Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Krievijas basketbola federācijas prezidents: "Tālāk tiek spēcīgākas komandas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krievijas basketbola federācijas prezidents: "Tālāk tiek spēcīgākas komandas"
Krievijas izlases basketbolistes pēc pēdējā mača
Foto: rsport.ru

Krievijas sieviešu basketbola izlase pirmoreiz kopš 1994. gada netiek uz pasaules čempionātu, kā arī pirmoreiz kopš 1997. gada netiek pie medaļām Eiropas čempionātā. Pirms diviem gadiem Krievija bija Eiropas čempione, bet tagad netika ārā no grupas. Pēdējā mačā tika uzvarēta Itālija (72:66), tomēr, lai tiktu tālāk, vajadzēja uzvaru ar 7 punktu pārsvaru.

Divkārtējā olimpiskā čempione Tatjana Ovečkina: "Tas ir pilnīgs apkaunojums. Protams, es esmu ļoti apbēdināta. Ļoti. Un briesmīgi sašutusi par visu notikušo. Esmu pilnīgā šokā. Sieviešu basketbola vēsturē kaut kas tāds noticis pirmoreiz, tas ir ļoti nopietns jautājums. Ļoti žēl, ka tas viss tā notika."

Krievijas basketbola federācijas iepriekšējais prezidents Sergejs Černovs: "Pirmoreiz padomju un Krievijas basketbola vēsturē sieviešu izlase netika ārā no grupas un palika tur pēdējā vietā. Pat nezinu, kā to var izskaidrot... Pats interesantākais - [grupas pēdējā mačā pret Itāliju] izlase nezināja, ar cik lielu punktu pārsvaru vajadzēja uzvarēt! Spēle beidzās, spēlētājas stāvēja neizpratnē, kas noticis. Es to nevaru saprast. Tas viss ir likumsakarīgi."

Krievijas basketbola federācijas tagadējais prezidents Aleksandrs Krasņenkovs: "Saprotams, ka tāds rezultāts nepriecē. Domāju, ka vaina nav trenerī. Visi skaidri varēja pārliecināties, ka grūti uzvarēt, ja nav pamatiemaņu basketbola spēlēšanā. Visas komandas aug savā klasē, bet mēs mīņājamies uz vietas. Ja pēdējā mačā būtu uzvarējuši ar vajadzīgo punktu pārsvaru, lai tiktu tālāk, domāju, ka turpinājumā mums nebūtu nekādu cerību. Tālāk tiek spēcīgākas komandas."

Spānijas izlases spēlētāja Silvija Domingesa: "Šajā čempionātā visi gaidīja vairāk no Krievijas, jo tā vienmēr bijusi starp favorītēm. Iespējams, zaudējums pirmajā mačā [72:77 pret Spāniju] atstāja ietekmi uz Krievijas izlasi, pēc tam tā vairs nespēja atgūties. Mums vispār bija ļoti sarežģīta grupa, itālietes un zviedrietes ir ļoti spēcīgas pretinieces, kuras nepadodas līdz pēdējam. Iespējams, krievu komandai pietrūka rakstura, lai sasniegtu vajadzīgo rezultātu. Tā izlase ir krietni mainījusies pēdējos gados. Maša Stepanova, Olga Artešina un Svetlana Abrosimova vairs nepalīdz izlasei, tās bija ļoti svarīgas spēlētājas." Te jāpiemetina, ka šogad komandā nav arī Jeļenas Daņiločkinas - iepriekšējā Eiropas čempionātā šī spēlētāja bija turnīra MVP, bet tagad viņa ir mātes cerībās.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-06-18 16:31, pirms 11 gadiem
Izņemot Baltkrieviju, visas pārējās bijušās PSRS valstis kapitulējušas jau pēc grupu turnīra... No Krievijas, protams, tas bija vismazāk gaidīts, bet redz kā ir, kad pierod pie ilggadējām līderēm, kuras visu nastu iznesa - tagad pašām viss jānes... tas pats attiecas arī uz Latvijas izlasi... cerams, mūsējās nākamajā čempionātā reabilitēsies par neveiksmi šajā

  -2 [+] [-]

, 2013-06-18 16:31, pirms 11 gadiem
raitis0077 rakstīja: tas tacu ir skaisti , nezkad krievi sapratis kas ir galvenais , kautkadi amerikanu izciniti eiropas kausi , kur ari zogota rausa naudu , vai pasu krievu speletaji
Un tu netiki pie tās naudiņas? Nožēlojami!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-18 21:33, pirms 11 gadiem
Par to melno lācīti sastāvā RUS šo ir pelnijusi. Gazmjasprom varētu naturalizēt L.Džeimsu ar Kobi.