Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

"Lakers" aizsargs Rīvss vēlas Pasaules kausā pārstāvēt Vāciju

Emils Ozerinskis

"Lakers" aizsargs Rīvss vēlas Pasaules kausā pārstāvēt Vāciju
Vai Džoks Lendls un Ostins Rīvss satiksies zem groza arī Pasaules kausā? Foto: AP/Scanpix

24 gadus vecais Losandželosas "Lakers" aizsargs Ostins Rīvss pavēstījis, ka vēlas piedalīties Pasaules kausa izcīņā, kas šī gada augustā un septembrī norisināsies Filipīnās, Indonēzijā un Japānā. Amerikāņu basketbolists iesaistījies sarunās par Vācijas valstsvienības rindu papildināšanu.

Nedraftētais Ostins Rīvss aizvada individuāli sekmīgu otro sezonu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos. Šonakt ar 25 gūtiem punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm 195 cm garais aizsargs palīdzēja "Lakers" apspēlēt Fīniksas "Suns" vienību. Caurmērā aizsargs šosezon izcēlies ar 12,3 punktiem, trīs izcīnītām atlēkušajām bumbām un trīs rezultatīvām piespēlēm.

Rīvss, kura abi vecāki savulaik spēlējuši basketbolu Arkanzasas Štata universitātē, atklājis, ka viņa vecmāmiņa esot Vācijas pilsone. Ceļā uz dalību Vācijas nacionālajā izlasē, Rīvss jau pagājušajā gadā pats ieguvis Vācijas pasi.

Līdz šim naturalizētā spēlētāja posteni Vācijas izlasē aizpildīja Minhenes "Bayern" amerikāņu aizsargs Niks Veilers-Babs.

"Esmu ļoti ieinteresēts. Iepriekš par to jau runāju ar Denisu Šrēderu. Pirms gada man bija plaša saruna ar nacionālās izlases galveno treneri Gordonu Herbertu par šo tēmu. Jūtu, ka varētu spēlēt," vācu sporta medijam "Bild" februārī stāstīja "Lakers" aizsargs.

Ostina Rīvsa vecākais brālis Spensers Rīvss profesionāli spēlē Bambergas "Brose" komandā. Arī viņš ir ieguvis Vācijas pilsonību.

Klupšanas akmens Rīvsa dalībai Pasaules čempionātā varētu būt tāds, ka FIBA sistēmā līdz šim aizsargs nav bijis Vācijas pavalstniecībā, kas piecus mēnešus līdz čempionāta sākumam var sagādāt birokrātiskas problēmas, ja interese par spēlētāja piesaistīšanu būs gan Vācijas basketbola federācija, gan to vēlēsies pats spēlētājs.

NBA laukumos šobrīd spēlē seši Vācijas basketbolisti - Dāvja Bertāna komandas biedrs Maksi Klebers, Orlando pārstāvošie brāļi Francs un Morics Vāgneri, kā arī Deniss Šrēders, Daniels Taiss un Aizeja Hartenšteins.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-187088-...

  +2 [+] [-]

, 2023-03-23 15:56, pirms gada
Neslikta blice Vācijai iezīmējas, turklāt ilgtermiņam.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-23 17:08, pirms gada
ja nu ASV piedāvās, tad ātri vien aizmirsīs Vācijas komandu

     [+] [-]

, 2023-03-23 17:10, pirms gada
Šroders būs sasolījis *aukas un alu ?

     [+] [-]

, 2023-03-23 18:45, pirms gada
mo taverna rakstīja: ja nu ASV piedāvās, tad ātri vien aizmirsīs Vācijas komandu
ASV izlasei viņš nekad nebūs gana labs..