Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA brīdina Krievijas federāciju un pieņem izmaiņas basketbola noteikumos

Rolands Eliņš

FIBA brīdina Krievijas federāciju un pieņem izmaiņas basketbola noteikumos
FIBA sporta direktors Ļubomirs Kotleba
Foto:AFP/Scanpix

Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Centrālās padomes sēdē tika pieņemti vairāki svarīgi lēmumi, kā, piemēram, U19 finālturnīru rīkošanas tiesību piešķiršana, video atkārtojumu biežāka izmantošana un noteikums, kas ļaus spēlētājiem FIBA turnīros spēlēt ar numuriem intervālā no 00 līdz 99.

FIBA Centrālās padomes sēdē galvenais pieņemtais lēmums, protams, bija četru „wild card” sadalīšana Pasaules kausa finālturnīram, par kuru jau ziņojām. FIBA paziņojusi arī citus pieņemtos lēmumus, kuru vidū ir arī nākamā gada pasaules čempionātu U19 izlasēm rīkošanas tiesību piešķiršana Grieķija (vīriešiem) un Krievijai (sievietēm).

Centrālā padome arī apsprieda jautājumu par Krievijas basketbola federācija darbību, proti, tiesas lēmums anulēt 2013. gadā notikušās prezidenta vēlēšanas, kurš radījis lielas neskaidrības, turklāt jāatceras arī bijušā izlases trenera grieķa Fotisa Kacikara skandalozā aiziešana no amata. Pieņemts lēmums Krievijas pusei dot laiku līdz jūnija beigām savas problēmas atrisināt, vai arī varētu sekot tās diskvalifikācija no FIBA turnīriem.

Tādu pašu sodu iepriekš bija saņēmusi arī Senegālas federācija, taču FIBA nolēma diskvalifikāciju atcelt, un Senegālas izlase tika ielozēta Pasaules kausa B grupā. Tāpat arī tika atceltas Gvatemalas, Panamas un Jemenas diskvalifikācijas.

Centrālā padome arī, „vēloties sekot mūsdienu basketbola spēles nepārtrauktajām izmaiņām”, veikusi vairākas izmaiņas basketbola noteikumos. To vidū ir iespēja ļaut FIBA turnīros spēlētājiem izvēlēties numuru intervālā no 00 līdz 99. Kā zināms, iepriekš izlases pieteica spēlētājus ar numuriem no 4 līdz 15, tādējādi ierobežojot izvēles iespējas. Tāpat arī FIBA apstiprinājusi plašāku video atkārtojumu izmantošanu. Šie jauninājumi stāsies spēkā šī gada pirmajā oktobrī.

Centrālā padome savā oficiālā paziņojumā arī izrādīja cieņu ilggadējajam NBA komisāram Deividam Stērnam un pauda cerību, ka sadarbība ar jauno komisāru Adamu Silveru izdosies tikpat auglīga.

Izmantotie resursi:
PR N°7 - Key decisions made at FIBA Central...

  +4 [+] [-]

, 2014-02-04 16:57, pirms 10 gadiem
"Kā zināms, iepriekš izlases pieteica spēlētājus ar numuriem no 1 līdz 15,"

Nepameklēju, bet vai tad nebija tā ka varēja spēlēt ar nr no 4 līdz 15?

     [+] [-]

, 2014-02-04 16:58, pirms 10 gadiem
Latvijas izlase Biedriņam beidzot varēs piedāvāt 23. numuru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-04 17:01, pirms 10 gadiem
Arī LBL bijuši spēlētāji ar numuru ''00''.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-04 17:07, pirms 10 gadiem
1 rakstīja: Arī LBL bijuši spēlētāji ar numuru ''00''.
piemēram S.Valters
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: balts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-04 18:35, pirms 10 gadiem
tomasmuller rakstīja: Tad jau Biedriņš varēs ar numuru 00 spēlēt
jo tāda forma parasti paliek nodilusi uz rezervistu soliņa, tieši tur, kur parasti sēž andris?

  +2 [+] [-]

, 2014-02-04 19:08, pirms 10 gadiem
jap, es ar zināju tikai to ka var spēlēt no 4... lai nejuktu tiesnešu žesti par iemestajiem punktiem ar numuriem...