Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Turcijas federācijas prezidents par skandāliem EČ: "FIBA ar katru dienu brūk arvien vairāk"

Agris Suveizda

Turcijas federācijas prezidents par skandāliem EČ: "FIBA ar katru dienu brūk arvien vairāk"
Hidājets Tirkolu. Foto: milliyet.com.tr

Turcijas Basketbola federācijas prezidents un kādreizējā turku basketbola zvaigzne Hidājets Tirkolu sarunā ar žurnālistiem paudis sašutumu par Eiropas čempionāta finālturnīra tiesāšanas un organizētības līmeni.

Līdz šim skandalozākā spēle finālturnīrā bijusi Tbilisi starp mājinieci Gruziju un Turciju, kurā turki ar 83:88 zaudēja otrajā pagarinājumā. Pēdējā ceturtdaļā diskvalificējošās piezīmes saņēma mājinieks Duda Sanadze un turks Furkans Korkmazs, kuram pēc tam esot uzbrukts arēnas tunelī, un viņu sākotnējā konflikta laikā laukumā sekretariāts aizmirsa apturēt spēles laiku, pazaudējot 22 sekundes, kuras tā arī netika atgūtas.

Tirkolu uzsver, ka basketbolisti cīnās līdz pat pēdējai sekundei un čempiontitulus mēdz izšķirt arī viena vai divas sekundes, bet te nebūtībā pazuda pat 22 sekundes – gandrīz pilns uzbrukuma laiks. "Tas ir skandāls Eiropas basketbolam. Katru dienu redzu, kā FIBA un "FIBA Europe" brūk. Tiesāšana, skandāli, organizācija – šos skandālus nav viegli pieņemt, un mēs cīnīsimies par savām tiesībām," Turcijas federācijas prezidents teica angliski. "Uzskatu, ka FIBA tiesāšanas un organizācijas ziņā brūk dienu pēc dienas. Īpaši, kad redzam notikumus Gruzijā un Vācijā, varam redzēt, kā FIBA ar katru dienu arvien vairāk zaudē savu varu," Tirkolu teica turku valodā.

FIBA turpina izmeklēt incidentu starp komandām arēnas gaitenī. "Ja Gruzija uzskata, ka mēs kaut ko provocējām, lai publisko kameru ierakstus. Ja Gruzijai pietiek iekšu, kādēļ gan tā neparāda, kas notika ģērbtuves priekšā? Tad arī redzēsim, kurš melo un kurš ne," piebilda Tirkolu, arī kritizējot finālturnīra apakšgrupas rīkošanas tiesības, viņaprāt, trešās pasaules valstīm.

Pārējās spēlēs Turcija uzvarējusi Melnkalni (72:68), Bulgāriju (101:87) un Beļģiju (78:63) un kvalificējusies astotdaļfinālam. Rīt turkus gaida cīņa pret spāņiem par pirmo vietu apakšgrupā. Tirkolu savulaik NBA regulārajā sezonā aizvadīja gandrīz 1000 spēļu, vidēji 26,8 minūtēs sakrājot 11,1 punktu, 4,0 atlēkušās bumbas un 2,8 rezultatīvas piespēles. Uzbrucējs 2000. gadā tika draftēts ar 16. numuru, 2008. gadā tika atzīts par visprogresējušāko spēlētāju un NBA karjerā pārstāvēja Sakramento "Kings", Sanantonio "Spurs", Orlando "Magic", Toronto "Raptors", Fīniksas "Suns" un Losandželosas "Clippers". Ar Turcijas izlasi Tirkolu izcīnīja 2001. gada Eiropas sudrabu un 2010. gada pasaules sudrabu.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/euroba...

     [+] [-]

, 2022-09-06 20:50, pirms 2 gadiem
Kādā sakarā Turcija spēlē EČ?
Pēc nopirktās vietas pasaules čempī startēja no Āzijas grupas.
Kad turki varēja nopirkt FIBA, tad viss labi un atbilst sportiskumam, kad neiet spēlē, tad vainīga FIBA.
Bet čempis no tiesāšanas viedokļa ir zem jebkādas kritikas. Latvijā par amatieros un sētu mačos tiesā labāk.

     [+] [-]

, 2022-09-06 21:04, pirms 2 gadiem
Tirkolu 😂

     [+] [-]

, 2022-09-06 22:50, pirms 2 gadiem
Šeit autors iebraucis auzās ar savu "Tirkolu", izrunā nevienā brīdī neparādās i, atveidojot pēc iespējas tuvāk izrunai būtu jāraksta "Turkolu".