Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Eglīte: "Treneri daudz eksperimentēja"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eglīte: "Treneri daudz eksperimentēja"
Zane Eglīte
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Treneri improvizēja ar taktiku un spēlētāju maiņām, šodien spēle bija nepiespiestāka, brīvāka jušana un vairāk eksperimentu laukumā," pārliecinošo uzvaru otrajā spēlē pār Lietuvu komentēja Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības saspēles vadītāja Zane Eglīte.

Ceturtdien un piektdien izlases rindās debitēja trīs spēlētājas – Edīte Kresa, Ieva Veinberga un Sabīne Niedola, turklāt šodien laukumā tika četrpadsmit basketbolistes. Spēles pēdējā ceturtdaļā abas komandas spēlēja tikai eksperimentālos sastāvos, vienu brīdi laukumā esot piecniekam Kresa-Babkina-Veinberga-Niedola-Putniņa, Pekinas pieredzi guvušo centra spēlētāju pēc brīža nomainot Anitai Teilānei.

„Treniņos esmu redzējusi, ko varam un kā varam, domāju, visas meitenes šodien nospēlēja savu spēles laiku labā līmenī. Plaisa nav liela,” vairākkārtējā Latvijas čempione „TTT Rīga” sastāvā Zane Eglīte vērtēja jauno spēlētāju devumu uzvarās.

Ceturtdienas uzvarā Eglīte 19 minūtēs un 38 sekundēs guva 7 punktus (2p 2/3, 3p 1/1), 1 reizi rezultatīvi piespēlēja, 1 reizi kļūdījās un saņēma 2 personiskās piezīmes, piektdien 11 minūtēs un 25 sekundēs realizējot divpuktu metienu (2p 1/1) un izdarot vienu rezultatīvu piespēli.

"Vēl galīgi neesmu uz strīpas, cenšos, cik varu. Fiziskā sagatavotība šobrīd nav labākajā līmenī, lai kapātos visu spēliPašai pirmā un galvenā doma ir savest kārtībā veselību, lai varu pilnvērtīgi skriet” gluži kā armijas kājniekam rūpējoties par savu kāju darbību, teica Eglīte. „Šonedēļ, vairāk vai mazāk, darbojos ar pilnu slodzi un trenējos komandā. Skatos pēc sajūtām, cik ātri gurstu un kurā brīdī vajadzīga maiņa. Komandā esam pamainījuši dažas lietas. Lai viss nav ierastajās sliedēs, nepieciešamas jaunas vēsmas.”

Valstsvienības oficiālās pārbaudes spēles, biļetes Basket.lv

DatumsLaiksSpēleVieta
22. maijs19.30Latvija-IzraēlaRīgas Olimpiskajā sporta centrā
30. maijs20:00Latvija-UkrainaLiepājas Olimpiskajā centrā
1. jūnijs20:00Latvija-TurcijaLiepājas Olimpiskajā centrā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-05-16 00:29, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Kā laukumā var tikt 14 spēlētājas? Ja protokolā pēc basketbola noteikumiem var ierakstīt tikai 12?
tas ir tikai parbaudes speles