Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Daži vārdi Lukas Banki aizstāvībai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Viedoklis: Daži vārdi Lukas Banki aizstāvībai
Luka Banki uzstājas seminārā. Foto: SEB banka

Daļā sporta sabiedrības radās neizpratne par Lukas Banki teikto preses konferencē 7. jūlijā, pēc zaudējuma Brazīlijas basketbolistiem nodēvējot Latviju par "pastarīti". Ko patiesībā domāja galvenais treneris?

Klātienē izdevies redzēt gandrīz visas Latvijā notikušās preses konferences ar Banki līdzdalību. Pieklājīgs, laipns un profesionāls – itāliešu treneris saskarsmē ar vietējo presi vienmēr atstājis ļoti labu iespaidu.

Izņēmums nebija arī Banki uzstāšanās preses teltī pēc zaudējuma Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā. Treneris runāja ilgi un daudz. Žurnālistu jautājumu bija maz, taču uz visiem šoreiz netika atbildēts, jo FIBA preses konferences parasti ir īsākas nekā, piemēram, Eirolīgā.

Runājot par vīriešu valstsvienības izaugsmi pēdējo trīs gadu laikā, Banki salīdzināšanai lietoja vārdus “Cinderella” (Pelnrušķīte), “underdog” (pastarīte) un “elite” (elites komanda). Maldīgi domāt, ka treneris šo salīdzinājumu attiecināja uz Latvijas basketbola vēsturi.

Tieši otrādi – Banki ir, iespējams, vislabāk informētais ārzemnieks par Latvijas groza bumbas aktualitātēm. Vēl pirms stāšanās amatā viņš runāja ar Latvijas Basketbola savienības amatpersonām, LBL klubu treneriem un citām basketbola personībām.

“Vēsture ir mans ceļvedis – the history is my map.” Banki zina par “Sapņu komandu 1935”. Ir informēts par Latvijas basketbola vairāk nekā 100 gadus ilgo vēsturi, 20. gadsimta labāko centra spēlētāju Uļjanu Semjonovu, TTT un 3x3 basketbola sasniegumiem.

Banki zina, ka latvieši astoņu gadu garumā uzlaboja sniegumu Ainara Bagatska vadībā, tai skaitā 2017. gada Eiropas čempionātā zaudēja tikai abām finālistēm – Slovēnijai un Serbijai. Zina, ka Arņa Vecvagara trenētā komanda nonāca viena metiena attālumā no debijas Pasaules kausā. Zina, ka Roberts Štelmahers ar saviem vīriem palika sprīža attālumā no “EuroBasket 2022” finālturnīra.

Ikdienā treneris seko apmēram 35 Latvijas basketbolistiem, atrodas pastāvīgā saziņā ar federācijas un valstsvienības vadību. Un tas viss notiek, paralēli veicot pilna laika darbu ar leģendāro Itālijas klubu “Virtus Bologna”.

Banki preses konferencē atsaucās uz situāciju 2021. gada vasarā – brīdī, kad Latvijas vārds nebija atrodams Eiropas čempionāta 24 dalībnieču vidū. Brīdī, kad “Trīs zvaigznēm” Pasaules kausa atlases cīņas bija jāsāk no priekškvalifikācijas kārtas, spēlējot pret Baltkrieviju un Slovākiju.

Galvenais treneris bieži atkārtoja, ka latvieši sekmīgo Pasaules kausa kampaņu sāka no priekškvalifikācijas un izcīnīja 15 uzvaras 16 spēles. Tā notika, piemēram, 2024. gada februārī pēc uzvaras Saragosā pār Spāniju.

“Pēc klubu sezonas piedalījos nometnē “Misija 2025” un pavadīju nedaudz laika ar ģimeni Itālijā, taču manas domas bija valstsvienībā. Arī jūnijā vēlējos būt kontaktā ar citiem treneriem, jo nepieciešama pēctecība. Prāts 100% koncentrējas darbam izlasē,” Banki vārdi 2023. gada 26. jūlijā.

Lielākās bažas par Banki rada trenera pārslodze, vienlaikus strādājot divās darba vietās ar milzīgu intensitāti. Uzreiz pēc Pasaules kausa speciālists devās uz Boloņu, klubu sezonas laikā aizvadot 82 spēles Eirolīgā, Itālijas kausā, A sērijā un nacionālā čempionāta izslēgšanas cīņās.

Viena no Boloņas iesaukām ir “Basket City” – basketbola pilsēta. Tā ir mājvieta karstākajam Itālijas derbijam starp “Virtus” un “Fortitudo”. Eirolīgas spēlēs ultru sektorā ir vairāk nekā 1000 fanu. Cilvēki vēlās nakts un agrās rīta stundās sagaida komandu lidostā, sveic spēlētāju ierašanos.

Pirmie deviņi mēneši Boloņā nemazināja Banki atdevi darbā ar Latvijas valstsvienību, taču 2024. gada jūlijā treneris izskatījās vairāk noguris. Sagurums pēc garās klubu sezonas bija vērojams arī spēlētāju rindās – komanda vienkārši nebija tik svaiga kā pērnā gada augustā un septembrī.

Izcilība – pirmais vārds, kurš nāk prātā, domājot par itālieša pirmajiem trīs gadiem Latvijā. Banki šajā neilgajā laikā izdevies uzkāpt vairākās agrāk nesasniegtās virsotnēs. Bilance 15-1 Pasaules kausa kvalifikācijā, piektā vieta finālturnīrā, sestā vieta FIBA rangā, olimpiskās atlases fināls...

Pie labā pierod ātri. Divas zaudētas oficiālas spēles Rīgas turnīrā nedod pamatu vērsties pret Pasaules kausa labāko treneri, kurš sasniedza rezultātu, izmantojot 27 dažādus spēlētājus. Banki veikums jau tagad ar zelta burtiem ierakstāms Latvijas basketbola vēsturē.

Grūti iedomāties, ka Eiropas trešā labākā komanda varētu nestartēt Olimpiskajās spēlēs, taču, sākot no 2019. gada, Pasaules kausā automātiskās ceļazīmes uz olimpisko turnīru atvēlētas tikai divām labākajām Vecā kontinenta pārstāvēm.

Vācija un Serbija tikās Pasaules kausa finālā, kamēr... Āzijas labākajām komandām – Austrālijai un Japānai – automātiskai kvalifikācijai pietika ar 10. un 19. vietu, bet Āfrikas labākajai pārstāvei Dienvidsudānai derēja 17. vieta. Pēdējās divas kvalificējās, neiekļūstot Pasaules kausa “Top 16”.

Banki izteicās, ka Olimpiskajās spēlēs būtu jāspēlē vairāk nekā 12 komandām. Tādas cerības ir veltas. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (IOC) pirms Tokijas spēlēm samazināja cīņu skaitu pamatturnīrā par 40% – no 30 līdz 18 spēlēm. Agrāk bija garantētas piecas spēles, tagad trīs.

Vēl jāatzīmē, ka 7. jūlijā uz šaurās Parīzes laipas vienlaikus satikās divi izcili profesionāļi. Dražena Petroviča brālis Aleksandars cīnījās trešajā olimpiskās kvalifikācijas turnīrā pēc kārtas – 2016. gadā Turīnā viņš izcīnīja ceļazīmi ar Horvātiju, bet 2024. gadā Rīgā ar Brazīliju.

Paradoksāli, taču Brazīlijai bija daudz mazāks spiediens nekā Latvijai. Brazīliešu žurnālistus, vienu mugursomnieku ieskaitot, Rīgā varēja saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. Valstsvienības kreklus nerotāja neviens (!) sponsors, bet nacionālā olimpiskā komiteja (COB) četru gadu ciklā basketbolam pārdalīja tikai 18 miljonus reālu (trīs miljoni eiro) no valsts piešķirtās naudas.

Atlikušo spiedienu noņēma Petroviča uzruna pirms spēles. “Puiši, man jums ir sakāmas divas lietas. Pirmā – 17. jūlijā tiekamies Zagrebā. Otrā – treniņš sāksies 18. jūlijā plkst. 11:00.”

Izmantotie resursi:
Banki: "Nesen Latvija bija pastarīte. Tagad mūs uztver kā elites komandu"
Brazīlijas treneris: “Varējām graut pārbaudēs, bet tieši smagas cīņas norūdīja finālam”
https://x.com/DiegaoM25/status/1811...
Banki par Latvijas mērķiem: “Gribam izcīnīt pirmo vietu grupā”
Banki: “Pasaules kausā spēlēsim ar domu par nākotni”
Banki par jaunas nodaļas sākumu: “Latvija vairs nav Pelnrušķes komanda”
Banki: "Esam tuvu labākajam līmenim, kāds sasniegts Latvijas basketbolā"

1 2 54 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2024-07-15 18:20, pirms mēneša
Ko šļupsteklis gribēja ar šo kārtējo savu savārstījumu pateikt? Ka Brazīlija izdarīja savu darbu bez liekas ažiotāžas un neadekvāta finanšu ieguldījuma??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-07-15 18:37, pirms mēneša
Banki atkāpies !

  +8 [+] [-]

, 2024-07-15 18:39, pirms mēneša
Diemžēl Banki izskatās pēc kārtējā ciprusa biznesa projekta
Sākumā veiksmīga, nu vairs ne

  +9 [+] [-]

, 2024-07-15 18:39, pirms mēneša
Tàdu nav,slikta sastāva izvēle un nekāds sagatavošanās cikls..
Slēpts komentārs: Boston United

  +5 [+] [-]

, 2024-07-15 18:44, pirms mēneša
Ko te Noviks gribēja pateikt ? Vai ta jūsmošana par sieviešu basketu beigusies ( tur par rakstiem nauda nenāk , jo nav par ko rakstīt ) /

A Banki tak varēja negaidīt 3 m/enešus un tagad jau korekti pateikt --nu piedodiet. , nesanāca . Jo mēs jau zinam , ka uzvarētāju eiforijai kādreiz pienāk gals . Banki bija izpumpējies analogi kā R. Kurucs Spānijā. Pārāk saspringta sezona Boloņā . un nekas diži labāks kā S. Skariolo .Un tās rotācijas spēlētājiem ar trīs minūtēm . Uz pēdējo kauju jāiet 7-8 večiem , kas izfiltrēti iepriekšējo spēļu laikā .Un vien jau tas , ka neuzdrošinās Dairim Bertānam pateikt paldies un sveiki - no diža tyrenera es te neko neredzu ! Scusi !

  +6 [+] [-]

, 2024-07-15 18:46, pirms mēneša
Banki ,visticamāk, laimīgs, ka tagad varēs kādu mēnesi atvilkt elpu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2024-07-15 18:56, pirms mēneša
Rūjienas Stiprais --varbūt tu zini , kad Bertāns Dairis atkāpsies ? Dikti jau nesmuki paziņot , ka uz Eiročempi vēl ies . Bet Rūjiena jau laikam visa tāda ir ( nekāda ) --to es spriežu pēc tevis Stiprais ar 18 kontiem . Papļurksti vēl ko par lāzeri . Es tak teicu , ka nākošsezon uz Valmieru .

  +7 [+] [-]

, 2024-07-15 19:01, pirms mēneša
Kautkads random skrecelejums banki aizstavibai

  +1 [+] [-]

, 2024-07-15 19:06, pirms mēneša
Tātad uz olimpiādi var aizbraukt ar budžetu 3 miljoni 4 gados. Ceru, ka valdība un federācijas, ar hokeju un basketu priekšgalā, to ņems vērā.

  +8 [+] [-]

, 2024-07-15 19:16, pirms mēneša
Noviks nekas neko kritisku neuzrakstīs. Katrā sieviešu pieaugušo vai jaunatnes zaudējumā uzsver pozitīvo, piemēram - zaudējums mīnus 30, bet cienīgs otrais puslaiks utt.

  +8 [+] [-]

, 2024-07-15 19:18, pirms mēneša
ko visi tik dusmīgi palikuši, ne jau Banchi vainīgs, ka spēlētāji grozam garām pamet. viens cikls neizdevās, nu neko. vēl nesen Spāniju viņu mājās uzvarējām, atslābstam.

  +3 [+] [-]

, 2024-07-15 19:20, pirms mēneša
Laikam būtiskākais no raksta, ka Drazena Petroviča brālim- zaudēt nav kauns!

  +6 [+] [-]

, 2024-07-15 19:21, pirms mēneša
Galīgi neesmu Novika fans, taču šoreiz autors visu pateicis perfekti. Tāpēc - rokas nost no Lukas Banki un mutes ciet, dīvāna ekspertu kungi! Ne jums spriest par viņa algu, ne par izteicieniem preses konferencēs!

     [+] [-]

, 2024-07-15 19:24, pirms mēneša
Petrović's cousin is the prominent Serbian former basketball player and current executive Dejan Bodiroga

  +7 [+] [-]

, 2024-07-15 19:53, pirms mēneša
Novika rakstos, it īpaši par sieviešu basketbolu, parasti ir kāda noderīga informācija vai unikālāks lietu atspoguļojums, bet teikšu kā ir, šis raksts būs izņēmums.

Raksta virsrakstā Banki aizstāvību tekstā neredzu. Un attālus iemeslus, uz kuru pamata attaisnot Banki, arī nē.

Tas, ka basketbols olimpiādē salīdzinot ar PK, ir ļoti elitāra sabiedrība, nevienam nevajadzētu but jaunumam. Tāpat baigi cerēt uz komandu skaita palielināšanu neredzu pamatu, jo olimpiādē ir palaists arī 3x3 "basketbols".

Tāpat, ja Banki pluss izlases pirmajos gados bija 100% nodošanās izlasei, tad pēc šīs sezonas viņš diez vai atšķiras no izspiesta citrona, vien 40 tūkstošus eiro vērtāka.. Un tas arī nav nekāds attaisnojums.

Protams, gan spēlētāji, gan fani pārdega zem spiediena, nav jau arī pirmā reize (bulgāru zemnieki, U-20 Tallinā, 1995. gada U18 Mazura izlase, Puertoriko kvalis, utt),, vienīgi nekad nav bijušas tik lielas likmes. Arī pirms turnīra pašu bravūrīgākie diez vai teica, ka Melnkalni vai Brazīliju vajag samizot ar +20, bet tik vārgs sniegums 2.-4. spēlē tomēr ir stipri zem mūsu latiņas.

  +7 [+] [-]

, 2024-07-15 20:15, pirms mēneša
nevajag radīt sev elkus, pēc tam nevajadzēs meklēt attaisnojumus
visi ir tikai cilvēki

     [+] [-]

, 2024-07-15 21:12, pirms mēneša
Al Pačīno rakstīja: Banki atgādina to kolēģi, kurš pirmajos mēnešos ir zolīds, skaists, tīrs, bet pēc tam atklājas patiesā āriene, sāk nenākt uz darbu, dzer un uz ielas izskatās pēc bomža!
galvenais 3 mēn pārbaudes laiku izturēt !

  +1 [+] [-]

, 2024-07-15 22:00, pirms mēneša
JJStilve rakstīja: ko visi tik dusmīgi palikuši, ne jau Banchi vainīgs, ka spēlētāji grozam garām pamet. viens cikls neizdevās, nu neko. vēl nesen Spāniju viņu mājās uzvarējām, atslābstam.
Kāda jēga no tā? Spāņi brauc uz olimpiādi, mēs nē...

  +1 [+] [-]

, 2024-07-15 22:05, pirms mēneša
wolmar rakstīja: Galīgi neesmu Novika fans, taču šoreiz autors visu pateicis perfekti. Tāpēc - rokas nost no Lukas Banki un mutes ciet, dīvāna ekspertu kungi! Ne jums spriest par viņa algu, ne par izteicieniem preses konferencēs!
Tu gribi teikt, ka Banki nevienu lēmumu vairs nekad nedrīkstēs apstrīdēt dēļ PK?

  +6 [+] [-]

, 2024-07-15 22:05, pirms mēneša
Vispār nebūtu pareizi tulkot vārdu "underdog" kā "pastarītis". Faktiski tas īsti labi netulkojais. Varētu mēģināt vārda nozīmi aprakstīt apmēram šādi: "tas, kas nav favorīts, bet no kura tomēr vajadzētu uzmanīties". Kaut kur redzēju nozīmi "mazākais", bet tas īsti labi neskan, ja runājam par sportu, turklāt "mazākais" nekādā gadījumā nav "pastarītis". Latviski nav ierasts runāt par "apslēptiem suņiem" vai ko tādu, taču laba alternatīva ar līdzīgu nozīmi ir "tumšais zirdziņš" ("dark horse"). Ir tur kaut kādas nianses, bet liela starpība nav. Ja viss, ko Banki pateica preses konferencē ir vārds "underdog", tad jautājums, kas ir tie žurnālisti, kas pa visiem medijiem izbazunēja, ka Banki Latvijas izlasi nosaucis par "pastarīti"?

  +1 [+] [-]

, 2024-07-15 22:18, pirms mēneša
Raksta pusē padevos, apnika lasīt, Māri, nevienam nekrata ko tu te tagad uzrakstīsi un kādi un cik lieli ir banki panākumi, vai zināšanas par un ap Latvijas izlasi un tās vēsturi.

Pēdējais turnīrs bija fiasko treneru korpusā. Un vai tas bija galvenais, asistents, vai fizio, tas nevienu nekrata, atbildīgs par savu komandu ir galvenais.

Tāpat arī nevienam neinteresē iemesli, vai pārgurums vai pārslodze komandā vai kas, darbs ir darbs, apņēmies, tad dari un izdari, nepmierinošu rezultātu gadījumā - uzņemies atbildību.

     [+] [-]

, 2024-07-15 22:27, pirms mēneša
JJStilve rakstīja: ko visi tik dusmīgi palikuši, ne jau Banchi vainīgs, ka spēlētāji grozam garām pamet. viens cikls neizdevās, nu neko. vēl nesen Spāniju viņu mājās uzvarējām, atslābstam.
Interesanti, kas tad ir vainīgs? Komanda, kas met, vairākas spēles pēc kārtas nespēj iemest. Protams, varētu teikt pretinieka aizsardzība, bet kur tad trenera plāns?
Un pašā būtībā - kas ir metiens no distances - tā ir galva un kājas. Ja kājas un galva ir pārslogota, nav koncentrēšanās un nav metiena. Kas to varētu veicināt, nepareizas slodzes, spēlētāju pārslogošana pozicijās un pienākumos, kurus tie nav raduši pildīt, piemēram, cīņa par bumbām (jo trūkst centimetri zem groza), spēle''sana aizsardzībā (jo, piemēram, Bertāns, ņav C vai PF, kur nu vēl viņam aizsardzībā spēlēt, ko viņš NBA nespēj un neviens to no viņa neprasa).
Impotence uzbrukumā bumbas kustībā, ja puikas nekustas bez bumbas, kurš ir vainīgs? Biļešu pārdevējs, vai?
Timma sastāvā, ar ko Jānis guļ? Kāds ir kaut viens objektīvs + no viņa iekļaušanas?
UTT.
Šis trunīrs ir tīra trenera izgāšanās...

  +1 [+] [-]

, 2024-07-15 22:50, pirms mēneša
wolmar rakstīja: Galīgi neesmu Novika fans, taču šoreiz autors visu pateicis perfekti. Tāpēc - rokas nost no Lukas Banki un mutes ciet, dīvāna ekspertu kungi! Ne jums spriest par viņa algu, ne par izteicieniem preses konferencēs!
daži cilvēki jaunības vai stūrgalvības dēļ mēdz būt ļoti kategoriski

  +3 [+] [-]

, 2024-07-15 22:53, pirms mēneša
Ja runājam par sportisko pusi, tad man liekas, ka nebūtu īsti pareizi Banki olimpiskās kvalifikācijas neveiksmi ļoti pārmest. Viņa vadībā tomēr sasniedzām 5. vietu pasaules čempionātā, kas ir augstākais sasniegums pēc neatkarības atgūšanas, un ļoti šaubos, vai kāda cita trenera vadībā tik augstu būtu tikuši. Neviens nav perfekts, arī Banki. Šoreiz bija objektīvi iemesli, kāpēc netikām tālāk. Ir jau rūgtumiņš, bet tomēr vajag ar vēsu galvu visu apdomāt un pieņemt situāciju, kāda tā ir. Novēlēsim Banki, lai pēc gada viss sakrīt un viņam izdodas piepildīt savu sapni, proti, lielajā turnīrā vadīt Latvijas izlasi ar Porziņģi ierindā. Nešaubos, ka tieši tā ir viņa karstākā vēlešanās.

  +4 [+] [-]

, 2024-07-15 23:56, pirms mēneša
ANNUNAKI rakstīja: Daži vārdi Banķiera nolikšanai!
_------
Jau pārbaudes spēles bij' redzams ka mazais sastāvs nevelk , bet spītīgi lika visu uz vienu kārti! Pasečņika un Šteinberga nepaņemšana bija katastrofāla kļūda kuru Baņķierim pietrūka olas lai nobeigumā to atzītu atklāti publiski! Zināms bija ka Brazīļi ir atlētiski un labi un varam uzvarēt ja ir Gražulis un pārējie TOO formā mazie kā bija Pasaules kausā!
Tieši tā, jau pārbaudes spēlēs ar visu Pasečņiku starta pieciniekā viss jau bija slikti.. Gruzijai lieliski sagatavojās, tiesneši ļāva arī spēlēt kaulā un radās sajūta - tomēr varam.. Diemžēl nevarējām, nevarējām paši iemest un nevarējām arī vairs spēlēt kaulā, jo to neļāva tiesneši. Vainot pie katra zaudējuma vienīgi treneri ir muļķīgi. Kopumā komanda izskatijās motivēta vienīgi pret Gruziju, pārējās spēlēs leilākā daļa spēlētaju izskatijās jēli. Ja intervijās spēlētāji stāsta par karjeras lielākajiem sasniegumiem pirms tie ir sasniegti, tad nav ko brīnīties par zaudējumu.. Nesaki hop, pirms neesi pārlecis! Tāpat Gailtīs intervijā Ģenerālim jau pirms turnīra izteicās - ir bažas, ka vairākiem spēlētajiem jau šķiet, ka vienmēr viss saies un uzvarēsim.. Bet nē, svarīgākais sportā ir gribēt uzvarēt par katru cenu, nevis domāt ka beigās jau tāpat paveiksies.. Tieši tādas spēles mēs redzējām pret Filipīnām un Brazīliju, vai trenerim ir spēlētāji jānoskaņo šādām spēlēm - manuprāt pašiem jābūt gataviem aizvadīt 4 spēļu turnīru max labi un aizbraukt uz Olimpiādi.. Treneriem, šeit būtu jāvelta vismazākie pārmetumi!!

  +1 [+] [-]

, 2024-07-15 23:57, pirms mēneša
krokodilumednieks rakstīja: Ja runājam par sportisko pusi, tad man liekas, ka nebūtu īsti pareizi Banki olimpiskās kvalifikācijas neveiksmi ļoti pārmest. Viņa vadībā tomēr sasniedzām 5. vietu pasaules čempionātā, kas ir augstākais sasniegums pēc neatkarības atgūšanas, un ļoti šaubos, vai kāda cita trenera vadībā tik augstu būtu tikuši. Neviens nav perfekts, arī Banki. Šoreiz bija objektīvi iemesli, kāpēc netikām tālāk. Ir jau rūgtumiņš, bet tomēr vajag ar vēsu galvu visu apdomāt un pieņemt situāciju, kāda tā ir. Novēlēsim Banki, lai pēc gada viss sakrīt un viņam izdodas piepildīt savu sapni, proti, lielajā turnīrā vadīt Latvijas izlasi ar Porziņģi ierindā. Nešaubos, ka tieši tā ir viņa karstākā vēlešanās.
Nu dažiem man šķiet ir vēlme nomainīt treneri lai mēs nokristu atkal līdz pagrabam!

  +6 [+] [-]

, 2024-07-16 00:04, pirms mēneša
Par ko ir cepiens? Jebkuram kas seko basketbolam bija skaidrs ka tikai veiksme varēja palīdzēt mums tikt uz parīzi. Tak paskataties uz spēlētājiem- dairis vefā knapi kājas vilka, dāvis nav normāli spēlējis un pazaudējies, lomažs smaga trauma no kuras nevar attiet dažos menešos, spēļu trūkums, žagars trauma, nav spēlējis un fiziski nebija gatavs, zoriks nebija formā, šmits pazaudējis lomu žalgiri, nebija formā. Timma nav formā un diezvai būs. Paliek čavars ar japānas līgu, strelnieks kuram jamet miers, brāļi kuruci, kur viens nav spelejis, otrs nospeleja plus minus savā līmenī, pasečņiks, štenbergs, meijeris un strautiņš.
Lai uzvarētu top komandas tev vajag vismaz 5spelētājus, mums diemžel katrā spēlē var sakasīt labi ja 2,5.
Ar šādu lazareti un neformā esošiem speletājiem, neviens treneris nespētu uzlekt augstāk.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-16 00:13, pirms mēneša
Boston United rakstīja: Nu dažiem man šķiet ir vēlme nomainīt treneri lai mēs nokristu atkal līdz pagrabam!
nokritīsim tāpat. pagaidi gadus 4-6 vēl.
Paskaties, pa kuru Pagrabu (B līga) jaunatnes izlases visu laiku dzīvo

     [+] [-]

, 2024-07-16 01:01, pirms mēneša
kasdārzā rakstīja: Par ko ir cepiens? Jebkuram kas seko basketbolam bija skaidrs ka tikai veiksme varēja palīdzēt mums tikt uz parīzi. Tak paskataties uz spēlētājiem- dairis vefā knapi kājas vilka, dāvis nav normāli spēlējis un pazaudējies, lomažs smaga trauma no kuras nevar attiet dažos menešos, spēļu trūkums, žagars trauma, nav spēlējis un fiziski nebija gatavs, zoriks nebija formā, šmits pazaudējis lomu žalgiri, nebija formā. Timma nav formā un diezvai būs. Paliek čavars ar japānas līgu, strelnieks kuram jamet miers, brāļi kuruci, kur viens nav spelejis, otrs nospeleja plus minus savā līmenī, pasečņiks, štenbergs, meijeris un strautiņš.
Lai uzvarētu top komandas tev vajag vismaz 5spelētājus, mums diemžel katrā spēlē var sakasīt labi ja 2,5.
Ar šādu lazareti un neformā esošiem speletājiem, neviens treneris nespētu uzlekt augstāk.
Tieši tā, liela daļa neformā, pēc traumām, drausmīgi pietrūka Gražulis un Šķēle. Varbūt Banki kļūda, ka Gražuli izdomāja aizstāt ar Mejeri, kas vairs īsti nevelk.
Par Andžeja neņemšanu - uzdošu jautājumu, kamdēļ par tādu spēlētāju, ar tādiem parametriem necīnās Eirolīgas klubi? Kamdēļ viņa darba vieta ir komanda, kas bez ierunām pagrūž visiem Spānijā? Utt...
Es pat kaut kā domāju, ja viss neizšķirtos vienā spēlē, kaut kā tos brazīļus nolaustu.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-16 01:11, pirms mēneša
Boston United rakstīja: Nu dažiem man šķiet ir vēlme nomainīt treneri lai mēs nokristu atkal līdz pagrabam!
Lielākai daļai no rakstītāju ir ļoti zema izpratne par sportu, nav rezultāts, treneris vainīgs. Žēl, ka nav vēlme pat iedziļinātos niansēs.
Kad SC (eksports.lv) parādījās, palasīju komentārus, visi sakarīgi, komentātori paši pārsvarā bija sportojuši vai vismaz hattrick spēlēja un kaut cik drēbi paziņa, šobrīd sanāk lasīt it kā sakarīgus komentārus, bet kur rakstītājs ar sportu ir uz jūs un cenšas mācīt tādus, kas tur ir iekšā...

  +3 [+] [-]

, 2024-07-16 06:49, pirms mēneša
Var gatavot nākamo rakstu Banki aizstāvībai pēc EČ 2025. Šī olimpiādes kvalifikācija nesa tādu kā "tagad vai nekad" smaku. Tādā pašā eiforijā tiks gaidīts arī EČ Rīgā, jo kad tad, ja ne mājās un, iespējams, pēdējais KP turnīrs izlasē (māc šaubas par viņa dalību, jo NBA sezona Bostonai parasti ir garāka kā viņam pierasts). Valsts dāļāja naudu, jo viss tika pasniegts ar tādu kā nevis ceļazīmes izcīnīšana maksā 5 ļamus, bet 5 ļami un ceļazīme rokā. Tagad Cipruss var staigāt iemīto taciņu uz valdības kantoriem ar tekstu, ka lai izlase dabūtu medaļu mājās (kur un kad vēl, ja ne mājās?) valstij jāpogā nu jau krietni lielākas summas, jo tas nebūs 6 izlašu vienas nedēļas nogales turnīrs. Vispār, kāds ir dzirdējis, cik daudz naudas vajag, EČ sarīkošanai Latvijā?

  +1 [+] [-]

, 2024-07-16 08:10, pirms mēneša
Ir aforisms, ja komanda uzvar tas ir spēlētāju nopelns, ja zaudē trenera vaina.
Tomēr par izgāšanos turnīrā pirmkārt atbildīgs Bankī.
Jā, bija problēmas ar sastāvu - kāds traumēts, kāds ne labākajā formā, bet par sastāva izvēli lieli pārmetumi pašam Bankī. Nezin ar ko Čavars labāks ne tikai par Pasečniku bet daudzie citiem kandidātiem ko nepaņēma? Viņu jau pērn minimāli laida laukumā,tāpat šogad un nekādu pozitīvu pienesumu viņš nedeva.
Bet visvairāk negatavs turnīram izrādījās pats Bankī, pārstrādājis savā pamatdarbā Itālijā, noguris, nervozs. Tas bija cits Bankī nekā pērn. Nevajag nevienu pārmērīgi glorificēt, kā tas notika ar Bankī. Pērn bija labs turnīrs, paldies un ejam tālāk. Arī Bagatskim, Krauliņam bijuši labi turnīri,jo mums vienmēr bijuši arī augstas klases basketbolisti.
Problēmas ar sastāvu gandrīz vienmēr ir visām komandām, kāds atsaka, kāds traumēts vai nav formā. Brazīlijai pat turnīra gaitā notraumējās divi vadošie spēlētāji. Ja par Latvijas aizbadītām spēlēm gan pirms turnīra, gan turnīrā, kaut cik līmenī nospēlēja vienīgi pret Gruziju,kurai laukumā gan nebija Šengelija un nevarēja trāpīt neko, pat no brīvām pozīcijām. Pret Somiju, Filipīnām, Brazīliju pārliecinoši zaudējumi, izmocīta uzvara, pateicoties tiesnešu labvēlībai pret Kamerūnu. Reti kurš treneris komplektējot sastāvu apzināti izvēlas spēlēt bez nopietniem centriem. Centra izspēlēs Latvija neuzvarēja ne reizi. Bankī lielie aizstāvji teiks, bet pārliecinoši uzvarēja Ēģipti,tas jau melnais humors. .
Bankī būs iespēja reabilitēties nākamgad Eiropas čempionātā, bet šī palaistā izdevība netikt uz olimpiskām spēlēm ilgi sāpēs un netiks aizmirsta nekad, jo olimpiāde ir visprestīžākais turnīrs, turklāt Rīgas kvalifikācijas turnīrs pēc sastāva bija visvājākais no visiem.
Nevajag arī briesmīgi apriet basketbola fanus, kas izdaka kritiku. Daudzi ir bijuši, vai joprojām ir saistīti ar sportu un kritika ir pozitīva faktors, nevis negatīvs un Latviĵā atšķirībā no citām valstīm tā ir pat ļoti saudzīga pret saviem elkiem, bet mūsu žurnālisti pārāk bezzobaini,pat baidās uzdot kādu asāku,nepatīkamāku jautājumu.
1 2 54 komentāri