Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Banki: "Mums nepieciešama pārstartēšanās"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Banki: "Mums nepieciešama pārstartēšanās"
Luka Banki 2024. gada 3. jūlijā. Foto: FIBA

"Apsveicu mūsu pretiniekus ar uzvaru. Viņi bija koncentrējušies, svaigāki un ļoti fiziski spēlēja uzbrukumā," preses konferencē pēc zaudējuma Filipīnu basketbolistiem teica Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Rodions Kurucs, Latvijas spēlētājs

“Manuprāt, neizpildījām spēles plānu uzbrukumā un arī aizsardzībā. Nebijām pietiekami agresīvi pret viņu garajiem. Pret Gruziju spēlējām savu ātro spēli un daudz iemetām. Lēnākā spēlē nebijām tik precīzi un filipīnieši guva daudz punktu pēc mūsu kļūdām.”

Luka Banki, Latvijas valstsvienības galvenais treneris

“Neesam izņēmuma situācijā – komandas, kuras pirmo spēli aizvadīja trešdien, laukumā bija svaigākas. Piemēram, Horvātija otrdien sakāva Slovēniju, bet šodien zaudēja Jaunzēlandei.

Ļoti sarežģīti, ja līdz nākamajai spēlei ir tikai 24 stundas. Pretiniekiem nostrādāja trīsstūra uzbrukums, turklāt pirmajās 30 minūtēs viņi trāpīja gandrīz visus metienus. Teju katra mestā bumba nokļuva grozā. Pret viņu nestandarta stilu nepieciešama koncentrēšanās.

Pat situācijā, kad zaudējām cīņu soda laukumā (28-36), mums bija par 10 kļūdām mazāk (8-18) un visā spēlē izdarījām par 10 metieniem vairāk (27/72 pret 30/62). Zaudējām, jo metienu kvalitāte un izvēle šodien nebija pati labākā.

Cerēju sagaidīt lielāku pienesumu no puišiem, kuri otrdien spēlēja mazāk, taču tā nenotika. Nokļūstot iedzinēju lomā, sākām steigties un pieņēmām sliktākus lēmumus. Mums bija daudz brīvu trīspunktu metienu. Metām garām, kamēr pretinieki nospēlēja ļoti labi.

Artūrs Žagars spēlē pret Gruziju guva savainojumu. Pēc konsultēšanās ar mediķiem nolēmām, ka šodien viņu sūtīt laukumā būtu pārāk riskanti. Mareks Mejeris ātri sakrāja trīs piezīmes, tādēļ nolēmu pamainīt rotāciju. Diemžēl situāciju ietekmēja savainojumi un piezīmju problēmas.

Mums nepieciešama pārstartēšanās (reset – angļu val.). Iespējams, šis bija pavērsiena punkts. Tas var palīdzēt saprast, kas mums nepieciešams, lai uzvarētu kvalifikācijas turnīrā.

Lukas Banki, Jāņa Gailīša, Artūra Visocka-Rubeņa un Oskara Ernšteina trenētā komanda A grupā izcīnīja vienu uzvaru divās spēlēs. Pirmajā cīņā nopelnītais 28 punktu handikaps pret Gruziju palīdzēja nodrošināt vietu nākamajā turnīra fāzē, neraugoties uz klupienu pret Filipīnām.

“Trīs zvaigžņu” izcīnītā vieta A grupā kļūs zināma 4. jūlijā ap plkst. 17:30. Ja Filipīnas uzvarēs Gruziju, salinieki finišēs pirmie un Latvija būs otrā. Ja Gruzija uzvarēs Filipīnas ar 1-47 punktu pārsvaru, latvieši finišēs pirmie – par scenārijiem lasiet ŠEIT .

  +9 [+] [-]

, 2024-07-04 06:33, aizvakar
Ceram, ka šis nebija pagrieziena punkts atpakaļ uz veco LV tizlošanos basketbola laukumā!

  +6 [+] [-]

, 2024-07-04 06:49, aizvakar
Kurš stāda tādu grafiku?

  -2 [+] [-]

, 2024-07-04 07:00, aizvakar
Bez Lomaža un Gražuļa kaut kā neiet

  +6 [+] [-]

, 2024-07-04 07:51, aizvakar
grafiks bij domāts , lai ilgāk atpūstos pirms pusfināla

  +7 [+] [-]

, 2024-07-04 08:38, aizvakar
Pa lielam jau nekas traks nav noticis, ja gribam spēlēt OS, tad nav starpības kas nāk pretī pusfinālā vai finālā. Nedaudz uztrauc pati spēles kvalitāte, jo pret Gruziju tas rezultāts ir mānīgs. Banki rotācijas arī liekas dīvainas brīžiem, bet gan jau ir kāds plāns tam visam pamatā, un visu izteiks gala rezultāts.

  +7 [+] [-]

, 2024-07-04 08:39, aizvakar
Nu paši sastādījām grafiku, treneri atskaitīja spēlētajus kas neiederējās viņu komandas redzējumā pat neskatoties uz garo spēlētāju pienesumu gruzijai un filipiem, pirmajā spēlē nostrādāja, otrajā nē.

Ja tiksim uz OS tad treneri malači, ja ne tad...katrs lai pats lemj.

  +4 [+] [-]

, 2024-07-04 08:45, aizvakar
erred rakstīja: grafiks bij domāts , lai ilgāk atpūstos pirms pusfināla
Bet par finālu tajā laikā neviens nepadomāja? Ja mūsējie spēlēs finālā, tad, kā L.Banki saka: "Ļoti sarežģīti, ja līdz nākamajai spēlei ir 24 stundas". Jebkurš, kurš nāks pretī finālā būs atpūties vairāk, jo 2.pusfināls notiks pirms mūsu pusfināla! Domāju, ka mums pusfinālā nebūs viegla pastaiga (kā pret Gruziju, kad bija iespēja atpūtināt beigās dažus spēlētājus), un uz finālu iziesim ne pārāk svaigi + pusfinālā iegūtās mikrotaumas var liegt spēlēt uz pilnu klapi. Ja nekritīs 3-punktnieki- būs švaki.

  +4 [+] [-]

, 2024-07-04 08:53, aizvakar
smailiite rakstīja: Pa lielam jau nekas traks nav noticis, ja gribam spēlēt OS, tad nav starpības kas nāk pretī pusfinālā vai finālā. Nedaudz uztrauc pati spēles kvalitāte, jo pret Gruziju tas rezultāts ir mānīgs. Banki rotācijas arī liekas dīvainas brīžiem, bet gan jau ir kāds plāns tam visam pamatā, un visu izteiks gala rezultāts.
Rotācijas tiešām rada jautājumus, bet nedomāju, ka treneri kautko ir kardināli salaiduši grīstē. Kādi spēlētāji ir, ar tādiem jāspēlē. Tā ir, ka tablo beigās visu parādīs, bet man ir iespaids, ka visa komanda un katrs spēlētājs individuāli pašlaik ir sliktā kondīcijā. Ar šodienas formu iepriekšējā PK vieta būtu kautkur aiz 20-tās.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-04 09:48, aizvakar
Spēle (t.sk. tās kvalitāte) jau bija tāda pati kā pret Gruziju. Atšķirība tikai tā, ka gruzīņi meta visu garām, bet mums epizodiski (2.cet un 4.cet. otra puse) uzkrita. Neko jaunu uzbrukumā neesam izdomājuši. Bumba par maz kustās, maz lienam cauri. Tāpat mūsu garie nevar nosegt pretinieku centrus, līdz ar ko jāpieliek lielas pūles, lai visu laiku palīdzētu. Tas arī ietekmē uzbrukumu. Izskatās, ka Šmits un Kurucs ir fiziski nosēdušies. Čavaram jāsaņemas.

  +5 [+] [-]

, 2024-07-04 09:54, aizvakar
Vēl viena lieta. Mēs tērējam 5 miljonus turnīra rīkošanai. Vai tiešām par šo naudu Arēnā vismaz Latvijas spēlēs nevar ieslēgt max ventilāciju/kondišku? Vakar Arēnā vispār nebija ko elpot. Kā tad lai jūtas spēlētāji šādos apstākļos, kad vēl jākapā ar augstu intensitāti?! Visiem sārtas sejas, ko pat pa gabalu var redzēt. Tas nav normāli. Turklāt visas spēles mums ir pret dienvidniekiem, kas pie karstiem/spiedīgiem apstākļiem spēlēt ir vairāk pieraduši.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-04 10:10, aizvakar
Šī izlase izskatās vājāka, lai gan ir nākuši klāt spēlētāji, bet tie kuri nespēlē, laikam tomēr ir bijuši svarīgāki.Domāju par PK finālu.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-04 10:33, aizvakar
knaible rakstīja: Šī izlase izskatās vājāka, lai gan ir nākuši klāt spēlētāji, bet tie kuri nespēlē, laikam tomēr ir bijuši svarīgāki.Domāju par PK finālu.
No čeindžmeikeriem nespēlē tikai Gražulis, kas ir liels zaudējums. Tomēr klāt nākuši ir Strēlnieks un Lomažs. Drīzāk problēma ir kondīcijā.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-04 11:06, aizvakar
Pārstartēšanās pašam Banki noteikti nepieciešama,jo emocionāli izlikās Boloņas komandā un nebija savlaicīgi fiziski klātesoš ar komandu,kas ietekmēja dažādas nianses!Bet ceru ,ka tas neietekmēs mērķi!Lai izdodas!

  +4 [+] [-]

, 2024-07-04 11:34, aizvakar
Karalis Lauva rakstīja: No čeindžmeikeriem nespēlē tikai Gražulis, kas ir liels zaudējums. Tomēr klāt nākuši ir Strēlnieks un Lomažs. Drīzāk problēma ir kondīcijā.
Esošajā kondīcija Strēlnieks ar Lomažu kopā ir trīsreiz mazāk vērtīgi par iepriekšējā gada Gražuli

  +1 [+] [-]

, 2024-07-04 11:38, aizvakar
Restarts vajadzīgs visiem, un pašam Banki arī. Var protams ticēt, kā trīņi jebkurā gadījumā kādreiz ielidos, vajag tikai turpināt pulēt, bet var sanākt arī kā vakardien. Un tad izrādās, kā esošai izlases modelei citas taktikas nav, vai tā ir nepietiekoši trenēta

  +2 [+] [-]

, 2024-07-04 11:45, aizvakar
Un vēl ārkārtīgi nepatika, kā pēcspēles komentāros filipīnieši ne tikai atzinās, kā pētījuši konkrētus spēlētājus, nosaucot tos vārdā, bet arī ir modelējuši spēli pret viņiem. Bet mūsu zvaigznēm visā Filipīnas izlase bija vienkāršs kopīgs "viņi". Ieskaitot Braunliju, kurš met virs 20 punktiem jebkuram pretiniekam. Pārāk augstprātīgi.

     [+] [-]

, 2024-07-04 12:17, aizvakar
BVV rakstīja: Esošajā kondīcija Strēlnieks ar Lomažu kopā ir trīsreiz mazāk vērtīgi par iepriekšējā gada Gražuli
Porziņģa nepiesaistīšana ar spricēm liekas, ka ir lielākā kļūda. Bet nu gan saņemsies izlase, un uzvaras arī būs.
';

     [+] [-]

, 2024-07-04 12:27, aizvakar
Gan jau, ka Banki saņemsies un uzvarēs. ';

  +1 [+] [-]

, 2024-07-04 13:18, aizvakar
BVV rakstīja: Un vēl ārkārtīgi nepatika, kā pēcspēles komentāros filipīnieši ne tikai atzinās, kā pētījuši konkrētus spēlētājus, nosaucot tos vārdā, bet arī ir modelējuši spēli pret viņiem. Bet mūsu zvaigznēm visā Filipīnas izlase bija vienkāršs kopīgs "viņi". Ieskaitot Braunliju, kurš met virs 20 punktiem jebkuram pretiniekam. Pārāk augstprātīgi.
Kapteinis tak teica, ka mūs nevar noskautot, mēs esot neprognozējami

     [+] [-]

, 2024-07-04 19:40, aizvakar
jāņem ārā visi nespējnieki no sastāva, Dairis, Timma utt
Banki sasniegumi ir spēlējot efektīvu basketbolu

     [+] [-]

, 2024-07-04 22:50, aizvakar
Kā tu pārstartēsi Lomiku, kuru sezonā Virtus uz soliņa marinēji? Tgd. pārstartēsi un viņš sāks mest un kustēties? Šeit spēles laiks uzreiz atradās. Izlasei vajadzēja gatavot, ja jau tā Latvija vārdos tik tuva sirdij !