Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Bosnija ir nopietns spēks"

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Bagatskis: "Bosnija ir nopietns spēks"
Ainars Bagatskis un Arvīds Sabonis. Foto: krepsinis.net

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis telefonintervijā Latvijas Televīzijas ''Rīta Panorāmai'' pirms ''EuroBasket 2013'' pirmā apakšgrupu turnīra mača pastāstīja par Bosnijas un Hercogovinas spēles stilu un atklāja mūsu valstsvienības trumpjus.

''Esam labā noskaņojumā, vienīgi varbūt nedaudz noguruši un sapīkuši, jo ceļš uz šejieni prasīja 14 stundas, bet viss ir kārtībā,'' noskaņojumu izlasē komentēja valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis. ''Uzdevums šodienas rīta treniņā – izskrieties pēc garā ceļa un salikt galvenos akcentus mačam ar Bosniju. Tāpat līdz pirmajai spēlei mums paredzētas divas video sesijas.''

Jautāts par plānu pirmajai cīņai, izlases treneris sacīja: ''Mana pieredze rāda, ka var plānot, cik grib, bet, sākoties spēlei, var gadīties, ka plāni dažādu iemeslu dēļ nestrādā, un sākās improvizācija. Bosnija ir nopietns spēks ar bijušo Eirolīgas rezultatīvāko un tagadējo NBA spēlētāju [Mirzu] Teletoviču priekšgalā. No malas var izskatīties, ka viņi spēlē haotiski, bet komanda ir ar ļoti ātru pāreju uzbrukumā un izpilda ļoti daudz trīspunktu metienus, jo sevišķi Teletovičs. Skaidrs, ka viņš savus daudzos metienus izmetīs, taču svarīgi, kādi šie metieni būs. Nevar teikt, ka pretinieks spēlē sarežģītu basketbolu, bet tas ir vienkāršs un brīžiem efektīvs.

''Kā es vienmēr saku – laba aizsardzība sākas no laba, pamatota uzbrukuma. Pēc tam cik vien ātri iespējams jāatgriežas aizsardzībā un jāliek pretiniekam spēlēt līdzīgos sastāvos,'' uzdevumus mačam ar pirmā mača pretiniekiem ieskicēja Bagijs.

''Mūsu trumpis ir ātra, agresīva, brīžiem pat rupja spēle, kad mēs provocējam pretinieku. Tajā pašā laikā pats galvenais ir kontrolēt savas emocijas un vēlmes. Ja tas būs, mēs būsim stipri,'' sarunas noslēgumā sacīja treneris.

Izmantotie resursi:
LTV.LV / Sākumlapa

  -2 [+] [-]

, 2013-09-03 15:32, pirms 11 gadiem
Pa TV nerādīs pirmo spēli LIVE?

  +1 [+] [-]

, 2013-09-03 15:38, pirms 11 gadiem
ronchx rakstīja: Pa TV nerādīs pirmo spēli LIVE?
pa tv6 rādīs

  +5 [+] [-]

, 2013-09-03 15:43, pirms 11 gadiem
Davai vechi es maucu toto uz jums pret Bosniju! Goo LV!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-09-03 16:11, pirms 11 gadiem
Uz-varēsim!!!!!

  -3 [+] [-]

, 2013-09-03 16:21, pirms 11 gadiem
...agresīva pat rupja spēle" diez vai bez KAMBALAS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-09-03 16:50, pirms 11 gadiem
Rodriguez rakstīja: nenopietns treneris, brīnums, ka tik daudz saprot !
Pajol, beidz nomelnot Bagatski. Labi, ka tevi Bagijs nepaņēma uz izlasi. Krauliņš arī saka, ka otrreiz neņemtu.