Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Batums: "Man ir jācīnās par savu valsti"

Batums: "Man ir jācīnās par savu valsti"
Nikolā Batums un Terijs Stotss
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Portlendas "Trail Blazers" uzbrucējs Nikolā Batums šovasar piedalīsies Eiropas basketbola čempionāta finālturnīrā, medijiem apliecināja pats sportists.

26 gadus vecais Francijas izlases uzbrucējs Nikolā Batums šosezon vidēji 54 spēlēs guva 9,4 punktus, izcīnīja 5,6 atlēkušās bumbas un atdeva 4,8 rezultatīvas piespēles. Pēc nogurdinošas iepriekšējās vasaras šīs sezonas sākums Portlendas "Trail Blazers" uzbrucējam nebija pārāk sekmīgs, taču pēc "All Star" pārtraukuma Batums rāda labāku sniegumu (12,9 punkti, 6,6 atlēkušās bumbas un 5,2 piespēles).

Lai gan šīs sezonas laikā Batums norādīja, ka viņam ir sakrājies nogurums, franču uzbrucējs apstiprina, ka būs gatavs pārstāvēt nacionālo valstsvienību. "Man ir jācīnās par savu valsti," sacīja Batums, kura gatavība palīdzēt Francijai noteikti ir labas ziņas pēc centra Žoakima Noā atklātās izteikšanās par izlases spēļu mazsvarīgumu. Batums 2014. gada Pasaules kausa izcīņā Noā un Tonija Pārkera prombūtnē bija savas izlases līderis, ar 27 punktiem izšķirošajā spēlē pret Lietuvu palīdzot Francijai izcīnīt bronzas medaļu. Francija Eiropas čempiones titulu aizstāvēšanu sāks ar grupu turnīru savu skatītāju priekšā – mājinieki sacentīsies ar Krieviju, Bosniju un Hercegovinu, Somiju, Poliju un Izraēlu. Arī izslēgšanas spēles Francija aizvadīs mājās (protams, ja kvalificēsies "play-off").

"Vienmēr esmu sapņojis spēlēt lielā turnīrā Francijā. Tas ir atšķirīgāk – pārstāvēt savu valsti turpat notiekošā turnīrā. Mēs neesam tik lieli kā ASV un amerikāņu izlase. Kad aizbraucam uz Eiropu un spēlējam savu skatītāju priekšā, var just kaut ko citu – kaut ko īpašu. Tas ir kas līdzīgs izslēgšanas spēlēm," atzina Batums.

Francijas izlases uzbrucējs atklāja, ka ir mācījies no savām iepriekšējās vasaras kļūdām, un lika noprast, ka vienā vasarā ir iespējams apvienot gan labu atpūtu, gan palīdzēšanu valstsvienībai. Paredzams, ka uzreiz pēc sezonas Batums atpūtīsies vairākas nedēļas, bet treniņus atsāks tikai augustā. Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks no 5. līdz 20. septembrim.

Batumu atbalsta arī Portlendas galvenais treneris Terijs Stotss: "Savas valsts pārstāvēšana ir gods, un domāju, ka tai ir jābūt individuālai izvēlei. Tajā pašā laikā ir skaidrs, ka sportistam ir arī jārūpējas par savu karjeru. Ir jābūt līdzsvaram."

Izmantotie resursi:
Oregon Local News, Breaking News, Sports &...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +2 [+] [-]

, 2015-03-10 19:27, pirms 9 gadiem
Biedrins: "Man ir jācīnās par savu valsti"

     [+] [-]

, 2015-03-10 19:38, pirms 9 gadiem
Žēl, ka Biedrs vairs nav uz laukuma.

  +2 [+] [-]

, 2015-03-10 19:51, pirms 9 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: Žēl, ka Biedrs vairs nav uz laukuma.
Nu ir jau žēl, jāsaka kā ir, bet nu cik tad ilgi var žēloties, taču pasaule ap vienu Andri negriežās. Jo ātrāk mēs to sapratīsim, jo ātrāk varbūt viņš pats to sapratīs un varbūt sāks kaut ko darīt ar savu dzīvi, ja ne turpinās basketbolista karjeru, tad vismaz kaut ko... Anyway, long story short, par viņu labāk vienkārši aizmirst!

  -1 [+] [-]

, 2015-03-10 21:01, pirms 9 gadiem
Nu šitādi izteikumi tikai liek vairāk apbrīnot Noā nevēlēšanos spēlēt savu skatītāju priekšā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-03-10 21:21, pirms 9 gadiem
Noā baigi savas akcijas nosit manās acīs...Pārkers,Batums utt. visi raujas uz izlasi.bet ok brīva izvēle...par biedrinju? zinat jo ātrak tādi bertāni,siliņi,porziņgi tiktu nba,jo ātrāk aizmirstu tādu pārpratumu kā Biedriņš....

  -1 [+] [-]

, 2015-03-10 21:46, pirms 9 gadiem
Ko visi var cepties par Biedriņu , puisis nopelnija un aizgāja no sava darba , jo nevēlās vairs strādāt. Tad ,kad kāds cits cilvēks aiziet no sava darba neizmantojot savu potenciālu , tad neviens nekur neko par to visu neraksta un nesūdzās ... Latvieši.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-10 23:31, pirms 9 gadiem
Domājiet, ka viņiem viegli? Sezona beidzas, maza pauze, vasaras treniņi, čempis, uz reiz pirmssezonas gatavošanās un atkal sezona.
Laikam te liela daļa dīvanā pirdeji, nesaprot kāpēc spēletājs atsāka kadreiz spēlet izlasē, traumu vai noguruma dēļ. Vot paši paskraidāt uz maksimālā visu gadu!

     [+] [-]

, 2015-03-11 00:20, pirms 9 gadiem
Converse87 rakstīja: Domājiet, ka viņiem viegli? Sezona beidzas, maza pauze, vasaras treniņi, čempis, uz reiz pirmssezonas gatavošanās un atkal sezona.
Laikam te liela daļa dīvanā pirdeji, nesaprot kāpēc spēletājs atsāka kadreiz spēlet izlasē, traumu vai noguruma dēļ. Vot paši paskraidāt uz maksimālā visu gadu!
Gan jau ka visu gadu uz maksimumu neviens neskrien. Tas jau redzams ir nba līdz all star break.

Bet neiet jau runa, ka viņiem ir grūti. Ir, bet redz, ka daudzi pasaka, ka savās mājās viņi grib spēlēt.