Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dāvis: ''Slikti sākām. Izrokot tik dziļu bedri, ir grūti atspēlēties''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Dāvis: ''Slikti sākām. Izrokot tik dziļu bedri, ir grūti atspēlēties''
Dāvis Bertāns. Foto: LBS

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns pēc piedzīvotā zaudējuma Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā portālam ''Sportacentrs.com'' komentēja sliktā sākuma iemeslus, un ar ko Filipīnu izlase šajā vakarā bijusi labāka par Latviju.

Pēc pārliecinošas uzvaras pār Gruziju šovakar ''Arēnā Rīga'' Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā bija jācieš zaudējums pret Filipīnām ar 80:89. Iegāza spēles sākums, kurā tika iekrāts 16 punktu deficīts. Zaudējums gan nav liedzis Latvijai turpināt cīņu par olimpisko ceļazīmi - sestdienas vakarā pusfināls, bet izcīnītā vieta A grupā būs zināma ceturtdien.

''Vienkārši slikti sākām. Izrokot tik dziļu bedri, ir grūti atspēlēties,'' pēc spēles teica Dāvis Bertāns, kurš nospēlētajās 24:20 minūtēs guva desmit punktus (1p. 4/4, 2p. 0/1, 3p. 2/7), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja trīs metienus un pārķēra divas piespēles. ''Pirmkārt, nezināms pretinieks. Viņi bija gatavojušies tikai šai spēlei, bet mums tā bija otrā diena. Principā svarīgākā spēle mums bija pirmā,'' par iemesliem nespējā uzlauzt pretinieku spēles sākumā teica Dāvis.

''Principā bija skaidrs, un, ja būtu iekrituši pirmie metieni, tad spēle būtu bijusi pavisam cita,'' par to, kurā brīdī izdevies saprast, kā spēlēt pret pretinieci, teica uzbrucējs. Filipīnu basketbolisti ļāva diezgan viegli latviešiem izpildīt tālmetienus - no 42 raidījumiem trāpīti gan tika vien desmit. ''Esam metēji, taču dažkārt tie metieni grozā nekrīt,'' teica Dāvis Bertāns. ''Otrajā puslaikā jau lielāku uzsvaru likām uz tikšanu līdz grozam. Ja beigās daži metieni no apakšas būtu iekrituši, iespējams, rezultāts būtu citādāks.''

Problēmas visas spēles garumā Latvijai sagādāja Filipīnu garie spēlētāji ar Kaju Soto priekšgalā (18 punkti, astoņas bumbas zem groziem). ''Ja viņš saņēma bumbu zem groza, tad bija diezgan grūti ko pretī izdarīt. Kad sākām agresīvāk spēlēt pirms viņu nonākšanas soda laukumā, jau izdevās labāk nospēlēt aizsardzībā.'' Uz brīdi rezultāta starpība pat bija -26, tuvojoties atzīmei, ka ar zaudējumu un rītdienas spēles nelabvēlīgu iznākumu Latvija sapnis par olimpisko ceļazīmi var izplēnēt. Uz jautājumu, vai treneri piekodinājuši par starpību, Dāvis atbildēja noliedzoši. ''Visu spēli mēģinājām iet uz uzvaru.''

Pēc divām spēlēm pēc kārtas Latvijai nu priekšā divas brīvas dienas. Rīt tā noskaidros gan savu pozīciju A grupā, gan pusfināla pretinieci no B apakšgrupas.

  +4 [+] [-]

, 2024-07-03 22:54, pirms 3 dienām
Jā, tu izraki dziļu bedri.

  +4 [+] [-]

, 2024-07-03 23:32, pirms 3 dienām
Visa komanda bija izdomājusi, ka Filipīnas ir pårbraucamie zēni, kas Latvijas izlasei pienesīs bumbas un mēs tik metisim. Jāstaigā ar kājām pa zemi! Gaidām nākošo spēli,turam īkšķus.

  -3 [+] [-]

, 2024-07-03 23:39, pirms 3 dienām
portal rakstīja: Jā, tu izraki dziļu bedri.
Dāvis visu normāli pateica un pamatoja, tā gadās. bet ko tu izspiedi? malacis

  -4 [+] [-]

, 2024-07-04 00:46, aizvakar
Dainis atklāja, ka uzreiz pēc mača beigām šarlotieši esot piekrituši 16 miljonu līgumam nākamajai sezonai.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-04 07:02, aizvakar
Varbūt viņi spēlēja toto?

  +6 [+] [-]

, 2024-07-04 08:42, aizvakar
Tas moments kad pēc ielaista 3pt metiena dāvis sacep nesportisko un mēs dabūnam vēl 4ptus...un tad rodions tehnisko...

Pieci nevajadzīgi atdoti punkti un tajā brīdi rezultāts palecās tuvu -20. Sen nebiju tik nikns uz bertānu, ne iemest nevar ne galvu savaldīt.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-04 10:04, aizvakar
Jānokaunās būtu Dāvim un visai komandai. Pilna arēna ar saviem atbalstītājiem, bet viņi nevarīgi.

     [+] [-]

, 2024-07-04 10:22, aizvakar
OK spēle Rodionam, lai gan tā tehniskā galīgi nelaikā un ar segšanu tik spīdoši negāja. Normāla Šmitam (lai gan nevarēja neko nosegt), Strēlniekam un Zorikam. Viduvēja Dāvim (10 pt., 4 reb, 2 stl, 3 blk, eff 12). Pārējiem jāsaņemas. Īpaši Lomažam (20 min, 2/10 metienos, eff. 1, sliktākais +/- komandā -16), kas ir bijis izlases līderis pirms PK. Turklāt, ja ir izkritis Žagars, Lomaža loma turpmākajās spēlēs kļūs vēl jo būtiskāka. Nu nevar Strēlnieks vai Zoriks tik labi aizsardzību izraustīt kā to dara Lomažs. Mejeris vakar par maz spēlēja.

  +4 [+] [-]

, 2024-07-04 10:48, aizvakar
Galējā bedre bija Daira nesportiskā un Rodiona tehniskā puslaika beigās.. bijām jau uz viļņa un tikuši pie kkādi -12.. tad kādu 30sek laikā dēļ nerviem tikām pie kādiem -16.. tā vieta, lai ietu uz ģērbtuvēm ar sajūtu - esam atpakaļ spēlē, aizgāja kā nopērti puikas. reāli vnk pie -12 aizej iemet 2 vai 3 un esi jau zem 10. Kas ir svarīgākais grūtās spēlēs - sākt pēdējo ceturdaļu ar viencipara mīnusu, jo tad spēli var pamainīt ar veiksmīgu 2min nogriezni spēlē.

  +3 [+] [-]

, 2024-07-04 10:52, aizvakar
Soto izskoloja Šmitu pēc pilnas programmas. Cik gan ātri izgaismojās komplektācijas kļūda, nepaņemot Andžeju.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-04 10:57, aizvakar
Nez kapēc Bertāni domā ,ka viņi ir Pasaules naba un regulāri iegāž komandu ar savām tehniskajām un uzbraucieniem tiesnešiem,kad viņi regulāri aizmet garām tiesneši viņiem neko nesaka ....

     [+] [-]

, 2024-07-04 11:09, aizvakar
Šerifam bišķi vajag nomierināties ar tiem trīspunktniekiem un runāšanu ar tiesnešiem.

     [+] [-]

, 2024-07-04 11:38, aizvakar
Dzimmiy rakstīja: Soto izskoloja Šmitu pēc pilnas programmas. Cik gan ātri izgaismojās komplektācijas kļūda, nepaņemot Andžeju.
Nevajag pārvērtēt Andžeju, kļūda ir startēt ar vienu C, kurš pēc "auguma ir īsāks" par Bertānu. Pēc fakta par augumu, jā AP dotu pienesumu, vai tas atspoguļotos rezultātā, to nevar apgalvot.
Lielākā problēma nebija Šmits vai Čavars, kuri nespēj bumbas savākt, bet sadarbība starp spēlētājiem ejot (ja vispār gāja) pēc bumbas. Tāda atbloķēšana vispār neeksistēja. Skaidrs, ka var runāt par to, ka centimetri apakšā pietrūka, bet ļoti labi varēja spēlēt ar šo pašu sastāvu un būt efektīvi, ja visi izdarītu savu darbiņu kā komanda.

     [+] [-]

, 2024-07-04 11:52, aizvakar
Robis rakstīja: Galējā bedre bija Daira nesportiskā un Rodiona tehniskā puslaika beigās.. bijām jau uz viļņa un tikuši pie kkādi -12.. tad kādu 30sek laikā dēļ nerviem tikām pie kādiem -16.. tā vieta, lai ietu uz ģērbtuvēm ar sajūtu - esam atpakaļ spēlē, aizgāja kā nopērti puikas. reāli vnk pie -12 aizej iemet 2 vai 3 un esi jau zem 10. Kas ir svarīgākais grūtās spēlēs - sākt pēdējo ceturdaļu ar viencipara mīnusu, jo tad spēli var pamainīt ar veiksmīgu 2min nogriezni spēlē.
Tieši tā. Plus pēc diviem veiksmīgiem tālmetieniem, loģiski ja sekotu spiediens uz groza apakšu, kustība soda laukumā, lai pretiniekam ģērbtuvē ir ko padomāt. Nevis sasteigts 3. tālais...
Vispār apbrīnojami lēmumi, pie dienas, kad nekrīt ietiepīgi mēģināt lauzt spēli ar tālajiem.
Pats pamats, ja tev nav ritms, metieni nekrīt, tu ej pēc pozitīvā, izcīni bumbas, met no apakšas, taisi caurgājienus, ej pēc soda metieniem, lai iegūtu pozitīvās asociācijas, lai kaut kas sāk notikt, izdoties, un tad arī tālais aizies...

  +1 [+] [-]

, 2024-07-04 12:05, aizvakar
Labi, ka par metienu aiz centra līnijas nedod 4 punktus, tad mūsējie tālāk nemaz nevilktos...

     [+] [-]

, 2024-07-04 12:39, aizvakar
portal rakstīja: Jā, tu izraki dziļu bedri.
gluži manas domas...Bertāns PATS izraka bedri Latvijas izlasei...bet to jau viņš neatzīs
*tās viņa piespēles pretiniekiem,kas uzreiz salauž visu spēli...par šķībo/salauzto lāzermetienu nerunājot...nez,kas ar viņu noticis - katru reizi gaidu,ka NU BŪS un Dāvis sevi parādīs,bet nē....pēc Dāvja spēles un cerības uz viņu ir sajūta,kā staigājot pa zālienu esi iekāpis kārtējā sū_ā...un tā spēle uz spēli - viens un tas pats

     [+] [-]

, 2024-07-04 17:49, aizvakar
Eu NBA veci. Cik tu maksā lai tev ļautu iet uz laukuma?