Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Baško: "Vajadzīga labāka saspēlēšanās"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Baško: "Vajadzīga labāka saspēlēšanās"
Gunta Baško
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Vajadzīga saspēlēšanās, lai pierastu vienai pie otras. Pēc sezonas kopā neesam daudz spēlējušas un uzlabojumi nāks ar laiku," Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības uzbrucēja Gunta Baško pēc uzvaras pār Lietuvu norādīja, ka komandas spēli iespējams krietni uzlabot.

Izlases universālākā spēlētāja valstsvienībai pievienojās pēc sekmīgas sezonas Spānijā, Salamankas kluba „Perfumerias Avenida” sastāvā pirmo reizi komandas vēsturē iekļūstot Eirolīgas finālā un izcīnot Spānijas virslīgas sudraba medaļas.

Pirmajā pārbaudes spēlē ar lietuvietēm pieredzējusī Baško uzņēmās līderes lomu brīdī, kad viešņas pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar divpadsmit punktu pārsvaru. Palīdzot sakārtot spēli aizsardzībā, Gunta sekmīgi uzbruka sāncenšu grozam, gūstot 14 no 33 komandas punktiem divdesmit minūtēs, tostarp sekmējot panākumu otrajā ceturtdaļā ar 18:7.

Pavisam Baško rēķinā 28 minūtēs un 27 sekundēs 16 punkti (2p 6/13, 3p 1/3, 1p 1/1), 6 atlēkušās bumbas, 4 rezultatīvas piespēles, 4 kļūdas, 1 pārtverta pretinieces piespēle, 3 personiskās piezīmes un otrs labākais lietderības koeficients komandā (pirmā Aija Brumermane).

Piektdien, nespēlējot divām Lietuvas līderēm Staugaitienei un Bimbaitei, īsāks bija arī Baško laukumā pavadītais laiks. Šoreiz 23 minūtēs un 13 sekundēs savākti 9 punkti (2p 2/5, 3p 1/3, 1p 2/2), izcīnītas 5 bumbas, 2 reizes rezultatīvi piespēlēts, 2 kļūdas un 2 personiskās piezīmes.

„Lietuvietes vienmēr daudz metušas no āras, viņas ir labas metējas. Katrai komandai savs ierocis un viņām tie ir metieni,” pretinieces pēc pirmās spēles raksturoja Baško. „Sākumā vēl nebija zināms lietuviešu pašreizējais varējums. Skatīsimies video, pie kā jāstrādā, ko labāk jādara. Uzvara ir uzvara, tas priecē.”

Liepājā izlase var trenēties labos apstākļos, apstiprina Baško. „Liepājas Olimpiskajā centrā ir ļoti labi apstākļi, viss lieliski.”

Valstsvienības oficiālās pārbaudes spēles, biļetes Basket.lv

DatumsLaiksSpēleVieta
22. maijs19.30Latvija-IzraēlaRīgas Olimpiskajā sporta centrā
30. maijs20:00Latvija-UkrainaLiepājas Olimpiskajā centrā
1. jūnijs20:00Latvija-TurcijaLiepājas Olimpiskajā centrā