Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Banki: "Tikai Rīgā var saprast, kas notiek, kad spēlētāji uzvelk Latvijas kreklu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Banki: "Tikai Rīgā var saprast, kas notiek, kad spēlētāji uzvelk Latvijas kreklu"
Artūrs Strautiņš 2024. gada 2. jūlijā. Foto: FIBA

"Grūti aprakstīt, kas notiek brīžos, kad spēlētāji uzvelk Latvijas kreklu. Atmosfēra Rīgas arēnā ir īpaša – jābūt šeit uz vietas, lai to saprastu. Izveidojusies lieliska sapratne starp komandu un līdzjūtējiem," preses konferencē pēc uzvaras pār Gruzijas basketbolistiem teica vīriešu valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Duda Sanadze, Gruzijas spēlētājs

“Rezultāts neatspoguļo mūsu komandu – tie nebijām mēs. Vēlos atvainoties mūsu ģimenēm un līdzjūtējiem par šodien parādīto sniegumu. Joprojām esam cīņā par ceļazīmi.”

Aleksandrs Džikičs, Gruzijas galvenais treneris

“Apsveicu Latvijas spēlētājus un treneri Luka Banki. Viņi spēlēja kā komanda – visi kopā un viens par otru. Nespējām atbildēt viņu fiziskajai spēlei un tas bija diezgan sarūgtinoši.

Zinājām par esošajām problēmām ar Torniki Šengeliju. Medicīnas personāls paveica manā trenera pieredzē neiedomājamo – un šī pieredze stiepjas 33 gadu garumā. Patiesībā negribēju, lai viņš šodien spēlē. Manuprāt, tas bija pareizs lēmums. Pārējie puiši nenospēlēja savā līmenī.

Domāju, ka Mareks Mejeris ir ārkārtīgi vērtīgs spēlētājs. Šodien viņš meta ar labāku precizitāti nekā parasti. Viņš atradās īstajā vietā. Cienu viņu kā spēlētāju un cilvēku. Ļoti lepojos, ka varēju viņu izvēlēties Jeruzalemes “Hapoel” rindās.”

Artūrs Strautiņš, Latvijas spēlētājs

“Sākām agresīvi aizsardzībā. Tas bija mūsu mērķis. Agresivitāte deva enerģiju uzbrukumā. Rīt jāspēlē līdzīgi.”

Luka Banki, Latvijas galvenais treneris

“Mums bija maz laika trenēties kopā un sagatavošanās sākumā bija daudz neskaidrību. Lepojos ar spēlētāju atdevi. Spējām saglabāt labu intensitāti visas spēles garumā. Rīt būs vajadzīga vēl viena piepūle – satiksim svaigāku komandu ar pavisam citādu spēles stilu.

Labi, ka Toko (Šengelija) šovakar nespēlēja. Zinu, ka viņš ir spēlētājs, kurš spēj visu mainīt. Gruzija ar Toko ir cita komanda. Tagad apjaušu, ka esmu vecs, redzot Viktoru Sanikidzi federācijas prezidenta lomā. Joprojām uztveru viņu kā manu bijušo spēlētāju Sjēnas “Montepaschi” rindās.

Viktors veic lielisku darbu Gruzijas basketbola labā. Starp citu, viņš nav vienīgais šādā lomā. Arī Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss ir mans bijušais spēlētājs.

Man patīk, ka neraugoties uz pārmaiņām sastāvā un nogurumu, spēlētāji turpina spēlēt ar lielu enerģiju. Kvalifikācijas turnīrs atgādina sabraukumus sezonas laikā – katru reizi strādājam, lai kļūtu labāki kā komanda.”

Saistītie raksti

# Gruzijas izlase: divi NBA vīri, jauns treneris un naturalizētais no ''Maccabi''
# Melnkalnes izlase: ar zvaigzni Vučeviču un traumu dēļ gados jaunu sastāvu
# Filipīnu izlase: līderu iztrūkums un OS kvalifikācija kā gatavošanās Āzijas kausam
# Brazīlijas izlase: divu spēlētāju izmaiņa no PK un jauns galvenais treneris
# Kamerūnas izlase: NBA zvaigžņu atteikumi un latviešiem pazīstams līderis

     [+] [-]

, 2024-07-02 22:16, pirms 2 dienām
Lai viss izdodas..

     [+] [-]

, 2024-07-03 00:05, aizvakar
ko teica apsargs pie gaiteņa?

     [+] [-]

, 2024-07-03 11:45, aizvakar
skan latviešu valoda ģerbtuves...citas emocijas,kā dvēseļu putenī par latviešu strēlniekiem..valoda satuvina,kopējais nācijas kods..arī hokejā tagad runā ģerbtuvēs latviski...runāju ar vieni krievu hokejistu,tas ir Kariņs ministrs prasa ,kāpēc nerunā latviski,šis atbild,,Balderis runāja ar mani krieviski