Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuva nosauc kandidātus Pasaules kausam, Kleiza nespēlēs

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lietuva nosauc kandidātus Pasaules kausam, Kleiza nespēlēs
Lietuvai otro reizi četru vasaru laikā jāiztiek bez uzbrucēja Lina Kleizas
Foto: Lietuvos rytas

Lietuvas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Jons Kazlausks otrdien, 1. jūlijā, nosauca 17 spēlētājus, kuri nākamnedēļ Palangā sāks gatavošanos Pasaules kausa izcīņai Spānijā. Komandai šovasar nevarēs palīdzēt viens no izlases ilggadējiem līderiem Lins Kleiza.

Kandidātu sarakstā iekļauti divi NBA spēlētāji – “Houston Rockets” spēka uzbrucējs Donāts Motejūns un “Toronto Raptors” centrs Jons Valančūns. Ņemot vērā, ka sastāvā nebūs tādi pieredzējuši vīri kā Roberts Javtoks un Lins Kleiza, paredzams, ka abu ziemeļamerikāņu loma pieaugs.

Vairāk nekā puse kandidātu – deviņi basketbolisti – šosezon spēlēja “Turkish Airlines” Eirolīgā, pārstāvot Lietuvas, Spānijas, Krievijas, Grieķijas un Ukrainas klubus. Viņu vidū ir Mants Kalnietis, Sims Jasaitis, Martins Pocjus, Renalds Seibutis, Jons Mačulis, Mindaugs Kuzminsks, Pauļus Jankūns, Artūrs Gudaitis un Darjušs Lavrinovičs.

Gaidāms, ka nometnē ieradīsies abi brāļi Lavrinoviči. Kšištofs pavasarī palīdzēja “Valencia Basket” uzvarēt Eiropas kausa izcīņā un izcīnīt ceļazīmi uz Eirolīgu. Kandidātu sarakstā ir arī Lietuvas kausa īpašnieks Žigimants Janāvičs un bijušais “VEF Rīga” centra spēlētājs Antans Kavaļausks. Pēdējais sezonu sāka Basku zemes klubā “Bilbao Basket”, bet ziemas beigās pievienojās Viļņas “Lietuvos rytas”.

Roberts Javtoks un Lins Kleiza vasaru veltīs savainojumu ārstēšanai, teica Kazlausks. Kleiza izlases nometni izlaidīs otro reizi, jo viņš komandā nespēlēja arī 2011. gada Eiropas čempionātā. “Vienmēr esmu vēlējies valstsvienībā redzēt labākos spēlētājus, taču dažiem no viņiem ir nopietnas veselības problēmas. Javtoks un Kleiza palūdza šogad nespēlēt izlasē.”

Trīs spēlētāji valstsvienības nometnē pievienosies vēlāk. Motejūns un Mačulis komandu pastiprinās 22. jūlijā, savukārt Valančūna atbraukšana tiek plānota 8. augustā. Mačulis šajā laikā individuāli strādās ar fiziskās sagatavotības treneri.

Lietuvas valstsvienības kandidāti 2014

#SpēlētājsVecums/AugumsPoz.Klubs 2014
1Mantas Kalnietis27/196PGLokomotiv (Krievija)
2Adas Juškevičius25/194PGBremerhaven (Vācija)
3Šarūnas Vasiliauskas25/188PGTrefl Sopot (Polija)
4Žygimantas Janavičius25/192PGPrienai
5Martynas Pocius28/196SGŽalgiris
6Renaldas Seibutis28/196SGLietuvos rytas
7Jonas Mačiulis29/198SFPanathinaikos (Grieķija)
8Simas Jasaitis32/201SFLokomotiv (Krievija)
9Mindaugas Kuzminskas24/205SFUnicaja (Spānija)
10Deividas Gailius26/200SFUnion Olimpija (Slovēnija)
11Donatas Motiejūnas23/213PFHouston Rockets (ASV)
12Paulius Jankūnas30/205PFŽalgiris
13Kšištof Lavrinovič34/210PFValencia Basket (Spānija)
14Artūras Gudaitis21/208PFŽalgiris
15Jonas Valančiūnas22/213CToronto Raptors (Kanāda)
16Darjuš Lavrinovič34/212CBudivelnik (Ukraina)
17Antanas Kavaliauskas29/208CLietuvos rytas

Kandidātu lokā nav iekļauts tikai viens Eiropas vicečempions – Tomass Delininkaitis, kurš pazīstams ar savu dumpīgo raksturu. No sākotnējā kandidātu saraksta atsijāti seši basketbolisti, tai skaitā Pauļus Dambrausks, Mariušs Griģonis, Martins Gecēvičs, Tomass Dimša, Vaids Karinausks un Domants Sabonis.

Pasaules čempionātā Lietuva spēlēs D grupā. Tās pretinieces Kanāriju salās būs Angolas, Austrālijas, Korejas, Meksikas un Slovēnijas izlases. Četras spēcīgākās komandas iekļūs astotdaļfinālos.

Latvijas un Lietuvas draudzības spēle notiks 26. jūlijā Šauļos.

Izmantotie resursi:
Lietuvos rinktinė – be L. Kleizos, į stovyklą...
musukrepsinis.lt

  +1 [+] [-]

, 2014-07-02 09:42, pirms 10 gadiem
Kā jau ierasts - zem groza perebors, bet ārēja līnija nu tā. Jaunus Marčuļoņus un Jasikevičus neredz.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-02 10:55, pirms 10 gadiem
Grupa ir kā konfekte, tikai ar leišiem ir kā bitēm - nekad neko nevar zināt. Pasaules čempī ar visšvakāko sastāvu nokāva visus, izņemot amīšus. Argentīnu izņēma cauri vienos vārtos (vai tik pārsvars nebija ap 30), pret spāņiem pleioffā vienas ceturdaļas laikā atspēlējās no -17.
Savukārt EČ savās mājās izgāzās gandrīz ar labāko sastāvu.

  -1 [+] [-]

, 2014-07-02 14:04, pirms 10 gadiem
No sākotnējā kandidātu saraksta atsijāti seši basketbolisti, tai skaitā Pauļus Dambrausks, Mariušs Griģonis, Martins Gecēvičs, Tomass Dimša, Vaids Karinausks un Domants Sabonis.

Žurnālisti uzdarbojas Ja reiz ir seši atsijāti un seši nosaukti, tad tas nav- "tai skaitā".

Varētu rakstīt, ka 20 atsijāti un tajā skaitā [seko seši vārdi].