Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

B grupa: Maķedonija pārliecinoši uzveic Lielbritāniju

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

B grupa: Maķedonija pārliecinoši uzveic Lielbritāniju
Eurobasket kvalifikācijas cikla rezultatīvākais basketbolists Bo Makalebs arī šodien bija līmenī. Foto: FIBA-Europe.

Šodien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas spēlē savā starpā šķēpus krustoja divas ambiciozas basketbola valstsvienības – Maķedonija un Lielbritānija. Lai gan daudzi pirms šīs spēles paredzēja sīvu un saspringtu spēkošanos visa mača garumā, pārliecinošu uzvaru izcīnīja maķedonieši, kas uzvarēja ar 19 punktu pārsvaru (75:56).

Maķedonieši stabilus pamatus uzvarai ielika jau pirmajās desmit minūtēs, uzvarot ceturtdaļā ar 22:14. Atlikušo 30 minūšu laikā laukuma saimniekiem izdevās kontrolēt spēles ritējumu, kas lieliski atspoguļojās uz rezultāta tablo – 58:38 pēc trešās ceturtdaļas un 75:56 pēc spēles beigām. Mājiniekiem ierasti rezultatīvi spēlēja naturalizētais saspēles vadītājs Bo Makalebs (20), kurš ir arī visa kvalifikācijas cikla naskākais punktu guvējs. Lielbritānijas sastāvā ar ''double-double'' izcēlās Pops Mensā-Bonsū, kuram 17 punkti un 13 bumbas zem groziem.

Šis Lielbritānijai bija pirmais zaudējums šajā turnīrā (bilance 5-1), kamēr Maķedonijai nu ir piecas uzvaras un divi zaudējumi. Maķedoniešiem vēl atlicis viens mačs ar Bosniju un Hercogovinu, kamēr britiem vēl būs jāspēlē ar iepriekš minēto Bosniju un Ukrainu.

Šīs apakšgrupas otrajā spēlē pie uzvaras tika Bosnija un Hercogovina, kas ar 73:64 uzveica Ungārijas vienību. Uzvarētājiem 19 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Kenanam Bajramovičam, bet zaudētājiem izcēlās Martons Fodors (14).

B apakšgrupa

VietaValstsU/ZPunkti
1.Maķedonija5/212
2.Lielbritānija5/111
3.Ungārija2/59
4.Bosnija un Hercogovina2/48
5.Ukraina2/48

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-08-24 04:53, pirms 14 gadiem
žeel ka ukraiņiem nejiet spele no rokas.