Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

A.Kurucs: ''Spēlēt savās mājās pie tādas atmosfēras ir daudz vieglāk''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

A.Kurucs: ''Spēlēt savās mājās pie tādas atmosfēras ir daudz vieglāk''
Artūrs Kurucs caurgājienā. Foto: FIBA

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Artūrs Kurucs pēc izcīnītās uzvaras 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pār Serbiju portālam ''Sportacentrs.com'' atzina, ka bijis gatavs spēlēt jebkurā pozīcijā, bet viņa veiksmīgo spēli veicinājusi labā darbība aizsardzībā un lieliskā atmosfēra arēnā.

30. jūnija vakarā ''Arēnā Rīga'' Latvijas vīriešu basketbola izlase 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros pārspēja titulēto Serbiju (66:59). Tas nozīmē, ka Latvija pirmo grupu posmu savā apakšgrupā ar bilanci 3-1 noslēgs kā pirmā, tādējādi krietni uzlabojot cerības kvalificēties Pasaules kausam.

Veiksmīgāko spēli pieaugušo izlases rindās aizvadīja Artūrs Kurucs, kurš ar 13 punktiem kļuva par rezultatīvāko basketbolistu. Gūtajiem punktiem Kurucs pievienoja četras bumbas zem groziem un sešas rezultatīvās piespēles, bet ar tālmetieniem otrajā puslaikā ievadīja nozīmīgo izrāvienu. Tieši viņš otrajā puslaikā uzņēmās saspēles vadītāja funkcijas, pēc mača portālam ''Sportacentrs.com'' atklājot, ka jau iepriekš bijis tam gatavs. ''Treneris bija man to teicis un tam biju gatavojies. Biju gatavs spēlēt jebkurā pozīcijā.'' Treneris Luka Banki pēc mača pauda prieku par Kuruca demonstrēto spēli, sakot, ka šāda taktiskā izvēle bijusi, jo viņš spēlējot ar enerģiju un fiziski.

''Bija jāspēlē no pirmās minūtes ar augstu koncentrāciju. Bijām gatavi kārtīgi sisties, spēlēt ar lielu enerģiju un nebaidīties no kontakta,'' pēc mača svarīgās uzvaras detaļas pauda Kurucs, piebilstot, ka otrajā puslaikā akcentus mačā pamainījusi lieliskā darbošanās aizsardzībā. ''Neļāvām viņiem aizskriet ātrajos uzbrukumos, samazinājām kļūdu skaitu un tas arī viss. Spēlējām aizsardzībā un bija jāsavāc groza apakša.''

''Spēlēt aizsardzībā un no tās veidot uzbrukumu,'' par saviem uzdevumiem laukumā teica Artūrs Kurucs. Viņš turpināja, sakot, ka uzbrukums bijis jāizspēlē bez kļūdām, bet uz priekšu dzinuši līdzjutēji, kuriem viņš pateicās arī par paša demonstrēto spēli: ''Spēlēt savās mājās pie tādas atmosfēras ir daudz vieglāk.'' Veiksmes uzbrukumā veicinājušas arī Kuruca aktīvā spēle aizsardzībā, kurā otrajā puslaikā izdevās apturēt Aleksu Avramoviču.

''Man prieks, ļoti labi,'' pirmo uzvaru pēc neatkarības atgūšanas pār Serbiju komentēja Kurucs, kurš konkrētajā mačā aizvadīja 11 spēli pieaugušo valstsvienībā. To laikā viņš iemetis 70 punktus jeb 6.4 vidēji mačā.

A grupa 30. jūnijā

#KomandaU-Z+/-
1Latvija (Q)4-1+20
2Serbija (Q)3-2+10
3Beļģija2-2+24
4Slovākija0-4-54