Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kazlausks: "Atgriezos, lai atdotu parādu Sabonim"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kazlausks: "Atgriezos, lai atdotu parādu Sabonim"
Jons Mačulis un Lietuvas izlase līksmo par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālā
Foto: www.fibaeurope.com

"Ceturtdaļfināli ir vairākas reizes svarīgāki par citām spēlēm. Uzvara ļauj tālāk spēlēt mierīgāk. Saglabājusies milzīga motivācija un tajā pašā laikā ir sajūta, ka esam jau kaut ko izcīnījuši," pēc desmit gadu pārtraukuma ievedot Lietuvas basketbolistus Eiropas čempionāta finālā teica valstsvienības galvenais treneris Jons Kazlausks.

Lietuvas Basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis 2012. gada rudenī uzaicināja Kazlausku atgriezties komandā – pēc 12 gadu pauzes. Sestdien stratēģis neslēpa, ka atgriezies, lai atdotu parādu Sabonim, kurš 1999. gadā atsaucās aicinājumam palīdzēt komandai Eiropas čempionātā.

"Viņš atnāca atpakaļ un vairākus gadus man palīdzēja. Tagad es palīdzu viņam. Tā ir arī cieņas izrādīšana," teica Kazlausks, kurš pagājušajā nedēļā pagarināja līgumu ar Ķīnas čempioniem “Guangdong Southern Tigers”.

Kazlauska līgums paredz, ka viņš trenēs valstsvienību pilnu Olimpisko ciklu – četrus gadus. Treneris pieļauj iespēju pārskatīt lēmumu.

“Cikli ir piemēroti publicitātei, sabiedrībai, žurnālistiem. Tie domāti, lai pašapmierinātos. Ja uzvari, visi tevi slavē, ja neveicas – aplej ar dubļiem.”

Ceturtdaļfināla uzvara pār Itāliju ļāvusi nomierināties.

“Visu laiku uzsveru, ka ceturtdaļfināla spēle ir pati svarīgākā. Ja zaudētu, nokļūtu serbu vai itāliešu situācijā. Šīm komandām jākaro par septīto vietu un ceļazīmi uz Pasaules kausu. Ceturtdaļfināla cena ir ārkārtīgi augsta. Spēlētāji dažreiz netiek galā ar stresu. Mūsu izlasē ir spēlētāji, kuri ļoti vēlas uzvarēt. Ne vienmēr cerības tiek attaisnotas, taču Jons Valančūns, Donāts Motejūns un Mindaugs Kuzminsks ir Lietuvas valstsvienības nākotnes spēlētāji. Liela nozīme būs tam, kā viņi pārvarēs spriedzi un saviļņojumu. Ceturtdaļfināli ir vairākas reizes svarīgāki par citām spēlēm. Saglabājusies milzīga motivācija un tajā pašā laikā ir sajūta, ka esam jau kaut ko izcīnījuši.”

Kazlausks uzsvēra, ka izlases darbu jāvērtē pēc čempionāta beigām. “Sagaidi pēdējo spēli un tad kritizē. Nav cilvēku, kurus nedrīkst kritizēt. Dažreiz jāapstājas, jāpaskatās atpakaļ, jāierauga, kas izdarīts. Taču vienmēr jāpagaida līdz beigām. Gadās, ka kritika izteikta, lai sāpinātu un pēc tam ļautu dažiem cilvēkiem domāt, ka viņi ir paši gudrākie.”

Trenerim izdevies vienā komandā apvienot vidējās un jaunās paaudzes basketbolistus. “Mums ir izsalkuši un motivēti spēlētāji. Pieredzējušie rāda labu piemēru. Labi, ka kopā ar komandu ir Arvīds (Sabonis), kurš sniedz personīgus padomus Valančūnam un Motejūnam. Vienu lietu vēlos uzsvērt – komanda cīnās. Nav svarīgi, sliktā vai ļoti sliktā situācijā. Parādās nervozitāte, saviļņojums. Tas ir normāli, jo spēlētāji nav mašīnas. Taču vīri cīnās – iet, strādā, kāpj. Un tas priecē, jo spēlētāji nevar spēlēt bez emocijām. Trenerim jākontrolē, lai tās nejauktu spēli. Tomēr spēlētāji nevar ausīs iebāzt aizbāžņus un sacensties bez emocijām. Mūsu komanda spēlē ar emocijām un, pats svarīgākais – cīnās.”

Izmantotie resursi:
lrytas.lt / Naujienos

     [+] [-]

, 2013-09-21 20:17, pirms 11 gadiem
Pazavārsimās voj bralukom pulvers val ir palics!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-09-21 20:26, pirms 11 gadiem
Varbūt nevajadzētu, bet tomēr pārsteidz kā mūsu komentētāji kritizē Kazlausku par sastāva rotāciju, jo viņi lūk to nesaprot ..

Bet Kazlausks malacis, jo tieši viņa liels nopelns, ka Lietuva jau finālā!

  -1 [+] [-]

, 2013-09-21 22:30, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: Varbūt nevajadzētu, bet tomēr pārsteidz kā mūsu komentētāji kritizē Kazlausku par sastāva rotāciju, jo viņi lūk to nesaprot ..

Bet Kazlausks malacis, jo tieši viņa liels nopelns, ka Lietuva jau finālā!
da vini nekritizee, bet apbrino, neizsprot, bet sauc par geniju. Rit Lietuva panems zeltu un T.P. bus mvp.

     [+] [-]

, 2013-09-21 23:18, pirms 11 gadiem
Kazlauska prombūtnes laikā pēc viņa rekomendācijas Ķīnas čempionus " Guangdong Southern Tigers" trenē Igors Miglinieks.