Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2801, Did:0, useCase: 3

Mirotičs: "Pret Vāciju un Franciju mums paveicās, taču bijām pelnījuši veiksmi"

Rolands Eliņš

Mirotičs: "Pret Vāciju un Franciju mums paveicās, taču bijām pelnījuši veiksmi"
Nikola Mirotičs
Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC/SIPA/Scanpix

Spānijas izlases basketbolists Nikola Mirotičs pirms „Eurobasket2015” finālspēles izteicies turnīra mājaslapai, ka ir ļoti priecīgs par iespēju spēlēt kopā ar Pau Gazolu gan klubā, gan izlasē un ka Spānija šajā turnīrā aizvadījusi jau četrus finālus.

„Mēs Eiropas čempionātu neuzsākām pārāk labi, tas tiesa,” atzina Čikāgas „Bulls” uzbrucējs Nikola Mirotičs. „Taču svarīgākais ir tas, ka palikām kopā kā komanda. Uzskatījām, ka mums ir pa spēkam šajā turnīrā paveikt kaut ko nozīmīgu, un to arī nodemonstrējām izšķirošajās spēlēs.”

„Spānija šajā turnīrā principā aizvadījusi jau četrus finālus –pret Vāciju bija pirmais, tad pret Poliju, Grieķiju un Franciju,” sacīja Mirotičs. „Mums nedaudz paveicās pret Vāciju, kaut kas līdzīgs bija arī pret Franciju, kad viņi aizmeta garām pāris soda metienus, taču tāds nu ir basketbols. Mēs arī bijām pelnījuši šo paveikšanos.”

Spānija jau nodrošinājusi vietu olimpiskajā basketbola turnīrā 2016. gadā, tāpat kā tās rītdienas pretiniece finālā Lietuva. „Pēc Rio ceļazīmes garantēšanas es knapi varēju aizmigt, jo biju tik ļoti priecīgs un satraukts,” atklāja Mirotičs. „Patiesībā mūsu izlase bija to pelnījusi, jo jau pirmajā kopā sanākšanas reizē pateicām, ka galvenais mērķis ir olimpiādes sasniegšana. Pau Gazola paveiktais ir vēsturisks sasniegums. Mēs visi pateicāmies viņam, jo skaidrs, ka bez viņa šāds panākums nebūtu iespējams.”

Mirotičs dzimis Melnkalnē, taču 2010. gadā izvēlējās pārstāvēt Spānijas izlasi: „Pēc visa, kas noticis pēdējo gadu laikā, tagad saprotu, ko īsti nozīmē spēlēt Spānijas valstsvienībā, un esmu apmierināts ar savu lēmumu.”

Eiropas čempionāta fināls rīt Lillē sāksies 20:00 pēc Latvijas laika, savukārt spēlē par trešo vietu 15:00 tiksies Francija un Serbija. Mirotičs šajā turnīrā atzīmējies ar vidēji spēlē gūtiem 13.3 punktiem un 5.3 atlēkušajām bumbām, turklāt trāpījis 69% savu divpunktu metienu.

Izmantotie resursi:
Mirotic now knows what it means | EuroBasket 2015

     [+] [-]

, 2015-09-20 00:23, pirms 9 gadiem
viņam garšo frikadeles?

  -1 [+] [-]

, 2015-09-20 07:33, pirms 9 gadiem
katevietunkotudari rakstīja: viņam garšo frikadeles?
pēc raksta var spriest, ka jā. Cerams šodien apēdīs leišus.

     [+] [-]

, 2015-09-20 08:36, pirms 9 gadiem
Shed rakstīja: pēc raksta var spriest, ka jā. Cerams šodien apēdīs leišus.
Kurš gan var novēlēt leišiem šīs dienas spēlē neveiksmi? - Šķiet, - tikai kolorādo vaboles. Vai arī - Ukros ( vai kaut kur citur pierobežā -dzimušie ). Nesaprotu...