Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Buļs: "Medaļas no mūsu meitenēm neprasīsim"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Buļs: "Medaļas no mūsu meitenēm neprasīsim"
Edgars Buļs (centrā) 2009
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

"Viasat Sport Baltic" (VSB) komentētājs Edgars Buļs norāda uz paaudžu maiņu Latvijas sieviešu basketbola izlasē, turklāt arī savainojumi paretinājuši valstsvienības līdzšinējās rindas. Neskatoties uz problēmām, viņaprāt, tomēr ir loģiski gaidīt izlases iekļūšanu Eiropas čempionāta otrajā posmā. Jācīnās par uzvaru katrā spēlē.

Šogad Latvijas sieviešu izlase dosies uz Franciju, lai tur aizstāvētu valsts godu Eiropas čempionātā basketbolā sievietēm. TV6 un VSB kanāli pārraidīs šo vērienīgo notikumu, kam visi basketbola fani varēs sekot līdzi. Tiešraidē tiks pārraidīts apakšgrupu turnīrs, kurā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Nenokavējiet Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm no 15. līdz 30.jūnija kanālos TV6 un VSB!

VSB spēles komentēs arī Edgars Buļs, kurš savulaik bijis izlases ģenerālmenedžeris. "Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībā pirms trim gadiem sāktā paaudžu maiņa tuvojas noslēgumam. No komandas ir atvadījušās vairākas iepriekšējo gadu Latvijas izlases ikonas - Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Zane Tamane, Ieva Tāre. Savainojumu dēļ nevarēs palīdzēt Sabīne Niedola un Aija Putniņa, tādēļ valstsvienības sastāvā būs tikai četras meitenes no tā modeļa, kas spēlēja 2009. gada Eiropas čempionātā Latvijā," skaidro komentētājs. "Ierasto līderu prombūtnē būs sevi jāapliecina citām sportistēm, visupirms komandas kapteinei Lienei Jansonei, kurai šis būs jau piektais Eiropas čempionāts. Ļoti daudz kas būs atkarīgs no potenciālās uzbrukuma līderes Elīnas Babkinas, kura bija komandas rezultatīvākā spēlētājā pirms diviem gadiem. Saspēles groži stingri būs jānotur Kristīnei Kārkliņai un Andai Eibelei. Zem groziem produktīvs sniegums būs nepieciešams no Aijas Brumermanes un Anetes Šteinbergas. Rezultatīvu sniegumu gaidīsim no Ievas Krastiņas."

VSB komentētājs Buļs turpina: "Latvijas izlase ir ielozēta C apakšgrupā kopā ar laukuma saimniecēm Franciju, talantīgo Serbiju un neprognozējamo Lielbritāniju. Francija savās mājās noteikti ir visa čempionāta galvenās favorītes, bet atcerēsimies, ka divreiz jau esam viņas uzvarējuši, - pirms diviem gadiem Polijā. Serbija un Lielbritānijā ir mūsu līmeņa komandas, un uzvarētāju savstarpējās spēlēs noteiks nianses. Kopumā ar šo atjaunoto sastāvu medaļas no mūsu meitenēm neprasīsim, bet pēc četriem ceturtdaļfināliem pēc kārtas loģiski būtu gaidīt vismaz iekļūšanu 2. posmā un, pats galvenais, Latvijas sieviešu izlasei ierasto nepadošanos nevienā brīdī un cīņu par uzvaru katrā spēlē."

2013.gada Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm būs 34. čempionāts, kas šogad no 15. līdz 30. jūnijam norisināsies Francijā. Eiropas čempionāta turnīrā piedalīsies un par kontinenta kausu sacentīsies 16 Eiropas sieviešu basketbola valstsvienības. Eiropas čempionāta piecas labākās izlases automātiski kvalificēsies 2014.gada Pasaules čempionātam Turcijā. Latvijas basketbolistes ir pelnījušas, lai viņas atbalstītu klātienē vai kanālos TV6 un VSB. Skatītāji varēs sekot līdzi apakšgrupu turnīram, kurā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā.

Izmantotie resursi:
Marta Zandersone, VIASAT preses relīze

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-03 22:06, pirms 11 gadiem
sastāvs ar potenciālu. Visu izšķirst treneru prasme novadīt.

     [+] [-]

, 2013-06-03 22:44, pirms 11 gadiem
grūti būs,bet lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja