Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Filipīnu treneris par Latviju: "Ļoti stipra komanda ar četriem NBA spēlētājiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Filipīnu treneris par Latviju: "Ļoti stipra komanda ar četriem NBA spēlētājiem"
Tims Kone. Foto: FIBA

Filipīnu basketbolisti otro gadu pēc kārtas ceļos uz Baltijas valstīm, lai 2024. gada 2.-7. jūlijā Rīgā piedalītos Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Sportacentrs.com piedāvā iepazīties ar Filipīnu trenera reakciju uz izlozes rezultātiem.

Pirmdien, 27. novembrī, Ženēvā notikušajā izlozē Latvijas vīriešu valstsvienība tika ielozēta A grupā kopā ar Gruziju un Filipīnām. Kaimiņos, B grupā, spēlēs Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. Olimpiskajām spēlēm kvalificēsies tikai turnīra uzvarētāja.

“Latvija mājās ir ļoti, ļoti stipra ar četriem NBA spēlētājiem, ieskaitot Bostonas “Celtics” zvaigzni Kristapu Porziņģi,” teica Filipīnu valstsvienības jaunais treneris Tims Kone (Earl Timothy Cone). “Viņi sagādāja pārsteigumus un izcīnīja piekto vietu Pasaules kausā.”

“Gruzija aizvadīja lielisku turnīru – iekļuva otrajā kārtā, kur zaudēja nākamajai čempionei Vācijai un Austrālijai,” turpināja ASV dzimušais treneris, kurš uz Filipīnām pirmo reizi pārcēlās deviņu gadu vecumā. “Ļoti, ļoti smaga grupa, taču tā nav neiespējama.”

Latvija ieņem astoto vietu FIBA rangā. Gruzija atrodas 23. vietā un Filipīnas – 38. vietā. Brazīlija noslēdz pirmo divpadsmitnieku, Melnkalne ierindota 17. vietā, bet Kamerūna izvietojusies viszemāk – 67. vietā.

Filipīnu basketbola federācijas (SBP) viceprezidents Rikijs Vargass sarunā ar “Business Mirror” piekrita, ka Latvijā klāsies smagi, taču uzsvēra, ka jātiecas nokļūt Parīzē tik ilgi, kā “var sastāties zvaigznes”.

Kones trenētā Filipīnu valstsvienība oktobrī izcīnīja pirmo vietu Āzijas spēlēs, sagādājot valstij pirmo zelta medaļu basketbolā kopš 1962. gada. “Gilas” Pasaules kausā finišēja 24. vietā, bet Ķīnas pilsētā Hangžou finālā apspēlēja Jordāniju ar 70:60.

Iespējams, ka Filipīnu valstsvienību Rīgā trenēs tieši Kone, pieļāva Vargass. “Kuram tas nepatiktu pēc uzvaras Āziādē? Protams, es viņu atbalstīšu, taču vispirms jāpajautā Timam pašam un jānoskaidro valdes viedoklis.”

“Tas nav lēmums, kuru pieņem viens cilvēks vai federācija. Tam nepieciešama basketbola sabiedrības vienprātība, ieskaitot mūsu partnerus no privātā sektorā, kā, piemēram, SMC – San Miguel Corporation.”

Kone ir pazīstamā trenera Erika Spolstras draugs. Pirms pusotra gada pēdējais uzaicināja kolēģi pievienoties “Miami Heat” štābam NBA vasaras līgā. Tas notika pēc tam, kad Spolstra uzzināja par filipīnieša Džimija Alapaga iekļaušanu “Sacramento Kings” G līgas komandas personālā.

Olimpiskajā kvalifikācijā piedalās 24 komandas: sešpadsmit nekvalificējušās komandas no Pasaules kausa un trīs vienības ar augstāko reitingu no katra reģiona, kā arī piecas priekškvalifikācijas turnīru uzvarētājas. Komandas tika ielozētas četrās grupās un izspēlēs četras ceļazīmes uz Parīzes spēlēm.

Filipīnu valstsvienība 2023. gada jūnijā Tallinā aizvadīja pirmo pārbaudes spēli pirms Pasaules kausa, zaudējot Igaunijai ar 71:81.

Izmantotie resursi:
https://businessmirror.com.ph/2023/...
https://www.scmp.com/sport/basketba...
cnnphilippines.com

  +1 [+] [-]

, 2023-12-01 13:27, pirms 5 mēnešiem
neko nepareizu jau nepateica - Porziņģis, Dāvis (pašreizējie NBA spēlētāji), Rodions un Pasečņiks - vēl pāris gadus atpakaļ spēlēja NBA... Vēl par Dairi piemirsa, arī tak savus 10 mačus nospēlēja NBA..

  +4 [+] [-]

, 2023-12-01 13:43, pirms 5 mēnešiem
Calim reali klibo matematika. Man reali sanak 1...

  +3 [+] [-]

, 2023-12-01 15:02, pirms 5 mēnešiem
2 no tiem nba spēlētājiem pat Eurolīgā netiek

  +1 [+] [-]

, 2023-12-01 16:55, pirms 5 mēnešiem
Andriņš arī teorētiski vēl varētu uzspēlēt, tad mums būtu 6 NBA spēlētāji!

  +1 [+] [-]

, 2023-12-01 17:30, pirms 5 mēnešiem
Jāpierunā Vētra, lai ir 7.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-01 19:32, pirms 5 mēnešiem
Un Kambi vēl. Tad 7 NBA veči + Eirolīgas zvaigzne 🤣

     [+] [-]

, 2023-12-02 08:29, pirms 5 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Calim reali klibo matematika. Man reali sanak 1...
Sajauca ar leišiem! Tagad galvenais lai neuzzina un skauto šos!

     [+] [-]

, 2023-12-03 00:25, pirms 5 mēnešiem
sinogli rakstīja: Sajauca ar leišiem! Tagad galvenais lai neuzzina un skauto šos!
Pats maz vispār zini cik leišiem ir NBA spēlētāju uz doto brīdi ?