Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: "Iznākumu tas nemainīja, bet šāda tiesāšana apkauno basketbolu"

Agris Suveizda

Dāvis Bertāns: "Iznākumu tas nemainīja, bet šāda tiesāšana apkauno basketbolu"
Dāvis Bertāns. Foto: FIBA

LETA. Parīzes olimpisko spēļu basketbola kvalifikācijas turnīra finālā pretiniecei Brazīlijai viss gāja no rokas, pēc zaudējuma uzsvēra Latvijas izlases uzbrucējs Dāvis Bertāns.

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā zaudēja Brazīlijai un neizcīnīja olimpisko ceļazīmi. Latvija piekāpās ar 69:94 (11:34, 22:15, 13:23, 23:22).

Brazīlieši realizēja visus savus astoņus pirmos tālmetienus. "Diezgan grūti pēc kaut kā tāda atgūties. Šodien bija viņu diena, aizvadīja lielisku maču un bija pelnījuši uzvarēt," sarunā ar žurnālistiem teica Bertāns, kurš nepilnās 23 minūtēs atzīmējās ar trim punktiem (3p. 1/3), divām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli un četrām piezīmēm.

"Negribu neko atņemt Brazīlijai – tā nospēlēja lielisku spēli un bija pelnījusi uzvarēt, bet šādā spēlē, kad trīs tiesneši ir visredzamākie cilvēki laukumā, tas ir nedaudz apkaunojoši šim sporta veidam. Bet tiešām brazīlieši bija pelnījuši jebkurā gadījumā un, visticamāk, tāpat būtu uzvarējuši arī pie labas tiesāšanas. Tas iznākumu nemainīja, bet tas tāpat bija diezgan drausmīgi. Pasaules kausā, salīdzinot ar šo, vēl bija ziediņi un diezgan laba [tiesāšana] – šis bija kaut kas traģisks visa turnīra garumā," sacīja nu jau bijušais Šārlotas "Hornets" uzbrucējs.

Latviešu basketbolists arī neslēpa, ka mājiniekiem bija maz iespēju uzvarēt šo maču: "Šī ir viena no tām dienām, kurā es pat neredzu, kā mēs varētu uzvarēt šo spēli."

Latvijas vīriešu basketbola izlase līdz šim olimpiskajās spēlēs piedalījusies vien 1936. gadā Berlīnē. Sieviešu valstsvienība cīnījās 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu turnīrā.

Izmantotie resursi:
LETA

1 2 47 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2024-07-08 08:45, pirms 3 mēnešiem
..nevajag neveiksminiek di...t..nezinu,bet ,ja noteikumi atļauj,tad Kurucs un tu būtu jāizraida no spēles par tīšu rupjību..nejēdz zaudēt ar godu,tad nespēlē izlasē,lai gan tāpat tev tur nevajadzēja būt..vienmēr baigais tiesnešu darbības eksperts..
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.

  -2 [+] [-]

, 2024-07-08 09:09, pirms 3 mēnešiem
Daudzi man nepiekritīs bet uzskatu, ka galvenais zaudējuma vaininieks ir Kurucs, kurš pirmajā ceturtdaļā pie mīnus 4 aizmeta garām abus soda metienus un vispār palika uz nulles.

 +16 [+] [-]

, 2024-07-08 09:18, pirms 3 mēnešiem
Neko traģisku tiesāšanā neredzēju. Traģiski bija, ka viens otrs neatšķir agresīvu spēli no apzinātas rupjības un vel staigā visu spēli burkšķēdami, šādas darbības pat sieviešu basketbolā nenovērot. Skumji, ka pēc šāda zaudējuma vēl vaino tiesāšanu. Tai pašā laikā pats NBA spēlētājs neieradās uz spēli.

  +8 [+] [-]

, 2024-07-08 09:31, pirms 3 mēnešiem
Latvijas Dzintars sāk čīkstēt.

 +14 [+] [-]

, 2024-07-08 09:33, pirms 3 mēnešiem
Tiesneši būtu pēdējie kurus vajadzētu vainot berča.
Uzbrukumā tu neizdarīji neko absolūti un aizsardzībā tur jēga nav neko gaidīt.
Būsim reāli mūsējie ir tur kur tiem bija jābūt ja mēs ņemam mūsu spēlētāju sezonas.Nevienam sezona nav bijusi stabila. Visiem sniegumi reāli amerikāņu kalniņi visas sezonas garumā no galvenajiem rotācijas čaļiem.
Žagars pēc traumas.Loma netiek pie minūtēm.Rolis zem jaunā trenera nav viņa favorīts.Gražulis traumēts un Pasečņiks nebija izlasē.

 +10 [+] [-]

, 2024-07-08 09:34, pirms 3 mēnešiem
Ar tādu metienu preciziāti kā LV izlasei uzvarēt stipras komandas vienkārši nevar, kaut kas manāmi nobruka.

Apsveicu mūs kā vienīgos mājiniekus kas netika uz OS.

 +11 [+] [-]

, 2024-07-08 09:34, pirms 3 mēnešiem
Kurucs un Dāvis ierasti ir diezgan agresīvi un neprot kontrolēt savas emocijas šādās situācijās. Dāvis šoreiz noturējās, bet no Daira "elkonītis" gan bija diezgan negaidīts gājiens.

Protams sāpīgi zaudēt, bet šādas epizodes nedara godu kā komandai.

 +16 [+] [-]

, 2024-07-08 09:38, pirms 3 mēnešiem
Tavs brālis apkauno basketbolu kad tīši iebliež ar elkoni pretiniekam pa ribām un pēc tam ar pārgrieztu viepli neatdzīst saņemto sodu.

 +14 [+] [-]

, 2024-07-08 09:40, pirms 3 mēnešiem
Paskatietie spēles protokolu, kāda te tiesāšana? Ja puse no komandas nevar iemest vairāk par 4 punktiem un vēl puse no tiem ir potenciālie šī modeļa līderi, kā var gribēt uzvarēt? Pašiem vien jaizdara secinājjumi plus treneru sastāva izvēle un rotācija.

Čavars 4, Dāvis Bertāns 3, Timma 3, Mejeris 2 (6ab), Rodions Kurucs, Dairis Bertāns; Jānis Strēlnieks.

 +15 [+] [-]

, 2024-07-08 09:47, pirms 3 mēnešiem
Nu, šim kadram vajadzētu ieskatīties spogulī, nevis vainu meklēt tiesāšanā.

 +10 [+] [-]

, 2024-07-08 09:49, pirms 3 mēnešiem
Nepatīk man tā čīkstēšana. Dāvim diemžēl hroniska kaite. Tiesneši svilpoja uz abām pusēm. Brazīlijai acīmredzot netraucēja?

  +5 [+] [-]

, 2024-07-08 09:55, pirms 3 mēnešiem
Dāvi, beidz čīkstēt! Pēc karjeras beigām pievērsies funkcionāra darbam, uztaisi līdzīgu klubu kā KK Mega un viss būs bumbās.

 +11 [+] [-]

, 2024-07-08 10:00, pirms 3 mēnešiem
Profi padara savu darbu,nevis čīkst.Tas attiecas arī uz Banki iepriekš sacīto!

  +3 [+] [-]

, 2024-07-08 10:00, pirms 3 mēnešiem
qwyx rakstīja: Daudzi man nepiekritīs bet uzskatu, ka galvenais zaudējuma vaininieks ir Kurucs, kurš pirmajā ceturtdaļā pie mīnus 4 aizmeta garām abus soda metienus un vispār palika uz nulles.
Kurucs palika uz divām nullēm - 00!

 +14 [+] [-]

, 2024-07-08 10:13, pirms 3 mēnešiem
Kad nevarību, un meistarības trūkumu aizstāj ar rupjību tad tā notiek. Dāvis varētu pastāvēt maliņā un paklusēt. Tik vien kā iekrīt kāds ''zilais'' metiens pa retam, bet aizsardzībā pilnīgs nulle.

  +5 [+] [-]

, 2024-07-08 10:15, pirms 3 mēnešiem
Ar tādu metienu procentu tiešām neredzu iespēju, kā Latvija varēja uzvarēt. Ja trīspunktnieku precizitāte visa turnīra garumā 20-25% līmenī un tas ir galvenais uzsvars uzbrukumā, tad neko vairāk nevar gribēt. Skaidrs, ja sakristu trīņi kā kvalifikācijā uz PK, tad mēs visiem pārietu pāri tāpat kā brazīļi pārgāja pāri mums. Pret Kamerūnu vismaz izdevās ieslēgt aizsardzību, kas arī paglāba. Citādi ar 70 gūtiem punktiem spēlē grūti uzvarēt.
Slēpts komentārs: Gnome

 +15 [+] [-]

, 2024-07-08 10:26, pirms 3 mēnešiem
Paši zināt, kas sūdīgam dejotājam traucē...

  +7 [+] [-]

, 2024-07-08 10:28, pirms 3 mēnešiem
Ja, spēle ietu punkts punktā un vairāki tiesnešu lēmumi būtu par labu vienai vai otrai komandai , tad varētu teik , tiesneši izšķīra spēles likteni . Bet 20 un vairāk p. starpība nekādi nevarēja izšķirt spēles likteni vairāki nepamatoti tiesnešu lēmimi . Tikai un vienīgi nespēja gūt savus p. uzbrukumā un nevēlēšanās kapāt aizsardzībā izšķīra spēles likteni

  +5 [+] [-]

, 2024-07-08 10:36, pirms 3 mēnešiem
Šī spēle bija liels murgs faniem un mūsu komandai...
Jā, tiesāšana nebija laba, diezgan daudz "svilpes" tika mainītas pēc tiesnešu mazajām sapulcēm, tad video atkārtojumos arī Brazīļi "dominēja", bet arī tik traki nebija, kā redz Dāvis saka intervijā...nu nebija tik traki kā PK. Es teiktu, ka PK bija ļoti traki.
Manuprāt, Dāvis bija pārdedzis, jo no kura laika viņš ir "policists" laukumā? Neviens viņam pat par to nemaksā klubā un arī izlasē viņu neviens par tādu neuzskata, viņš ir metējs un labs spēles veidotājs no savas pozīcijas...viņam tas arī bija jādara un to diemžēl viņš nedarīja. Izmesti 3 metieni (2 no tiem trakās troikas, ko viņš reti kad iemet un 1 stabilā), bet tā pat 3 METIENI!!! 3!! Katru spēli viņš izmet vismaz 6...kas notika šajā spēlē??! Nebija jau arī tā, ka viņu baigi nosedza un nokrampēja tā, ka nebija variantu.
Rodions...bija savā elimentā, viss tur kārtībā. Viņš ar to agresivitāti ir mazliet par daudz, bet tāds spēlētājs ir VAJADZĪGS, lai gan nu pie tādas tiesāšanas ir grūti, kad tāds ir komandā, jo tad atrodas lielākais grēkāzis.
Par mūsu "lielo" kapteini...pēc spēles komentāri vienkārši izcili (Vismaz varēji pārsāvēt komandas intereses, saprotu, ka pēc zaudējuma ir grūti, bet nu TU ESI LV IZLASES KAPTEINIS), piemērs uz laukuma nekāds vispār nebija.
Vienīgā labā lieta bija tiešām Lomaža, Šmita, Zorika un Žagara spēle, viņi vismaz centās lauzt to visu spēli un spēlēt SAVU spēli.
Ir ļoti žēl, ka mums atkal nesanāca, bet nekas, lieliska pieredze un jāgaida EURO 2025...ko gan citu atkal var teikti...aa jā, var vienu lietu pieminēt - MUMS VAJAG KRISTAPU!!!!!!!

  +3 [+] [-]

, 2024-07-08 10:36, pirms 3 mēnešiem
Gnome rakstīja: Tiem kuriem pietiek nekaunības attaisnot tiesnešus, jo redz mūsējie tāpat redz neko nevarot izdarīt laukumā un pakāsuši ar milzu starpību meklē attaisnojumus ir tie kuri savā dzīvē sportu tik caur ekrānu ir piedzīvojuši, un arī tad neko nesajēdzot. Tiesāšana bija briesmīga un jo īoaši Polijas pārstāvja izpildījumā. Šķiet no amatieru līgas kadrs izvilkts. Basketbols, kā lielākā daļa komandas sporta veidu ir balstīta ļoti lielā mērā uz emocijām un iniciatīvas! Lielākajai daļai šo komentētāju liekas, ka gala rezultāts izsaka visu, bet patiesībā šodien un arī pret Fikipīnām katru reizi, kad atspēlējamies un esam gandrīz jau pārņēmuši iniciatīvu, tiesneši kārtējo 50/50 epizoei nosvilpj par labu pretiniekiem. Kārtējo pieskārienu no musu puses soda ar pārkāpumu un otrā pusē izliekas neredzam nostaigātus vai pārkāpumus. Tas pats Daira elkonis - tā bija vienīgā reize, kad Kaboklo nostājās pie bloka un palika nekustīgs! Ja tiesātu pareizi, tad Bruno ar 5 piezīmēm sēdētu malā jau pirmajā ceturtdaļā.
Nebija mums tā labākā spēle, bet pie adekvātas tiesāšanas arī šodien bija cerības… Respekt visiem kas mūsējos atbalstīja un turpina atbalstīt nevis lasīt šo verbālo caureju ko liela daļa nespēj savaldīt.
Vai pēc spēles pret Kamerūnu, kurā vairākkārt mums izteikti par labu notiesāja, arī tik aktīvi uzstājies?

     [+] [-]

, 2024-07-08 10:40, pirms 3 mēnešiem
Klau, bet Dāvis taču vairākkārt uzsver, ka tiesāšana neietekmēja iznākumu. Viņš vienkārši konstatē faktu.

Izskatās, ka lielākā daļa SC komentētāju vakar nebija arēnā un vienoti nebļāva: "F... you, referee!"

  +3 [+] [-]

, 2024-07-08 10:43, pirms 3 mēnešiem
Gnome rakstīja: Tiem kuriem pietiek nekaunības attaisnot tiesnešus, jo redz mūsējie tāpat redz neko nevarot izdarīt laukumā un pakāsuši ar milzu starpību meklē attaisnojumus ir tie kuri savā dzīvē sportu tik caur ekrānu ir piedzīvojuši, un arī tad neko nesajēdzot. Tiesāšana bija briesmīga un jo īoaši Polijas pārstāvja izpildījumā. Šķiet no amatieru līgas kadrs izvilkts. Basketbols, kā lielākā daļa komandas sporta veidu ir balstīta ļoti lielā mērā uz emocijām un iniciatīvas! Lielākajai daļai šo komentētāju liekas, ka gala rezultāts izsaka visu, bet patiesībā šodien un arī pret Fikipīnām katru reizi, kad atspēlējamies un esam gandrīz jau pārņēmuši iniciatīvu, tiesneši kārtējo 50/50 epizoei nosvilpj par labu pretiniekiem. Kārtējo pieskārienu no musu puses soda ar pārkāpumu un otrā pusē izliekas neredzam nostaigātus vai pārkāpumus. Tas pats Daira elkonis - tā bija vienīgā reize, kad Kaboklo nostājās pie bloka un palika nekustīgs! Ja tiesātu pareizi, tad Bruno ar 5 piezīmēm sēdētu malā jau pirmajā ceturtdaļā.
Nebija mums tā labākā spēle, bet pie adekvātas tiesāšanas arī šodien bija cerības… Respekt visiem kas mūsējos atbalstīja un turpina atbalstīt nevis lasīt šo verbālo caureju ko liela daļa nespēj savaldīt.
Te gan akmens arī komentētāju virzienā, kas, protams, pārdzīvoja par zaudējumu un brīžiem nevajadzīgi pakacināja TV skatītājus, tāpēc tādi basketbolā neizglītoti skatītāji kā gnome pavilkās līdzi uz tiesnešu vainošanu.

  +4 [+] [-]

, 2024-07-08 10:47, pirms 3 mēnešiem
Gnome rakstīja: Tiem kuriem pietiek nekaunības attaisnot tiesnešus, jo redz mūsējie tāpat redz neko nevarot izdarīt laukumā un pakāsuši ar milzu starpību meklē attaisnojumus ir tie kuri savā dzīvē sportu tik caur ekrānu ir piedzīvojuši, un arī tad neko nesajēdzot. Tiesāšana bija briesmīga un jo īoaši Polijas pārstāvja izpildījumā. Šķiet no amatieru līgas kadrs izvilkts. Basketbols, kā lielākā daļa komandas sporta veidu ir balstīta ļoti lielā mērā uz emocijām un iniciatīvas! Lielākajai daļai šo komentētāju liekas, ka gala rezultāts izsaka visu, bet patiesībā šodien un arī pret Fikipīnām katru reizi, kad atspēlējamies un esam gandrīz jau pārņēmuši iniciatīvu, tiesneši kārtējo 50/50 epizoei nosvilpj par labu pretiniekiem. Kārtējo pieskārienu no musu puses soda ar pārkāpumu un otrā pusē izliekas neredzam nostaigātus vai pārkāpumus. Tas pats Daira elkonis - tā bija vienīgā reize, kad Kaboklo nostājās pie bloka un palika nekustīgs! Ja tiesātu pareizi, tad Bruno ar 5 piezīmēm sēdētu malā jau pirmajā ceturtdaļā.
Nebija mums tā labākā spēle, bet pie adekvātas tiesāšanas arī šodien bija cerības… Respekt visiem kas mūsējos atbalstīja un turpina atbalstīt nevis lasīt šo verbālo caureju ko liela daļa nespēj savaldīt.
1/4 kad brazīļi veica izšķirošo atrāvienu . Kurš viņiem ļāva brīvi izpildīt metienus vai ar lielu novēlošanos vai simboliski segt , ai lai jau met tāpat visus neiemetīs , bet iemeta . Jo,Mēsējie ļāva viņiem iegūt pārliecību , iedvesmu un pēc tam jau to sniega piku kas vēlās no kalna lejā nebija iespējams apturēt . A, ko tu domāji ka mums visas svilpes tiesneši svilps par labu ? Naivais Ar to jārēķinās .

  +1 [+] [-]

, 2024-07-08 10:47, pirms 3 mēnešiem
Dāvis no koka nokritis. Vai tad viņš nezin,ka FIBA tiesneši nevelk līmeni- zina. Par to jau runāts cik ilgus gadus. Nesaprotu kāda velna pēc viņus tagad vainot. Visās grupās bija sudīgi tiesneši, pats skatījos spēles,ir traki. Bet visiem tiesneši bija vienādi.

  -3 [+] [-]

, 2024-07-08 10:52, pirms 3 mēnešiem
Komentētāji bija ļoti neitrāli un pat pie strīdīgas epizodes teica, ka nu laikam tiesnešiem labāk redzams…
Pret Kamerūnu bija strīdīgas epizodes? Vai vajadzeja svilpt kā pret brazīļiem kad ieskrienas ar elkoni pa priekšu un ielec aizsargā, tad svilpt sodu aizsargam!? Tur tieši bija jēdzīgākā tiesāšana, jo polis tur nebija.
Un pats esmu ne mazumu spēļu tiesājis, kaut tikai bērnu un amatieru līmenī un noteikumus pārzinu tīri tā neslikti.
Redzu ka cilveki sesaredz sakarību starp iniciatīvu un lielo rezultāta starpību. Ja ir 5 min palikušas, -12, bet tev ir iniciatīva, tad spēli var mierīgi ar +5 pabeigt… Āmen jaunieši

  +3 [+] [-]

, 2024-07-08 11:08, pirms 3 mēnešiem
pinkainis rakstīja: Neko traģisku tiesāšanā neredzēju. Traģiski bija, ka viens otrs neatšķir agresīvu spēli no apzinātas rupjības un vel staigā visu spēli burkšķēdami, šādas darbības pat sieviešu basketbolā nenovērot. Skumji, ka pēc šāda zaudējuma vēl vaino tiesāšanu. Tai pašā laikā pats NBA spēlētājs neieradās uz spēli.
Neviens zaudējumā nevaino tiesnešus, bet tiesāšana tiešām bija zemā līmenī. Te pat nav runa par pietiesāšanu (kļūdījās arī mums par labu), bet par elementāru tiesnešu līmeņa neatbilstību spēles līmenim. Lai gan par spēli ar Brazīliju - izmestie soda metieni 34-18, tas pilnīgi noteikti NAV normāli

  +3 [+] [-]

, 2024-07-08 11:08, pirms 3 mēnešiem
šinī visā nav loģikas.neņemos spriest,kā tur bij ar to tiesāšanu,BET,kāda tad jēga rīkot turnīru(izgāžot krietnu naudu),ja pat mājniekiem esot,tiesā mums par sliktu???nu neko,piķis iztērēts un esam tur,kur esam.

  -2 [+] [-]

, 2024-07-08 11:12, pirms 3 mēnešiem
galvenais tiesnesis bija meksikānis...??? kāpēc nevarēja spēli tiesāt lietuvietis ??? loģiski latinos pavilka brazīliju, viņi taču ir dievidamerikas braļukas....

  +1 [+] [-]

, 2024-07-08 11:14, pirms 3 mēnešiem
Ha-ha rakstīja: galvenais tiesnesis bija meksikānis...??? kāpēc nevarēja spēli tiesāt lietuvietis ??? loģiski latinos pavilka brazīliju, viņi taču ir dievidamerikas braļukas....
Domāju apzināti nevilka Brazīļus, drīzāk tiesnešiem bija "mājinieku sindroms" - strīdīgās epizodes par sliktu mājiniekiem, lai nedomātu, ka ir ietekmēti (uzpirkti).

  +3 [+] [-]

, 2024-07-08 11:17, pirms 3 mēnešiem
Nu common...Nejau nu Dāvim vajadzētu runāt par tiesnešu kļūdām.
Pats atzīst,ka Brazīlija bija pelnījusi uzvaru.Ja tā,tad priekškam mēģināt kautko murgot vēl?Zaudējums bija tīrs uz laukuma!!!Man nevienu brīdi neradās pārliecība,ka nu tik pievilks mūsējie!
Un varbūt sāksim ar to,ka tu kā izlases "līderis" netīrus gājienus veic?Ne?
Nevari izdarīt savu darbiņu laukumā,tad vismaz atzīsti,ka šodien pretinieks ir pārāks.

     [+] [-]

, 2024-07-08 11:19, pirms 3 mēnešiem
NorchaN rakstīja: Domāju apzināti nevilka Brazīļus, drīzāk tiesnešiem bija "mājinieku sindroms" - strīdīgās epizodes par sliktu mājiniekiem, lai nedomātu, ka ir ietekmēti (uzpirkti).
ja es tiesātu Lietuva-Brazīlija, mani pat uzpirkt nevajadzētu, visas strīdīgās situācijas tiesātu par labu Lietuvai...ar Meksikāņa brigādi notika tieši tas pats....

     [+] [-]

, 2024-07-08 11:59, pirms 3 mēnešiem
knaible rakstīja: Kad nevarību, un meistarības trūkumu aizstāj ar rupjību tad tā notiek. Dāvis varētu pastāvēt maliņā un paklusēt. Tik vien kā iekrīt kāds ''zilais'' metiens pa retam, bet aizsardzībā pilnīgs nulle.
šī jau ir atkal tāda papagaiļu atkārtošana par to aizsardzību. Nav viņš tik sūdīgs aizsardzībā, regulāri dara labas lietas. Bet uzbrukumā, protams, viņa kā nba špīlera pienesums bija krieni par mazu lai uz ko varētu cerēt

  +1 [+] [-]

, 2024-07-08 12:02, pirms 3 mēnešiem
Cerbers24 rakstīja: Nu common...Nejau nu Dāvim vajadzētu runāt par tiesnešu kļūdām.
Pats atzīst,ka Brazīlija bija pelnījusi uzvaru.Ja tā,tad priekškam mēģināt kautko murgot vēl?Zaudējums bija tīrs uz laukuma!!!Man nevienu brīdi neradās pārliecība,ka nu tik pievilks mūsējie!
Un varbūt sāksim ar to,ka tu kā izlases "līderis" netīrus gājienus veic?Ne?
Nevari izdarīt savu darbiņu laukumā,tad vismaz atzīsti,ka šodien pretinieks ir pārāks.
kā viņam vēl skaidrāk sevišķi apdāvinātajiem pateikt, ka Brazīlija pelnīti uzvarēja kā viņš jau to pateica?
1 2 47 komentāri