Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA pārceļ EuroBasket 2015 inspekcijas braucienu uz Ukrainu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

FIBA pārceļ EuroBasket 2015 inspekcijas braucienu uz Ukrainu
Eiropas čempiona Tonija Pārkera ierašanās Šarla de Golla lidostā Parīzē 2013. gada 21. septembrī
Foto: SIPA/Scanpix

Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas (FIBA Europe) ģenerālsekretārs Kamils Novaks ir pārcēlis šajā nedēļā plānoto Ukrainas apmeklējumu uz vēlāku laiku, pirmdien, 2. decembrī, žurnālistus informēja 2015. gada Eiropas čempionāta preses dienests.

Čempionāta direktors Markijans Lubkivskis izteicās, ka par jaunā brauciena laikiem informācija tiks sniegta atsevišķi. Direktors norādīja, ka FIBA Europe turpina aktīvi sekot jauno basketbola arēnu celtniecībai sešās Ukrainas pilsētās.

Pirms pusotras nedēļas, 22. novembrī, Novaks pauda bažas par sagatavošanās darbu gaitu. “Nevēlos sniegt nekādus vērtējumus pirms brauciena, taču esam nedaudz noraizējušies. Īpaši arēnu celtniecības jautājumos, kas ir projekta svarīgākā sastāvdaļa. Vēlos visu ieraudzīt savām acīm un apspriest situāciju ar galvenajām amatpersonām. Ukraina nevar atļauties kavēt sagatavošanās darbus.”

Eiropas čempionātam gatavojas sešas Ukrainas pilsētas – Kijeva, Harkova, Doņecka, Ļvova, Odesa un Dņepropetrovska. Lubkivskis uzskata, ka Novaka brauciens kļūs par pirmo nopietno Ukrainas gatavības pārbaudi pirms finālturnīra.

Ukrainas valdība 21. novembrī pārtrauca gatavošanos brīvās tirdzniecības līguma parakstīšanai ar Eiropas Savienību, kam 29. novembrī bija jānotiek Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Nākamajā dienā Kijevā sākās plašas protesta demonstrācijas, kamēr 30. novembra rītā Iekšlietu ministrijas īpašo uzdevumu vienības “Berkut” padzina cilvēkus no Neatkarības laukuma.

Nākamajā dienā protesti pieņēmās spēkā un divās vietās – pie Prezidenta administrācijas un Ļeņina pieminekļa – notika dažādu konfliktā iesaistīto pušu sadursmes ar bruņota spēka izmantošanu. Protestētāji pieprasa prezidenta Janukoviča un valdības atkāpšanos. Basketbola spēles pagaidām nav pārceltas.

Izmantotie resursi:
Евробаскет-2015. Инспецкия ФИБА-Европа приедет...