Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Piedošanas krekliņi garā vājajiem

Piedošanas krekliņi garā vājajiem
Ja Andris Biedriņš gribēs, viņš atradīs veidu un formu, kā paziņot par savu lēmumu palīdzēt Latvijas izlasei. Pat, ja šobrīd šis NBA basketbolists izcieš nosacīto diskvalifikāciju...

Ja Latvijas Basketbola savienības vadība uzskata, ka tā pati ir kaut vai par mata tiesu labāka par tā saukto dzērāju izlasi, kuru iepazinām pagājušā gada rudenī, tad atļaujos tomēr iebilst – nav gan.

Ja mēs uzskatām, ka tās izlases iesaukuma basketbolisti bija vaļīgi savā attieksmē, izlaidušies un citādi nenobrieduši, tad par LBS arī neko citu nevar teikt. Pat tā sauktos soda mērus, ar kuriem savienība mēģināja nodemonstrēt mugurkaulu attiecībā pret ārpus basketbola laukuma izdarībām noteiktiem personāžiem, viņi piemēroja ar zemtekstu – sak, dažiem pa muti, citiem – pa spalvai. Viņdien uzzinājām pretiniekus nākamajam Eiropas čempionāta atlases ciklam. Grupa laba – tieši tāda, lai neļautos ilūzijām par sportisko galarezultātu. Faktiski var uzskatīt – mēs esam tuvāk palikšanai ārpus finālturnīra, nekā ar ceļazīmi zobos. Tas nav nekas slikts – dažreiz daba mēdz atpūsties un, ja vēl tas viss sakrīt ar zināmo izlases apcirkņu tīrīšanu un jauno laiku kārtību, kādu pēc „baigās vasaras” un „apreibušā rudeņa” solīja Kehris, Šneps & Co – lai būtu! Cita paaudze nāks ar citām vērtībām, varbūt aplauzīsies, bet – lai sasniegtu lielas uzvaras, jāpiedzīvo arī lieli zaudējumi. Ko redzam tagad?

Edgars Šneps, ko var uzskatīt par basketbola sabiedrības pašreizējo ideologu, pieļauj, ka basketbola izlasē, kurai tagad vajadzēs cīnīties par Eiropas čempionāta finālturnīra godiem, tomēr vajadzētu iekļaut arī kādu no bēdīgi slavenā sodīto gala. Neesmu pret to kategorisks, tikai nav saprotamas konsekvences – ko vispār ar savām darbībām un lēmumiem LBS grib pateikt? Vienus soda ar gadiem, citus ar kaut kādu atrunu par nosacītu laika sprīdi – vieniem cērt durvis deguna priekšā, citiem tās atstāj puspavērtas. Vai nu jūs esat veči, vai – mīkstie? Ja zinājāt, ka notiks atkāpšanās no pašu lemtā, tad priekš kam rudenī vajadzēja sarīkot šo izrādi par kauna stabu? Kādi mājieni tiek doti sabiedrībai, basketbolistiem? Būsim godīgi – pat kvalifikācijas turnīra izloze mums saka priekšā, ka vajag mazliet ievilkt elpu un veikt vērtību rokādes, kas var tikt apvienotas ar jaunas paaudzes ienākšanu zem valstsvienības karoga. Neviens viņiem nepārmetīs, ja šī iespēja spēlēt Eiropas čempionātā starp labākajiem, paliks nepiepildīta – vai tad tas būs lielāks negods par to, ka sportiskie mērķi tiek vienkārši nodzerti vai nolīksmoti naktsklubos? Tajā pašā laikā – ar vecajiem vēžiem būs ne tikai tās pašas kulītes, bet garantēju – tāds pats rezultāts.

Iespējams, ka mēs runājam par Latvijas basketbola sabiedrības atbildības un rīcības kodu, kas kopš deviņdesmitajiem vienmēr bijis deformēts. Brīdī, kad šķita – beidzot vismaz kāds sāk veidot šīs sporta spēles mugurkaulu – mēs atkal grābstāmies gar pagātnes izdzisušajām svecēm. Kas attiecas uz sodītajiem – viņi visi ir lieli cilvēki. Nevienam nekādi grēku nožēlošanas vai piedošanas krekliņi nav jādāvina. Ja šie vīri ir personības ne tikai basketbola laukumā, bet arī dzīvē, viņi paši zinās, kā pieklauvēt pie durvīm, uz kurām rakstīts – Latvijas izlase. Tieši tajā brīdī arī sāksies mūsu basketbola kvalitatīvās pārvērtības. Tāpēc: veidojam Latvijas izlasi ar labu treneri un aicinām spēlēt tos, kas vēlas, nevis atkal ejam kopā ar tiem, kas ir jāpierunā, jāpārliecina, jālūdzas vai jāpiešķir amnestijas. Vai mums ir vēlme izkārpīties no šiem sūdiem, vai tomēr nav?

Ko darīt Latvijas vīriešu basketbola izlasei?

  • 251

  • 38


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-01-20 08:57, pirms 14 gadiem
gribētos jau zināt autora viedokli, ko tad vajadzēja darīt, ja ne diskvalificēt??? manuprāt izņēmums vienīgi varētu būt Kambala, kurš protams arī nav bez vainas, bet kurš tomēr laukumā, vārda vistiešākajā nozīmē, plosījās! bet pārējiem, sākot ar mūsu pārmaksāto NBA "superzvaigzni" priekšgalā, vajadzēja liegt spēlēt izlasē! varbūt arī pāris gadus neiekļūsim finālturnīrā, toties spēlēt tiks tie kas patiešām vēlas un kam ir gods pārstāvēt savu valsti!

  +9 [+] [-]

, 2010-01-20 08:59, pirms 14 gadiem
Tas NBA speeleetaajs izlasee ne suuda neraada, viss ko met - garaam, tizli, apvainojas kaa 20 gadiiga meitene, kuras draudzeni saraaj. Kambala daudz labaak izskatiijaas un kaa reiz vinjam arii tika piedots kokaiins un citi suudi. Jaa, nu Shkeeles diskvalifikaacijai ne paaraak piekriitu, neredzu jeegu sodiit par senaakiem parkaapumiem, vinsh jau paaraudzis tusinju, dzershanas un netreneeshanaas laiku.

  +8 [+] [-]

, 2010-01-20 09:20, pirms 14 gadiem
Viss pareizi. Izlasee speeleet nevienu nav jaaluudz. Par DSQ - nekaadas dsq nebija nevienam jaadod. Veel jo vairaak Skeelem un Kambalai. VNk nav jaaaicina izlasee tie speeleetaaji kuri negrib tur speeleet. No LBS vispaar vemt gribas..................................

  -2 [+] [-]

, 2010-01-20 09:31, pirms 14 gadiem
Nu, Armand, ko nozīmē atjaunot sastāvu?
Nav jau tā, ka Biedriņš un Bērziņš pensijā taisītos iet...

Un vispār jau man tad uzreiz likās dīvaini, ka diskvalificēja 3 izlases centrus... Māca šaubas, vai tiešām izlase panākumus vairs negrib. (atvainojiet, citus izlases centrus šobrīd Latvijā neredzu)

  +1 [+] [-]

, 2010-01-20 09:40, pirms 14 gadiem
angelz rakstīja: Nu, Armand, ko nozīmē atjaunot sastāvu?
Nav jau tā, ka Biedriņš un Bērziņš pensijā taisītos iet...

Un vispār jau man tad uzreiz likās dīvaini, ka diskvalificēja 3 izlases centrus... Māca šaubas, vai tiešām izlase panākumus vairs negrib. (atvainojiet, citus izlases centrus šobrīd Latvijā neredzu)
pienjemu tas bija domats,kaa atjaunot-jaunas asinis izlase, nevis pec gadiem vecos prom un jaunos surp!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-20 09:57, pirms 14 gadiem
graic rakstīja: pienjemu tas bija domats,kaa atjaunot-jaunas asinis izlase, nevis pec gadiem vecos prom un jaunos surp!
Nu labi jā.. Bet īstenība tagad te arī visi balso par atjaunošanu..
bet kā būs, kad LV izlese neko nevarēs izdarīt EČ? Ok ieliks kādu no u20 par centru, ja paveiksies čalis nospēlēs norma un dabūs pēctam labu līgumu... a ja ne, tad visi pēctam atkal gānīsies, ka mūsējie neko nevar...

Arī LBS vienkārši sāk saprast, ka laikam nebij prātīgi diskvalificēt 3 izlases centrus, labi varēj vienu varbūt 2, bet vajag jau arī kas spēlē.
Tad jau tikpat labi var laist u20 izlasi uz pieaugušo čempi, lai pieredzi dabū...

  +6 [+] [-]

, 2010-01-20 10:02, pirms 14 gadiem
Šķēli jau nu droši varēja neaiztikt, Armands savu kursu ir turējis jau no 16 gadu vecuma, dzīvojot patstāvīgu dzīvi, spēlējot ārzemēs, atļāvies uzdzīvot bet sūdus nekad nav vārījis, tāds viņš ir un paliks! Pārējie (Ādis, Bērzs, Biedrs) gan uzvedās, kā no ķēdes norāvušies pusaudži un tas nav normāli!

     [+] [-]

, 2010-01-20 10:14, pirms 14 gadiem
Kambalam ir ne tikai LBS , bet arī četru spēļu starptautiska diskvalifikācija - vai vērts viņu iesaistīt tikai uz atlases kārtas ptro pusi?

  +3 [+] [-]

, 2010-01-20 11:09, pirms 14 gadiem
K.Valteru noteikti nekad vairs nevajag ņemt par pārējiem vēl var domāt, tas viss atkarīgs no pašu spēlētāju vēlmes un attieksmes.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-20 11:26, pirms 14 gadiem
Man šķiet, ka kādam no LBS vajadzētu iedot diskvalifikāciju uz kādu laiku un ielikt kādu citu vietā !!!

  +5 [+] [-]

, 2010-01-20 11:41, pirms 14 gadiem
Es kā Latvijas basketbola līdzjutējs,pārmetīšu gan, un es pieņemu ,ka tā domā daudzi līdzjutēji!,personīgi es gribētu braukt uz Lietuvu nevis tā vietā skatītos uz nekam nederīgiem ventspilniekiem,kurus jūs saucat par Latvijas izlases jauno paaudzi! Rodas jautājums - vai jums pašiem nav veselības problēmas?,Vienīgā cerība ir dabūt atpakaļ dažus diskvalificētos (Kambalu,Biedriņu un varbūt arī Šķēli),lai kvalifikācijā mūs nepazemotu.Ja tas netiks izdarīts,tad ar to saucamo jauno paaudzi mēs nošļūksim uz B grupu gaismas ātrumā un no turienes mēs netiksim ārā gadus desmit.Šaubos vai Latvijas līdzjutēji to grib.Lūdzu paskatieties Ventspils vai vef spēles eirokausā un parādiet kaut vienu kurš būtu gatavs ieiet izlasē kaut vai pēc pieciem gadiem?,Tur spēlē vienas vienīgas komēdijas,par kurām šie divi "basketbola speciālisti" nav teikuši nevienu sliktu vārdu. kapēc nav raksti par garā vājajiem kas zaudē katru maču eirokausos ar 50 punktiem?,pec raksta nav grūti nojaust,ka kādam tas sagādās īpašu prieku,ja mūsējie gadiem muļļāsies pa B grupu. Diskvalificēt nevajadzēja nevienu(ja nu vienīgi pašu LBS),bet vajadzēja vienkārši patriekt no izlases tos kuriem bija lielākie pārkāpumi,domājams ka daži no viņiem noteikti ir nākuši pie skaidrāka prāta,bet kas attiecas uz basketbola savienību,vienīgais prātīgais ko viņi var darīt,ar steigu atcelt tās diskvalifikācijas un dot jaunajam trenerim vismaz kautkādu iespēju variēt ar spēlētājiem un lai treneris izlemj kurus patriekt un kurus nē,ja kautkas tamlīdzīgs atkārtosies.Ja mums būtu ko likt vietā,būtu cita lieta,bet mums nav te tuvu ko likt vietā.

     [+] [-]

, 2010-01-20 11:51, pirms 14 gadiem
angelz rakstīja: Nu labi jā.. Bet īstenība tagad te arī visi balso par atjaunošanu..
bet kā būs, kad LV izlese neko nevarēs izdarīt EČ? Ok ieliks kādu no u20 par centru, ja paveiksies čalis nospēlēs norma un dabūs pēctam labu līgumu... a ja ne, tad visi pēctam atkal gānīsies, ka mūsējie neko nevar...

Arī LBS vienkārši sāk saprast, ka laikam nebij prātīgi diskvalificēt 3 izlases centrus, labi varēj vienu varbūt 2, bet vajag jau arī kas spēlē.
Tad jau tikpat labi var laist u20 izlasi uz pieaugušo čempi, lai pieredzi dabū...
es domaju, ja tomer LBS nebus tik miksti un nekadus atvieglojumus nedos siem diskvalificetajiem chaliem, tad vinji jau ar to ari rekjinasies, ka uzvaras nebus,tikai ceres uz labam iestradem nakotnee...

lai gan gribetos lai vinji visi spele, bet tomer pareizak tomer ir lai viri atpusas un pasi (cerams) saprot un atkal atrod sevi velesanos spelet LV izlasee

     [+] [-]

, 2010-01-20 12:44, pirms 14 gadiem
Tā vien šķiet ka mēs paši un LBS funkcionāri grib kā tai vecajā krievu teicienā, zivi apēst un p..ja uzsēsties bet kādreiz vajag izdarīt izvēli un atbildēt par vārdiem, savādāk tiešām nekas nemainīsies un mēs ar visu savu zvaigžņoto sastāvu izlidosim no A grupas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-20 14:16, pirms 14 gadiem
graic rakstīja: es domaju, ja tomer LBS nebus tik miksti un nekadus atvieglojumus nedos siem diskvalificetajiem chaliem, tad vinji jau ar to ari rekjinasies, ka uzvaras nebus,tikai ceres uz labam iestradem nakotnee...

lai gan gribetos lai vinji visi spele, bet tomer pareizak tomer ir lai viri atpusas un pasi (cerams) saprot un atkal atrod sevi velesanos spelet LV izlasee
Nu es personīgi labāk gribētu paskatīties kā Biedriņš un Kambala spēlē.. nekā u20 izlase pieaugušo vietā...
bik skatāmāk varētu būt...

mūsdienās Ventspils spēles daudzi skatās?

  -1 [+] [-]

, 2010-01-22 15:14, pirms 14 gadiem
Nu Biedriņš neraadiija atbilstoshu sniegumu (vinjsh tak taalaak par diviem metriem no groza iemest nespeeja), kaadam tam vajadzeetu buut NBA speeleetaajam. Bet, piemeeram, Kambala un arii tas pats Valters bija daudz paaraaki.