Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Brazīlija pārbaudes spēlē pieveic Argentīnu, Kanādai un Viginsam trešā uzvara

Rolands Eliņš

Brazīlija pārbaudes spēlē pieveic Argentīnu, Kanādai un Viginsam trešā uzvara
Brazīlijas spēlētāji Rikardu Fišers un Augustu Lima šovasar jau uzvarēja "Pan America" spēlēs, tagad priekšā "FIBA America"
Foto: AFP/Scanpix

Puertoriko notiekošajā Tuto Maršāna kausa izcīņā basketbolā, kas ir tradicionāls pārbaudes turnīrs pirms "FIBA Americas" finālturnīra, trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja Kanādas izlase, savukārt Dienvidamerikas smagsvaru duelī Brazīlija ar 80:71 apspēlēja Argentīnu.

Ne Brazīlija, ne Argentīna šajā pārbaudes turnīrā nevar sūtīt cīņā savu vislabāko sastāvu, brazīliešiem ierindā nav, piemēram, Nenes, Andersona Varežau, Leandru Barbosas un Tjagu Splitera, un no 13 "FIBA Americas" pieteiktajiem spēlētājiem tikai divi spēlē ārpus Brazīlijas līgas, proti, Spānijā. Savukārt Argentīnai tomēr nepievienosies Manu Džinobili, kā arī Karloss Delfino, kurš šobrīd mokās ar traumām un pagaidām ir bez līguma uz nākamo sezonu.

Taču šīs divas valstis tik un tā ir gaidāmā "FIBA Americas" finālturnīra favorītes, turklāt Brazīlija kā olimpiskā turnīra rīkotajā var pārāk nesatraukties par tā iznākumu un iemēģināt jaunos spēlētājus, kamēr Argentīnai, lai kvalificētos Rio, nepieciešams iekļūt finālā (ja finālā ir Brazīlija, tad der arī trešā vieta), bet cerības netiks zaudētas arī ar piekto vietu (ja priekšā Brazīlija - arī sesto), kas ļaus piedalīties kvalifikācijas turnīrā.

Šonakt pārbaudes spēlē Puertoriko Brazīlija ar teju perfektu soda metienu precizitāti (19/20) spēja pārspēt argentīniešus ar 80:71. 15 punktus guva Žuau Batista, bet 13 pievienoja pieredzējušais Giljerme Džiovanoni. Argentīnas rindās gandrīz 35 minūtes nospēlēja veterāns Luiss Skola, kuram 16 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Tieši pēdējais statistikas rādītājs iespaidīgs, jo Argentīna kopumā veica tikai 11 rezultatīvas piespēles.

Deviņus punktus guva Andress Nočioni, bet Argentīna šajā pārbaudes turnīrā cietusi otro zaudējumu, jo pirms tam piekāpās arī Kanādai, kura savukārt šonakt guvusi trešo uzvaru pēc kārtas. Spēlē pret Dominikānas Republiku kanādieši jau pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 17 punktu pārsvaru un varēja atļauties spēles turpmākajā gaitā līderus pārāk nepārpūlēt, tāpat uzvarot ar 86:74. Dominikāna gan prata ceturtās ceturtdaļas sākumā pievilkt līdz piecu punktu atstatumam, taču Kanāda ar Entonija Beneta un Nika Stauska pūlēm 150 sekunžu laikā veica izrāvienu 16:3 un neilgi pirms spēles beigām atkal bija 20 punktu vadībā.

Kanāda trāpīja desmit tālmetienus no 30, četri no tiem Itālijas "Cantu" spēlējošā Breidija Heslipa rēķinā, kuram kopā 14 punkti. Benets tikai 21 nospēlētā minūtē savāca "double-double" (12+10), bet Endrjū Viginss ar sešiem metieniem no spēles (2p. 4/5, 3p. 0/1) savāca 11 punktus. Kanādai šonakt nepalīdzēja "Celtics" garais spēlētājs Kellijs Oliniks, maz spēlēja arī Dvaits Paeuls no "Mavericks" sistēmas un Roberts Sakre, kurš pagājušajā sezonā 18 reizes devās "Lakers" sākumsastāvā. Jāatgādina, ka "Timberwolves" jaunā zvaigzne Viginss tikai šajā turnīrā debitēja Kanādas izlasē un pagaidām tās rindās zaudējumu nav cietis.

Kanāda Maršāna kausa izcīņu noslēgs rīt pret mājinieci Puertoriko, kura arī pagaidām vēl nav piedzīvojusi zaudējumu. Kanāda vēl ne reizi nav uzvarējusi šajā turnīrā, kurš tiek rīkots kopš 2007. gada, tāpat tā ne reizi nav ieguvusi "FIBA Americas" čempionu titulu. Finālturnīrs sāksies 31. augustā Meksikā, tajā piedalīsies desmit valstu izlases.

Tuto Maršāna kausa izcīņa

V.IzlaseSpUZPunktiP
1.Kanāda330251:2186
2.Puertoriko220175:1574
3.Brazīlija312210:2304
4.Argentīna202151:1652
5.Dominikāna202165:1820

Dienvidamerikas klasikā uzvar Brazīlija

Kanādas jaunās zvaigznes apspēlē Dominikānu

Izmantotie resursi:
fibaamericas.com
Ginobili, Delfino sitting out FIBA Americans...
https://www.youtube.com/channel/UCt...

     [+] [-]

, 2015-08-26 10:49, pirms 9 gadiem
Beidzot varbūt Kanāda spēlēs OS un ierādīs vietu lecīgajiem Spāņiem un Serbiem un izrādīs kaut mazliet pretestību ASV!

  +2 [+] [-]

, 2015-08-26 11:05, pirms 9 gadiem
nedaudz out of topic, taču Cavs vadība ir pilnīgi jampampiņi. savas nemākulības t.i. nespējas pareizi izmantot, atdeva Wolves Benetu, kuram patiesībā ir milzīgs potenciāls + atdeva Viginsu, kurš pēc pāris sezonām būs superzvaigzne. tikmēr pretī dabūja Lovu, kura labākās sezonas bija tieši Wolves rindās un, prognozēju, tādu statistiku viņš vairs nekad savas karjeras laikā nesasniegs.
esmu pārliecināts, ka ar Benetu un Viginsu sastāvā, Cavs uz doto brīdi būtu stiprāki, nekā šobrīd, ar Lovu. tas tā, paskatoties, kā abi čaļi spēlē Can sastāvā.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-26 11:17, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: nedaudz out of topic, taču Cavs vadība ir pilnīgi jampampiņi. savas nemākulības t.i. nespējas pareizi izmantot, atdeva Wolves Benetu, kuram patiesībā ir milzīgs potenciāls + atdeva Viginsu, kurš pēc pāris sezonām būs superzvaigzne. tikmēr pretī dabūja Lovu, kura labākās sezonas bija tieši Wolves rindās un, prognozēju, tādu statistiku viņš vairs nekad savas karjeras laikā nesasniegs.
esmu pārliecināts, ka ar Benetu un Viginsu sastāvā, Cavs uz doto brīdi būtu stiprāki, nekā šobrīd, ar Lovu. tas tā, paskatoties, kā abi čaļi spēlē Can sastāvā.
Ja sie pretinieki loti parada cik stiprs ir Benets....Tas uzreiz saka,ka vins to varetu darit ari nba....Benets nespeja attaisnot ceribas,un tpc ari tika atdots.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-26 11:32, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Beidzot varbūt Kanāda spēlēs OS un ierādīs vietu lecīgajiem Spāņiem un Serbiem un izrādīs kaut mazliet pretestību ASV!
Tuvāko gadu laikā noteikti nē. Jāskatās reāli šobrīd neviens no Kanādas izlases nebūtu pat tuvu ASV OS komandai.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-26 11:33, pirms 9 gadiem
Pirmkārt, Benets diemžēl nav attaisnojis savas cerības, un pagaidām ir viens no sliktākajiem pickiem NBA.
Otrkārt, kaut arī cik stipra būtu Kanāda, tā no vienas puses varētu būt drauds, bet pagaidām Leiši vai serbi, un kur nu vēl franči, vienkārši sabāztu viņus tīri ar komandas spēli. Tas, ka tur skaļi uzvārdi, vēl neko neliecina.

     [+] [-]

, 2015-08-26 11:58, pirms 9 gadiem
Benets nav ataisnojis ceribas jo vinu vienkarsi nelaiz laukuma.protams ka vinu panema ar 1nr bija sensacija jo vinam prognozeja 7-10pick.bet savas minutes vins loti labi ari taja pasa nba kapa.vienkarsi vinam nedod handikapu ko dod citiem jaunajiem

  +1 [+] [-]

, 2015-08-26 12:06, pirms 9 gadiem
cobham rakstīja: Pirmkārt, Benets diemžēl nav attaisnojis savas cerības, un pagaidām ir viens no sliktākajiem pickiem NBA.
Otrkārt, kaut arī cik stipra būtu Kanāda, tā no vienas puses varētu būt drauds, bet pagaidām Leiši vai serbi, un kur nu vēl franči, vienkārši sabāztu viņus tīri ar komandas spēli. Tas, ka tur skaļi uzvārdi, vēl neko neliecina.
žēl, ka nesh ir vecs būtu viņš, tur viens pats uztaisītu komandas spēli.

     [+] [-]

, 2015-08-26 12:50, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: žēl, ka nesh ir vecs būtu viņš, tur viens pats uztaisītu komandas spēli.
Viņš jau karjeru beidzis un šaubos vai viņš baigi daudz ko dotu Kanādai šādā vecumā.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-26 12:52, pirms 9 gadiem
Orlandipo5 rakstīja: Viņš jau karjeru beidzis un šaubos vai viņš baigi daudz ko dotu Kanādai šādā vecumā.
Būtu tāds pats, kā OZO ar savu klātbūtni jau dotu!

     [+] [-]

, 2015-08-26 13:06, pirms 9 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ja sie pretinieki loti parada cik stiprs ir Benets....Tas uzreiz saka,ka vins to varetu darit ari nba....Benets nespeja attaisnot ceribas,un tpc ari tika atdots.
neattaisnoja cerības, jo klubs nespēja atrast un izmantot Beneta stiprās puses. nu nav viņš 3.nr vai face up 4., par kādu Cavs viņu mēģināja padarīt. tiklīdz Wolves ielika Benetu tuvāk grozam, tā ievērojami uzlabojās gan metienu precizitāte, gan bumbas zem groziem, gan spēles kvalitāte kopumā.