Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Par Lietuvas basketbola jauno vadītāju kļūst Balčūns, izlasi varētu trenēt Kurtinaitis

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Par Lietuvas basketbola jauno vadītāju kļūst Balčūns, izlasi varētu trenēt Kurtinaitis
Mindaugs Balčūns. Foto: Erikas Ovcarenko/BNS

Šodien norisinājās Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) prezidenta vēlēšanas, kurās uzvarēja bijušais organizācijas ilggadējais ģenerālsekretārs Mindaugs Balčūns.

Par Balčūnu balsoja 84 no 147 balsstiesīgajiem. Viņa pretinieks vēlēšanās bija kādreizējās Lietuvas valstsvienības centrs Roberts Javtoks. Balčūns Lietuvas Basketbola federācijas ģenerālsekretāra pienākumus pildīja kopš 2006. gada.

Sarūgtinājumu par vēlēšanu rezultātu publiski pauduši vairāki esošie un bijušie Lietuvas basketbolisti, tostarp lietuviešu zvaigzne Jons Valančūns un Martins Pocjus.

''Parādījām, ka nevēlamies pārmaiņu vējus,'' medijiem pēc vēlēšanām sacīja Valančūns, reizē norādot, ka to iznākums neietekmēs viņa vēlēšanos pārstāvēt izlasi: ''Šī ir Lietuva. Te nav uzvārdu. Esmu 100% patriotiski noskaņots. Ja veselība ļaus un tiks sakārtots apdrošināšanas jautājums, būšu izlasē.''

Savukārt kādreizējais Lietuvas izlases aizsargs Martins Pocjus savā ''X'' kontā bija lakonisks: ''Šī ir skumja diena Lietuvas basketbolam.''

Tāpat Balčūns pēc savas ievēlēšanas Lietuvas Basketbola federācijas amatā arī nosauca galveno kandidātu uz vakanto vīriešu izlases galvenā trenera posteni. Tas ir pieredzējušais lietuviešu stratēģis Rims Kurtinaitis, kurš pašlaik vada Klāva Čavara un Artjoma Butjankova pārstāvēto Baku ''Sabah'' vienību. Oficiāla vienošanās starp LKF un Kurtinaiti vēl nav panākta.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-211760-...
https://basketnews.com/news-211761-...
https://www.basketnews.lt/news-2117...

     [+] [-]

, 2024-09-18 08:45, vakar
Ja Rims tiks par treneri, iespējams sapurinās izlasi.
Nezin cik labi spēs mūsdienu basketbolā taktiski visu sakārtot, bet mentāli noteikti. Skarbs un emocionāls vīrs. Lietuvieši jau nav jāmācas spēle, svarīgāka vēlēšanās iet un cīnīties.