Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Janičenoks: Uzbrukums bija zem katras kritikas

Janičenoks: Uzbrukums bija zem katras kritikas
Kristaps Janičenoks
Foto: LTV7

Latvijas basketbolists Kristaps Janičenoks intervijā žurnālam "Sports" kritiski izvērtējis aizvadīto Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru un kopumā situāciju ap Latvijas izlasi, kā arī pastāstījis par saviem kluba meklējumiem.

Visa intervija ar Kristapu Janičenoku atrodama žurnālā "Sports".

Par izlases startu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā
Lai arī pēdējā spēlē Portugālē zaudējām, tomēr mēs tikām ietērpti krekliņos ar uzrakstu Mēs braucam uz Poliju! Ne tikai paši basketbolisti, bet arī līdzjutēji un žurnālisti lieliski apzinās, ka netika sasniegta vēlamā spēles kvalitāte. Aizsardzībā tikai ar cīņassparu vien bieži vien sasniedzām labus rezultātus, bet uzbrukums bija zem katras kritikas - darbojāmies pārāk statiski. Nepieciešamais uzvaru skaits tika izcīnīts, taču ne bez veiksmes palīdzības. Ja pretī stātos spēcīgākas komandas, tad mums ātri piegrieztu skābekli, jo ar punktu gūšanu būtu ļoti lielas problēmas...

Komandas spēli uzbrukumā nosaka treneris. Kāda tad bija Nenada Trajkoviča taktika?
Treneris uzskatīja, ka Latvijas izlasei ir tikai Andris Biedriņš, visai mākslīgi samazinot citu basketbolistu lomu komandas sniegumā. Arī pārējie puiši māk spēlēt basketbolu, bet mēs uzbrukumā koncentrējāmies vienīgi uz spēli groza tuvumā, piespēlējot bumbu Biedriņam. Bija vairākas sadarbības, kuras praktiski ne ar ko neatšķīrās, jo bumbas saņēmējs uz ūsiņas vienmēr bija Andris. Tāpēc neveidojās savstarpēja saspēle starp centriem un ārējās līnijas spēlētājiem. Uzbrukumam jābūt daudzveidīgam, lai sāncenšu aizsardzībai būtu grūti atšifrēt mūsu ieceres.
Mēs spēlējām pārāk vienkārši - 15 sekundes patērējām uzbrukuma imitācijai, lai pēc tam tik un tā bumbu piespēlētu Biedriņam. Ja jau mēs izvēlamies spēlēt tā, tad to varējām darīt uzbrukuma sākumā... Citādi mums radās problēmas. Ja Biedriņu sāncenši nosedza, tad nekas vairs neatlika kā ārējiem spēlētājiem izpildīt sasteigtus metienus pāri pretinieku rokām. Latvijas izlase tā arī neatrada savu spēles ritmu, sniegums nebija pietiekami plūstošs. Lai arī spēlētāji labi pazīst viens otru, tomēr bieži vien laukumā tā arī nespējām sadarboties. Brīžam radās iespaids, ka basketbolisti pēdējā brīdī ir sapulcināti kopā no dažādām valstīm. Tas taču nav normāli, jo kopā vien esam uzauguši.

Varbūt bija nepieciešams deleģēt izlases kapteini Uvi Helmani sarunām ar izlases vadību?
Katrs treneris īsteno dzīvē savu skatījumu par spēli, kuru basketbolistiem atliek vien izpildīt. Ja jau mēs būtu turnīru sākuši ar zaudējumiem, tad gan būtu pamats revolūcijai - diskusijām un ieceru mainīšanai. Bet mēs taču iesākām ar trijām uzvarām pēc kārtas. Demonstrētais sniegums nevarēja apmierināt nevienu, taču gūtie panākumi mazināja spiedienu un kritiku no malas. Šajā gadījumā varējām tikai atcerēties Armanda Krauliņa reiz teikto - labāk uzvara sliktā spēlē nekā skaists zaudējums.

Iepriekš bija radies iespaids, ka Latvijas izlase finālturnīrā varētu ieņemt 9.—12. vietu, tādēļ iekļūšana Eurobasket dalībnieku pulkā vairs netiek uzskatīt par milzīgu panākumu.
Pēdējos gados Latvijas izlase pieradinājusi līdzjutējus pie vietas finālturnīra 16 komandu pulkā. Lai tas tiešām kļūtu par normu un minimālo uzdevumu, nepieciešams ieviest daudz lielāku sakārtotību jau sagatavošanās posmā. Nedrīkst pieļaut situāciju, ka pēkšņi paliekam bez Armanda Šķēles... Arī es pats neiztiku bez sarežģījumiem attiecībās ar izlases vadību. Tagad to varētu nosaukt par bābu izgājieniem, taču konkrētajā situācijā neko citu nevarēju darīt. Problēmas radīja ne tikai ceļgala sasitums vien, taču pēc vairākām dienām tomēr pieņēmu lēmumu atgriezties komandā.

Neiepazīstot Latvijas izlases darbības nianses, radās visai dīvains iespaids par sastāva komplektācijas norisi.
Ja līdzjutējiem nav vispusīgas informācijas par komandas virtuvi, tad arī rodas dažādi nepamatoti pieņēmumi. Armands Šķēle vispār kļuvis par peramo zēnu, regulāri ieņemot redzamas vietas dzeltenās preses lappusēs. Kāda gan ir saistība izbraucienam ar laivu, lai atveseļotos pēc pleca traumas? Vai tad Armands tika pieķerts ar šņabja pudeli rokā?

Kā vērtē pats savu sniegumu šajā kvalifikācijas ciklā?
Protams, nav pamata būt gandarītam par savu sniegumu. Šajā izlases spēles formātā ne tikai es, bet arī, piemēram, Jānis Blūms un Kristaps Valters tika uztaisīti par tādiem kā nemākulīšiem, kuri laukumā var izpildīt tikai dažas konkrētas darbības. Reālajā dzīvē jau nav tā, ka būtu tik milzīga atšķirība starp vadošo basketbolistu meistarības līmeņiem. Ļoti liela loma ir trenerim, jo tieši viņam jāveicina spēlētāju pārliecība par saviem spēkiem, kā arī jāmāk maksimāli labi izmantot katra basketbolista stiprās puses. Iespējams, ja tiktu izvēlēta cita taktika, tad sasniegtais rezultāts būtu daudz labāks. Iespējams, dīvaini, taču labāko basketbolu mēs demonstrējām turnīrā Krievijā, uz kurieni devāmies jūlijā dažas dienas pēc sanākšanas kopā. Mums divas sadarbības - pick'n'roll un bumbas iespēlēšana groza tuvumā Kasparam Ciprusam. Vēlreiz pārliecinājāmies, ka Cipruss, saņemot uzticības kredītu no treneriem, spēj demonstrēt labu spēli. Latvijas izlase līdzvērtīgi cīnījās ar Krieviju un Serbiju, maču beigās zaudējot vienīgi nepietiekamās fiziskās sagatavotības dēļ. Šajā laikā mums vēl vajadzēja skriet krosus, bet mēs spēlējām ar Eiropas vadošajām izlasēm... Šīs bija tikai pirmās pārbaudes spēles, taču zaudējumi uzvedināja uz domām par taktikas maiņu.

Kurš varētu mainīt Latvijas izlases spēles stilu, lai pēc gada Polijā mēs atkal nebrauktu mājās pēc pirmajiem trijiem mačiem? Nevar taču cerēt tikai uz Biedriņu?
Arī Biedriņam ir nepieciešami komandas biedri, kuri viņam varētu iespēlēt bumbas. Nav jau tā, ka Latvijas valstsvienībai ir Biedriņš un vēl 11 muļķīši, kuri pārmaiņus tikai skraida pa laukumu. Par savu vietu komandā man nebija pamata īpaši sūdzēties, jo Trajkovičs bija konsultējies ar vienu no maniem kluba treneriem. Par pārējo basketbolistu varēšanu Trajkovičam īstas skaidrības nebija. To jau vien apliecina Jāņa Blūma izmantošana par otro numuru. Treniņu un pārbaudes spēļu laikā Trajkovičam bija iespēja iepazīt katru izlases kandidātu, taču tā netika izmantota. Treniņi vairāk līdzinājās lekcijām par basketbola pamatiem. Gluži kā augstskolā, kad studenti sēž auditorijā un klausās lektoru. Nedrīkst domāt tikai par pareizu kāju darbību apspēlēšanas laikā, ja no tā cieš komandas saspēlētības veidošana. Ja izlasē būtu Stīvs Nešs, tad mēs visos uzbrukumos veidotu vienīgi pick’n’roll sadarbību? Vienveidīgā spēle uz Biedriņu beidzās ar to, ka pretinieki ar katru maču arvien labāk neitralizēja mūsu ieceres.
Uzbrukumā visiem spēlētājiem jābūt agresīviem, lai aizsargi nevarētu trijatā segt Biedriņu. Ja tas tā notiktu, tad no trīspunktnieku līnijas viņiem pilnu grozu piemestu Jānis Blūms, Kristaps Valters vai arī es.

Katrs treneris atstāj iespaidu uz basketbolista karjeru, meistarības izaugsmi. Ko ieguvi no Trajkoviča?
Trajkoviča stiprā puse noteikti ir individuālie treniņi. Vasarā trīs reizes nedēļā piedalījos šajās divu līdz trīs stundu ilgajās nodarbībās, kurās tika izkoptas dažādas basketbola nianses, piemēram, pareiza kāju kustība vai svara pārnešana konkrētos apspēlēšanas brīžos. Trajkovičs ir basketbola fanāts, kurš šajā pasaulē dzīvo 24 stundas dienā un septiņas dienas nedēļā. To viņš prasīja arī no spēlētājiem, taču mums dzīvē ir arī kaut kas cits - vienam ģimene, citam draugi un radi. Basketbols ir gan mans darbs, gan mans hobijs, taču nevaru būt kā priesteris kalnu baznīciņā, kuram nekas cits neinteresē.

Izlases pašreizējais sastāvs izpelnījies Valda Valtera epitetu - tusētāju paaudze, no kuras jau cīņassparu nesagaidīt.
Sezonas laikā, it īpaši ārzemju klubos, nepārtraukti koncentrējos uz basketbolu. Cits nekas neatliek - treniņi un spēles. Pēc atgriešanās Latvijā vēlos izbaudīt vasaru un atvaļinājumu. Ja es dzīvoju līdzās Sarkanam, tad kāpēc gan nevaru atnākt uz šo restorānu un atpūsties vēl pēc pusnakts? Jebkurš sportists ir izklaidējies, izklaidējas un izklaidēsies arī turpmāk kā jebkurš jauns un sabiedriski aktīvs cilvēks. Ja mēs tikai nepārtraukti tusētu, tad jau nevarētu demonstrēt pietiekami augsta līmeņa basketbolu. Izteikt apvainojumus var jebkurš! Ja iepriekš bija zudusī paaudze, šī ir tusētāju paaudze, tad nākamā būs narkomānu paaudze? Tā nav, ka basketbols Latvijā iznīks.

Joprojām esi bez kluba...
Biju pārliecināts par palikšanu Boloņas klubā, tādēļ arī netika meklēti citi varianti. Tomēr situācija klubā mainījās, dodot priekšroku pašmāju basketbolistam. Protams, bija iespēja tikt pie līguma, taču ne visu nosaka garantētais atalgojums. Iespējams, pie līguma tikšu vēl septembrī. Mans mērķis ir spēlēt iespējami labākā valsts čempionātā un Eirolīgā. Vai īstenosies šī iecere - to redzēsim visai drīz.

Nereti dzirdēts, ka Latvijas vadošie basketbolisti prasot pārāk lielu algu pašmāju klubiem. Vai Latvijas klubi iesaistījās cīņā par tevi?
Mākslīga cenas celšana nenotiek, jo aģents visiem klubiem piedāvā vienādus līguma finansiālos nosacījumus. Latvijas klubu funkcionāriem gan vajadzētu apzināties, ka pašmāju basketbolistiem tomēr tiek maksāts vairāk. Tā ir normāla Eiropas basketbola pieredze. Šovasar konkrētus līguma piedāvājumus no Latvijas klubiem neesmu saņēmis. Viena no komandām gan izrādīja pastarpinātu interesi par mani, apjautājoties draugos par maniem plāniem, par vēlamo līguma summu... Uz šādiem piedāvājumiem varu atbildēt vienīgi šādi - vienu miljonu un daļu no Kanāriju salām! Vēl gan bija zvans no kāda kluba menedžera ar piedāvājumu tikties.

Izmantotie resursi:
Sports

1 2 3 87 komentāri

 +35 [+] [-]

, 2008-09-29 08:29, pirms 16 gadiem
Mēs spēlējām pārāk vienkārši - 15 sekundes patērējām uzbrukuma imitācijai, lai pēc tam tik un tā bumbu piespēlētu Biedriņam. Ja jau mēs izvēlamies spēlēt tā, tad to varējām darīt uzbrukuma sākumā... Citādi mums radās problēmas. Ja Biedriņu sāncenši nosedza, tad nekas vairs neatlika kā ārējiem spēlētājiem izpildīt sasteigtus metienus pāri pretinieku rokām...

Zelta vārdi
Slēpts komentārs: L_2000

 +39 [+] [-]

, 2008-09-29 08:35, pirms 16 gadiem
Labs raksts..
Gaidam Buļa un Trjakoviča atbildi!

 +52 [+] [-]

, 2008-09-29 08:41, pirms 16 gadiem
Viena no labākajām un interesantākajām intervijām kādu pēdējā laikā ir nācies lasīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-09-29 08:42, pirms 16 gadiem
Ja mēs tikai nepārtraukti tusētu, tad jau nevarētu demonstrēt pietiekami augsta līmeņa basketbolu.

Kas kuram skaitās pietiekami augsta līmeņa basketbols?! Jeb uzsvars šeit domāts uz vārdu "pietiekami"?

  +9 [+] [-]

, 2008-09-29 08:45, pirms 16 gadiem
nost ar kehri un tad arī pie izlases vadības nebūs tie ielikteņi....
a ko tad buļs var pateikt....no TTT viņu izmeta kā nederīgu subjektu ,bet kehrs viņu ieceļ par izlases direktoru...izsmiekls vienkārši.
un tā lielā braukāšana pirms EČ pie spēlētājiem kreklu dalījumos,stulbums kaut kāds ,vienkārši LBS naudas nevajadzīga tērēšana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2008-09-29 08:51, pirms 16 gadiem
Janičenoks it kā nevarētu sūdzēties par savu lomu laukumā un KV ne tik.

taču pārējam Janičenoka teiktajam pilnībā piekrītu!

  +4 [+] [-]

, 2008-09-29 08:52, pirms 16 gadiem
trenera darbu izvērtē federācija, nevis spēlētāji... un te nav runa bija trenerim taisnība vai nebija - spēlētāji spēlē nevis pa avīzēm tenko.

  +1 [+] [-]

, 2008-09-29 08:56, pirms 16 gadiem
protams var piekrist Janicenokam,bet reali jaw Biedrins vilka to komandu,kaa Biedrins bija nost no laukuma,taa komanda pilniigi apjuka...
muuzigi jaw trulus nemeetaas...un paarmainjas bija vajadziigas,ieprieksheejie cempi to jaw pieraadiijushi...rezultaats ir sasniegts...bet,muusejie liekas pieraudshi,ka ar vinjiem aukleejaas,frizuuras uztaisa un eceejas, redz Skeli nepaneema,redz bumbu uz troskaam nedeva...
protams,Janicenokam zinaama taisniiba ir,bet tagad ciiksteet,redz,ka Biedrins un & buusim,reali bez Biedra,ar savaam troskaam mees buutu suukajushi pat Igauniem un par cempi vareetu aizmirst!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2008-09-29 09:02, pirms 16 gadiem
Ja arī Kristaps to nav teicis ,tad žetons tam kas to uzrakstījaLatvijas izlases spēle bija nebaudāma un samocītaVaram tikai minēt kā būtu ar Šķēli un Sandi,bet Traijkovičam vajadzētu teikt paldies un uzredzēšanos

  +6 [+] [-]

, 2008-09-29 09:09, pirms 16 gadiem
kaa naglai pa galvu - lai gan ari tikam uz EČ tomer jaatdziist kad speeles kavalitaates bija zem tas kas tika demonstreeta pagajushogad...atkaartoshos, bet liekas kad esam ieberzushies ar Trajkovichu!

  +5 [+] [-]

, 2008-09-29 09:11, pirms 16 gadiem
Es pilnīgi noteikti piekrītu Janičēnokam. Nav jābūt īpaši apveltītam, lai redzētu Latvijas izlases vienveidīgo spēles stilu. Atcerēsimies spēli pret Igaunīju, kad Biedriņš pameta laukumu, un mēs izcīnijām uzvaru tikai pateicoties Igauņu neprecizitātei no soda līnijas un zem groza, atcerēsimies Portugāli, kad Biedriņu vienkārši nospieda. Spēle pilnīgi paralizējās abās, apjukumu kas valdīja uz laikuma varēja redzēt jebkurš, Trajakōviča saraustītās maiņas spēles galotnē tāpāt. Ļoti žēl, ka spēlētāji, kas var rādīt augstu līmeņu basketbolu un ir punktu mašīnas, tiek pielietoti vien shēmā, kas balstīta uz to lai bumba tiktu iespēlēta Bieriņam. Visu cieņu viņam, viņš noteikti ir komandas līderis un šo kvalifikācijas ciklu aizvadīja uz 10, taču mums ir daudz un dažādu citu valstu izlašu piemēri, ka viens nav cīnītājs - Vācija, Francija un Itālija kurās arī spēlē izteikti līderi. Domāju, ka vīriem vajadzētu sanākt kopā un izveidotajam spēles arsenālam pievienot pāris sadarbību uz pārējiem pozīciju spēlētājiem. Jautājums tikai, vai tad jau nebūs par vēlu?

  +5 [+] [-]

, 2008-09-29 09:11, pirms 16 gadiem
cerams to sīko sūdu trajkoviču izmetīs no kamandas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-09-29 09:23, pirms 16 gadiem
mammal rakstīja: protams var piekrist Janicenokam,bet reali jaw Biedrins vilka to komandu,kaa Biedrins bija nost no laukuma,taa komanda pilniigi apjuka...
muuzigi jaw trulus nemeetaas...un paarmainjas bija vajadziigas,ieprieksheejie cempi to jaw pieraadiijushi...rezultaats ir sasniegts...bet,muusejie liekas pieraudshi,ka ar vinjiem aukleejaas,frizuuras uztaisa un eceejas, redz Skeli nepaneema,redz bumbu uz troskaam nedeva...
protams,Janicenokam zinaama taisniiba ir,bet tagad ciiksteet,redz,ka Biedrins un & buusim,reali bez Biedra,ar savaam troskaam mees buutu suukajushi pat Igauniem un par cempi vareetu aizmirst!
tur jau ta lieta- kā biedriņš nost, tā spēles nekādas (vienkārši kaut kāds juceklis). bet par to jau trenerim ir jādomā, nevar tādu situāciju pieļaut, ka komanda ir pilnībā atkarīga no viena spēlētāja, ka nav spēles plāna un sadarbību bez šī spēlētāja.

līdz čempionātam ir vēl pietiekami laika, ceru, ka pa šo laiku lietas pamainīsies uz pozitīvo pusi.

  +8 [+] [-]

, 2008-09-29 09:38, pirms 16 gadiem
priekš spēlētāja skarbi, bet Janičenoks pateica tikai to ko visi redzēja - un bija arī japasaka, savādāk izskatās, ka neviens izņemot Biedriņu nemāk spēlēt, lai gan visi pielāgojās un spēlē uz Biedriņu. finālturnīrā ar tādu taktiku 13-16.v.

  +4 [+] [-]

, 2008-09-29 09:45, pirms 16 gadiem
Nez vai treneris avīzē ir izlasījis, ka Biedriņš ir labs centrs un tāpēc liek spēlēt uz viņu.
Varbūt ārējiem spēlētājiem trenniņos pārāk maz metieni krīt...

Redzams ir tas, ka Biedriņš ir līderis un tas, ka tomer pārāk daudz tiek spēlēts uz viņu. Tomēr pēdējo sekunžu metienus, cik atceros, izpildīja Janičenoks, Blūms...

  +2 [+] [-]

, 2008-09-29 09:56, pirms 16 gadiem
Var jau būt, ka viss šis teiktais ir taisnība, bet izvazāt izlasi šādi gan nav prāta darbs.... Vai kāds man var pateikt, kurš ir tas izlases treneris, ar kuru spēlētāji kādreiz bijuši apmierināti kopumā???

  +3 [+] [-]

, 2008-09-29 10:08, pirms 16 gadiem
kā tad iepriekš Latvijas izlase varēja spēlēt bez AB un diezgan veiksmīgi, tagad visa spēle tiek organizēta uz AB un tas mazliet tracina, jo viens spēlētājs nav komandas vilcējs, basketbols ir komandas spēle.

  +5 [+] [-]

, 2008-09-29 10:29, pirms 16 gadiem
Lai ko teiktu,man Muižnieks patika!!! Viņam ir vislielākie sasniegumi Latvijas besketbolā!!!

  +3 [+] [-]

, 2008-09-29 10:31, pirms 16 gadiem
koks ar galiem.

Ciprusu nosaukt par labu centru var tikai aklais. Jaa...vienu no 5 speelem varbuut nospeeletu liimenii, bet tas ka vinju apspeleeja 1 vs 1 jebkursh pretinieks bija aciimredzami.

Nesaku ka Trajkovich ir baigi labais, bet nolikt vinju gan nevajadzeetu. Visu laiku mums bija izlase - mirsti vai dziivo ar 3ptk metienu. Visi chiiksteeja ka nav C zem groza. Tagad ir un vissmaz 50% uzbrukumus vareetu veidot caur Biedrinju, bet atkal ir slikti.

Trenerim ir jaasabalansee viss un jaaizdomaa, lai viss ir labi. Biedrinsh ir miestariigaaks par visiem citiem un bez vinjas LV izlase bija kaa piile uz ledus, bet trenerim ir uzdevums dazhaadot speeli un atrast risinaajumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-09-29 10:45, pirms 16 gadiem
Hmmm rakstīja: trenera darbu izvērtē federācija, nevis spēlētāji... un te nav runa bija trenerim taisnība vai nebija - spēlētāji spēlē nevis pa avīzēm tenko.
arii speeleetaajiem ir tiesiibas izteikties, vinji nav nekaadi vergi, kas tikai atskrien savas minuutes laukumaa,arii vinjiem ruup izlases sniegums, un vinji daudz labaak visu redz nekaa kautkaada tur federaacija

  -3 [+] [-]

, 2008-09-29 10:47, pirms 16 gadiem
mammal rakstīja: protams var piekrist Janicenokam,bet reali jaw Biedrins vilka to komandu,kaa Biedrins bija nost no laukuma,taa komanda pilniigi apjuka...
muuzigi jaw trulus nemeetaas...un paarmainjas bija vajadziigas,ieprieksheejie cempi to jaw pieraadiijushi...rezultaats ir sasniegts...bet,muusejie liekas pieraudshi,ka ar vinjiem aukleejaas,frizuuras uztaisa un eceejas, redz Skeli nepaneema,redz bumbu uz troskaam nedeva...
protams,Janicenokam zinaama taisniiba ir,bet tagad ciiksteet,redz,ka Biedrins un & buusim,reali bez Biedra,ar savaam troskaam mees buutu suukajushi pat Igauniem un par cempi vareetu aizmirst!
pričom te frizūras ......

  -2 [+] [-]

, 2008-09-29 10:47, pirms 16 gadiem
Demar 21 rakstīja: ''Viena no komandām gan izrādīja pastarpinātu interesi par mani, apjautājoties draugos par maniem plāniem, par vēlamo līguma summu... Uz šādiem piedāvājumiem varu atbildēt vienīgi šādi - vienu miljonu un daļu no Kanāriju salām!''


āpaskatās vai Zonne vai Vanags nav reģistrēju;šies draugos
vai ar tas barona menedžeris ;D

  -2 [+] [-]

, 2008-09-29 10:52, pirms 16 gadiem
mariuss rakstīja: kā tad iepriekš Latvijas izlase varēja spēlēt bez AB un diezgan veiksmīgi, tagad visa spēle tiek organizēta uz AB un tas mazliet tracina, jo viens spēlētājs nav komandas vilcējs, basketbols ir komandas spēle.
dizgan veiksmīgi? ar š opaaudzi mēs neesam diezgan veiksmīgi spēlējuši
vienīgais kas bija izlasē šajā un ir veiksmīgi ar izlasi spēlējis ir Uvis! veiksm;īgs bija 01 gada čempis ar citu paaudzi!

kopš tā laika izlases sniegumu par veiksmīgu neuzskatīsi! jo trijos čempjos pēc kārtas netikām no grupas laukā- lasi tāds pats rezultāts jau ir garantēts šoreiz vismaz!

  +1 [+] [-]

, 2008-09-29 11:03, pirms 16 gadiem
pēc šādas intervijas skaidrs, ka briest pārmaiņas, tūlīt arī pārējie vairs nekautrēsies likt virsū uz Nenadu. Un pa vidu vēl Ojārs ar pilnsapulci.

  +5 [+] [-]

, 2008-09-29 11:07, pirms 16 gadiem
Manuprāt intervija ir OK, un nekas "tāds" , ko visi iepriekš nebūtu redzējuši un dzirdējuši nav atklāts
Vienīgi daļēji dots mājiens par paša Janičenoka šīs vasaras peripetijām ar izlasi...

Kā jau minēju jauns nekas nav pateikts un, bet intervija izskatās sakarīga.
Domāju, ka Trajkovičam būtu jāpasaka paldies un ar steigu jameklē tāds treneris, kas spēj vadīt komandu spēles laikā un var dažādot taktisko zīmējumu uzbrukumā, protams nepiemirstot par aizsardzību!

  +3 [+] [-]

, 2008-09-29 11:09, pirms 16 gadiem
Daukis rakstīja: Janičenoks it kā nevarētu sūdzēties par savu lomu laukumā un KV ne tik.

taču pārējam Janičenoka teiktajam pilnībā piekrītu!
Ne jau "loma laukumā" zem sevis slēpj tikai nospēlēto minūšu skaitu! Galvenais cik produktīvi Tevi treners šajās minūtēs prot izmantot! Tu vari būt labs snaiperis no distances(kā Blūms, Janičenoks, Valters) nospēlēt 10 min un gūt padsmit punktus, kā arī to pašu var izdarīt 30 min, ja treneris neprot izmantot tavas stiprās puses! Nenoliegšu, ka taktika bija ok pirmajās spēlēs, jo Biedrs tika ar uzdevumu galā! taču pēdējās spēlēs, kad tas tika atšifrēts(AB segšana pa diviem, trijiem), tad nu trenerim vajadzēja pamainīt uzbrukumu!!! Labi, ka viss tomēr laimīgi beidzās un būsim EČ! Bet tur tomēr ceru ieraudzīt savādāku LAT izlases basketbolu + Armandu Šķēli un Raiti Grafu sastāvā!

  -1 [+] [-]

, 2008-09-29 11:15, pirms 16 gadiem
arii augstaako vietu EČ mees dabuujaam ar vienkaarshu basketbolu - stingra aizsardziiba un iespeeles Kambalam...

un faktiski viss shis sastaavs, kuram uzsvari bija likti uz aareejo liiniju, bezceriigi zaudeejai tai pashai Portugaalei...

Par ko mees te runaajam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-09-29 11:22, pirms 16 gadiem
Nezinu ar kuru treneri ir bijusi apmierinati speletaju un ar kuru nav bijuši apmierināti. Bet spēles ziņā, šitik slikti izlases uzbrukums nebija izskatijies vel nekad. pat pie bēdīgi slaveņā musu aizsardzibas spečuka no USA (Bārns, Berijs vai kauka tamlidzigi), kurš dzekus notrenkāja aizsardzibā tik tal ka pat bagijs nevareja trapit savu trejaci.
Muižnieks piemēram bija atradis ļoti labu uzbrukuma shēmu, un nekad neviens neko nebutu sliktu pateicis, ja vien tā debīlā spēle pret Portugāli nebutu pakāsta! Uzvarejam taču Horvātus, parbaudes speles Krievus, Lietuviešus!!!
īsāk sakot arivaderči Trajkovič kā galvenais treneris!
1 2 3 87 komentāri