Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kiriļenko vēlreiz ievēlēts par Krievijas basketbola priekšnieku

Rolands Eliņš

Kiriļenko vēlreiz ievēlēts par Krievijas basketbola priekšnieku
Andrejs Kiriļenko
Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

Viens no visu laiku sekmīgākajiem krievu basketbolistiem NBA Andrejs Kiriļenko pārvēlēts Krievijas Basketbola federācijas (KBF) prezidenta amatā.

Andrejs Kiriļenko federācijas gadskārtējā kongresā pārliecinoši uzvarēja vēlēšanās, saņemot 107 „par” balsis, kamēr „pret” balsoja tikai viens kongresa dalībnieks. 35 gadus vecais Kiriļenko līdz ar to ieguvis tiesības pildīt KBF prezidenta amata pienākumus vēl četrus gadus.

Kiriļenko KBF vadību pārņēma pagājušajā vasarā ārkārtas vēlēšanās, kad federāciju plosīja dažādi skandāli un pat FIBA iebilda pret iepriekšējās federācijas prezidenta Jūlijas Anikejevas leģitimitāti, kas noveda arī pie Krievijas izlašu īslaicīgas diskvalifikācijas no starptautiskiem turnīriem. Pirms gada par Kiriļenko ievēlēšanu balsoja pilnīgi visi kongresa dalībnieki.

Kiriļenko savu basketbolista karjeru noslēdza tikai pirms gada pēc aizvadītām 13 sezonām Nacionālajā basketbola asociācijā, pārsvarā pārstāvot Jūtas „Jazz” vienību. Kiriļenko pēc aiziešanas no NBA atgriezās Maskavas CSKA rindās, ar kuru kopā kļuva par Eirolīgas čempionu, bet pēc tam pievērsās funkcionāra darbībai.

Jāpiezīmē, ka reizē ar prezidentu ievēlēta arī jaunā KBF valde, kurā ir arī cits bijušais Krievijas izlases veterāns Viktors Hrjapa. Atšķirībā no Kiriļenko, 34 gadus vecais Hrjapa no profesionālā basketbola vēl aizgājis nav un vasarā pagarināja līgumu ar CSKA uz vēl vienu sezonu.

Izmantotie resursi:
Андрей Кириленко переизбран на пост президента...

     [+] [-]

, 2016-08-24 16:49, pirms 8 gadiem
Vietu viņš nopēlnīja, atsakoties no 10 milijoniem Minesotā aizejot par 3 spēlēt nets sastāvā, protams CSKA sastāvā!