Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Galvenais kandidāts uz Kemzuras krēslu - Kazlausks

Andrejs Siliņš

Galvenais kandidāts uz Kemzuras krēslu - Kazlausks
Visdrīzāk, Lietuvas basketbola valstsvienību turpmāk diriģēs Jons Kazlausks
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Lietuvas basketbola valstsvienībai, visticamāk, jau pavisam drīz tiks nozīmēts jauns galvenais treneris - ar Ķēstuta Kemzuras darbu šovasar neapmierinātību paudis Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) prezidents Vlads Garasts.

Lietuvas valstsvienība šovasar nespēja iekļūt Londonas olimpisko spēļu pusfinālā, tādējādi pārtraucot tradīciju allaž tikt labāko četriniekā kopš debijas 1992. gadā. "Visvairāk man nepatika pelēkā un monotonā spēle. Vēlējos redzēt ātrumu, piespēles, skriešanu. Mums pietrūka uguntiņas. Izskatījās, ka mums būtu veterānu komanda ar 40 gadīgiem spēlētājiem," izlases sniegumu kritizēja Garasts, federācijas prezidents un viens no slavenākajiem lietuviešu treneriem.

Līdz ar to gandrīz droši varam apgalvot, ka Kemzura amatā nepaliks. 42 gadus vecais speciālists ar Lietuvas izlasi strādāja kopš 2009.gada nogales, šajā laikā aizvedot komandu līdz bronzai pasaules čempionātā Turcijā (2010) un piektajai vietai pašu mājās notikušajā "EuroBasket 2011". Jaunajā sezonā Kemzura veiks poļu Eirolīgas kluba Gdiņas "Asseco Prokom" galvenā trenera pienākumus.

Kā galvenie kandidāti uz Lietuvas izlases trenera amatu tiekot minēti divi - Jons Kazlausks un Rims Kurtinaitis. Tiesa, bijušajam Rīgas VEF galvenajam trenerim nav tās labākās attiecības ar federāciju. "Neredzu sevi pie izlases tuvāko gadu laikā. Es teiktu, ka Jons Kazlausks ir labākais variants - viņš ir pieredzējis un jau bijis šajā amatā iepriekš," pats Kurtinaitis krievu presē atsaucis savu iespējamo kandidatūru.

Arī Garasts izteicies, ka Kazlausks būtu piemērots darbam ar valstsvienību: "Pirmkārt, mums ir jārunā ar labāko kandidātu. Un es uzskatu, ka Jons Kazlausks tāds ir. Mums ir vajadzīgs tieši tāds pieredzējis cilvēks, kurš spētu atjaunot Lietuvas basketbolu." Priekšroka, iesakot jaunu treneri, pieder LKF komisāram Arvīdam Sabonim, kuram ir teicamas attiecības ar Kazlausku.

"Man nebija nekāda kontakta ar federāciju līdz par komisāru kļuva Arvīds Sabonis. Tagad lietām ir potenciāls mainīties. Es Arvīdu ļoti cienu un, ja viņš lūgs palīdzību, nekad nevarēšu atteikt," paša Kazlauska izteikumi liek noprast, ka teju jau varam apsveikt treneri ar jaunu darbu.

No Paņevežas nākušais Kazlausks trenera karjera slaikā strādājis ar augstākā līmeņa klubiem - Kauņas "Žalgiris", Viļņas "Lietuvos Rytas", Pireju "Olympiacos" un Maskavas CSKA. Tāpat 57 gadus vecais Kazlausks vadījis Lietuvas (1997-2001), Ķīnas (2004) un Grieķijas (2009-2010) valstsvienības. Aizvadītajā sezonā Kazlausku atzina par Krievijas čempionāta labāko gada treneri.

Izmantotie resursi:
DELFI Žinios - Pagrindinis naujienų portalas...
Čia gyvena krepšinis, čia krepšinio namai -...
Kauno naujienos - Kauno diena

  -3 [+] [-]

, 2012-09-02 12:51, pirms 12 gadiem
Lietuvu iegāza ne jau treneris, bet gan savainojumi garajā galā, kad bija spiesti iesaistīt pat Kavaļausku (kas tomēr nav LT izlases kalibra spēlētājs normālā konkurencē), kā arī pa daudz bija jāspēlē tam pašam Valančūnam.
Es Kemzūru nevainoju, izdarīja ko varēja, tāpat kā ar Latvijas izlasi savulaik.
Bet - no otras puses, ja jau kaut kas jāpamaina, tad Kazlauskis būtu īstais variants, tikai Kemzūru un Kurtinaiti jāņem par palīgiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-02 15:17, pirms 12 gadiem
Jaunais ,vecais treneris.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-02 17:46, pirms 12 gadiem
tā viņi tur nomaina viens otru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja