Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA noraida Turcijas protestu, turpina izmeklēšanu kautiņa lietā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

FIBA noraida Turcijas protestu, turpina izmeklēšanu kautiņa lietā
Sertadžs Šanli 2022. gada 4. septembrī Tbilisi. Foto: FIBA

Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) šķīrējtiesnesis pirmdien, 5. septembrī, noraidīja Turcijas protestu par laika neapturēšanu svētdienas spēlē pret Gruziju. FIBA turpina izmeklēšanu par gruzīnu spēlētāju un apsargu uzbrukumu Furkanam Korkmazam.

Turcijas basketbola federācija (TBF) svētdien pēc zaudējuma 50 minūšu cīņā pret Gruziju iesniedza protestu, norādot uz kļūdu laika skaitīšanā. Spēles pulkstenis – pēc Furkana Korkmaza un Dudas Sanadzes pārkāpumiem – noskaitīja 22 sekundes, pirms spēle tika apturēta.

FIBA šķīrējtiesnesis noskatījās video un izvērtēja pierādījumus. Soģis atzina, ka ceturtajā ceturtdaļā tiešām pieļauta kļūda spēles laika skaitīšanā, taču Turcija savā protestā nav norādījusi, ka laika skaitīšanas kļūdas dēļ tiktu noteikti ietekmēts spēles rezultāts, kā to paredz oficiālie basketbola noteikumi. Ņemot vērā minētos apstākļus, TBF protests par spēles iznākumu noraidīts.

Pirmdienas vakarā izplatītajā paziņojumā norādīts, ka FIBA turpina izmeklēšanu par pēcspēles incidentu – Tbilisi arēnas gaitenī notikušo uzbrukumu Turcijas aizsargam Furkanam Korkmazam. FIBA amatpersonas par disciplinārsodiem lems pēc izmeklēšanas pabeigšanas.

Lēmums nozīmē, ka Furkanam Korkmazam, Dudam Sanadzem un Turcijas trenerim Erginam Atamanam, visticamāk, netiks piespriesta diskvalifikācija uz vienu spēli. Visi trīs svētdienas vakarā tika izraidīti no zāles.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/news/fi...

  +9 [+] [-]

, 2022-09-05 23:59, pirms 2 gadiem
Tā FIBA uzvedās kā kkāds uzņēmumu reģistrs 🤣🤣🤣
Gan jau, ja būtu turki norādījuši, ka laiks ietekmēja spēles rezultātu, tad protests ne tajā fontā rakstīts vai arī uz pārķ plāna papīra 🤣

     [+] [-]

, 2022-09-06 07:07, pirms 2 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Tā FIBA uzvedās kā kkāds uzņēmumu reģistrs 🤣🤣🤣
Gan jau, ja būtu turki norādījuši, ka laiks ietekmēja spēles rezultātu, tad protests ne tajā fontā rakstīts vai arī uz pārķ plāna papīra 🤣
nu skaidrs ir viens, turnīra ietvaros tāpat nav laika neko pārspelet. Dēļ 22 sekundēm, kad jaspele vel 4min + velak bijis pagarinajums, nav patamata mainit speles rezultatu.

     [+] [-]

, 2022-09-06 09:28, pirms 2 gadiem
Robis rakstīja: nu skaidrs ir viens, turnīra ietvaros tāpat nav laika neko pārspelet. Dēļ 22 sekundēm, kad jaspele vel 4min + velak bijis pagarinajums, nav patamata mainit speles rezultatu.
Tas ta skaidrs, tās atrunas smieklīgas.

     [+] [-]

, 2022-09-06 11:43, pirms 2 gadiem
Kamēr FIBA nav pabeigusi izmeklēšanu, Turcija laukuma neizies, tā es saprotu!