Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bulgārijas lielākā basketbola zvaigzne pret Latviju nespēlēs

Rolands Eliņš

Bulgārijas lielākā basketbola zvaigzne pret Latviju nespēlēs
Aleksandrs Vezenkovs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Bulgārijas basketbola izlase Rīgā ieradusies bez savas lielākās zvaigznes Aleksandra Vezenkova, un Bulgārijas mediji vēsta, ka viņš izlasei nepievienosies arī pēc savas šodien aizvadītās Eirolīgas spēles, jo tam atļauju nav devis viņa pārstāvētais "Olympiacos" klubs.

Aleksandrs Vezenkovs šodien atgriezās "Olympiacos" pēc izlaistām vairākām spēlēm traumas dēļ. Viņš spēlē pret "Anadolu Efes" guva deviņus punktus un laukumā pavadīja 34 minūtes, pārliecinoši lielāko laiku komandā.

Bulgārijas nometnē ilgu laiku tika uzturēta cerība, ka Vezenkovs atradīs veidu, kā pievienoties izlasei gaidāmajās Eiropas čempionāta atlases spēlēs Rīgā, taču vakardien Bulgārijas medijs "Sportal.bg" vēstīja, ka tas tomēr nenotiks – "Olympiacos" savu atļauju nav devusi un jautājums līdz ar to atrisināts.

Vezenkovs ir pārliecinoši spēcīgākais Bulgārijas basketbolists šobrīd. Viņš pārstāv Grieķijas grandu "Olympiacos", kura sastāvā šosezon Eirolīgā aizvadījis 22 spēles un vidēji spēlē guvis 9.1 punktu, kā arī savācis 4.8 atlēkušās bumbas. Šeit var salīdzināt, ka Vezenkovs šosezon bijis rezultatīvāks nekā visi Eirolīgā spēlējošie Latvijas basketbolisti (Jānim Timmam vidēji spēlē 7.1 punkts, Rolandam Šmitam – septiņi punkti).

Bulgārijas izlase attiecīgi uz Rīgu atvedusi sastāvu, kas pārsvara nokomplektēts no vietējās līgas spēlētājiem, taču ierindā būs arī naturalizētais amerikānis Dī Bosts, kurš pārstāv "Monaco" vienību. Bosts pirmajā grupas spēlē pret Latviju guva 26 punktus, un jāuzsver, ka arī toreiz Bulgārijas sastāvā Vezenkova nebija

Bulgārijas izlasei Rīgā būs jāaizvada spēles vispirms pret Latviju un pēc tam pret Bosniju un Hercegovinu. Bulgārijai šobrīd ir vienāda uzvaru bilance ar Latviju un teorētiski bulgāri jau pirmajā mačā varēs garantēt vietu EČ finālturnīrā, ja izcīnīs uzvaru.

Ja Latvija uzvarēs ar vismaz septiņu punktu pārsvaru, tad nodrošinās vietu finālturnīrā, kamēr uzvara ar +6 Bulgārijai atstās niecības izredzes pēdējā kārtā sadeldēt 59 punktu starpību pret Latviju. Savukārt Latvijas uzvara ar mazāk nekā sešu punktu pārsvaru nozīmēs, ka Bulgārija vēl var tikt finālturnīrā, ja uzvar Bosniju, bet Latvija zaudē grieķiem.

Izmantotie resursi:
https://www.sportal.bg/news.php?new...

     [+] [-]

, 2021-02-18 23:26, pirms 3 gadiem
Viens nav glābējs. Otreiz mēs uzvarētu spēli neatdosim.

     [+] [-]

, 2021-02-18 23:31, pirms 3 gadiem
Mēs viņus sabradāsim ar vazelīnu vai bez sastāvā!