Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1458, Did:0, useCase: 3

Portugāle kvalificējas pati un "EuroBasket" ieved arī Somiju

Andrejs Siliņš

Portugāle kvalificējas pati un "EuroBasket" ieved arī Somiju
Portugāle spēlēs "EuroBasket"
Foto: FIBA Europe

Eiropas čempionāta papildu kvalifikācijas turnīrā ceturtdienas vakarā Portugāles valstsvienība izbraukumā ar rezultātu 66:57 apspēlēja Ungārijas basketbolistus, un tas nozīmēja to, ka uz "EuroBasket 2011" dosies Portugāle un Somija.

Izšķirošo izrāvienu portugāļi veica otrajā ceturksnī, kad uzvarēja ar 25:9. Portugāles uzvarā pār ungāriem šovakar 16 punkti un septiņas atlēkušās bumbas spēka uzbrucējam Hoao Santošam, bet desmit punkti pieredzējušajam aizsargam Hosē Kostam. Ungārijai savukārt desmit punkti Martonam Fodoram, bet astoņi punkti un 11 bumbas zem groziem centram Martonam Bāderam.

Līdz ar to Portugālei divas uzvaras un viens zaudējums, tātad pieci punkti, bet ungāriem trijos mačos trīs zaudējumi - trīs punkti. Abām palikusi vēl viena spēle, bet ungāriem kvalificēties finālturnīram vairs nav iespēju. Pat, ja ungāri izcīnīs uzvaru pēdējā spēlē pret Somiju izbraukumā,kas ir maz ticami, viņiem būs pieci punkti, bet portugāļiem būs vismaz seši.

Līdz ar to nākamajai spēlei papildu kvalifikācijas turnīrā starp Somiju un Ungāriju nav nozīmes, jo Somija un Portugāle sadalīs pirmās vietas savstarpējā pēdējā mačā 24. augustā Portugālē. Pirmā vieta Eiropas čempionātā spēlēs C grupā, otrā vieta - A grupā.

  -1 [+] [-]

, 2011-08-18 22:27, pirms 13 gadiem
Kā jau bija gaidāms.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-18 23:44, pirms 13 gadiem
principā EČ spēlēs visi, izņemot tikai dažus pašus lielākos nīkuļus - tagad gandrīz grūtāk neiekļut nekā iekļūt finālturnīrā ..

  +1 [+] [-]

, 2011-08-19 01:16, pirms 13 gadiem
zigiss rakstīja: principā EČ spēlēs visi, izņemot tikai dažus pašus lielākos nīkuļus - tagad gandrīz grūtāk neiekļut nekā iekļūt finālturnīrā ..
Toties vairāk spēļu, un lielāka iespēja uz pārsteigumiem grupu fāzē. Uzvarēt jau tāpat outsaideri nevarēs jo ir 1/4l finali un 1/2 finali tā kā turnīrs vājāks no tā nekļūs.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-19 08:37, pirms 13 gadiem
celefans rakstīja: Toties vairāk spēļu, un lielāka iespēja uz pārsteigumiem grupu fāzē. Uzvarēt jau tāpat outsaideri nevarēs jo ir 1/4l finali un 1/2 finali tā kā turnīrs vājāks no tā nekļūs.
Grupu fāzē, manuprāt, šobrīd ir mazāk iespēju uz pārsteigumiem - vairāk spēļu, kas tā saucamajiem pastarīšiem samazina iespējas iekļūt nākamajā kārtā, respektīvi nepietiek ar vienu uzvaru, bet vajag, domājams, vismaz trīs. Mans uzskats ir kā jāuzvar stiprākajiem, tāpēc šāda izspēles sistēma ir loģiskāka. Ja esi stiprs pierādi to un uzvari vairāk par vienu spēli grupā.

     [+] [-]

, 2011-08-19 10:22, pirms 13 gadiem
teorētiski var pietikt ar vienu uzvaru, lai izkļūtu no grupas. No sešām iet tālāk četras, tātad trīs švakākās komandas sadala uzvaras savās spēlēs, un lielākais pluss tiek 4.vietā.
Ja žīdus gribās pieskaitīt mūsu kategorijai, tad kādu citu pielīdzināt mums būtu liela pārdrošība. Vācija? Itālija? Francija? Serbija?