Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2801, Did:0, useCase: 3

Džordževičs asi kritizē FIBA: "Ko gan Eiropas basketbols finansiālā ziņā var iegūt no Serbijas?"

Andrejs Siliņš

Džordževičs asi kritizē FIBA: "Ko gan Eiropas basketbols finansiālā ziņā var iegūt no Serbijas?"
Saša Džordževičs
Foto: AFP/Scanpix

Serbijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Saša Džordževičs preses konferencē Belgradā pēc atgriešanās no "EuroBasket 2015" vērsa asu kritiku FIBA virzienā.

"Pirmajā čempionāta spēlē es tīšām saņēmu tehnisko piezīmi, jo redzēju, kas te notiks. Tāpat rīkojos 2014. gada Pasaules kausā Spānijā. Skaidrs, ka FIBA nevēlas redzēt Serbiju cīņā par medaļām. Ko gan Eiropas basketbols finansiālā ziņā var iegūt no Serbijas? Federācijas budžets ir divi miljoni eiro, tā kā nespējam izdarīt neko daudz, lai uzlabotu attiecības ar FIBA, ar tiesnešiem un tā tālāk," tiešs savos izteikumos bija Serbijas izlases galvenais treneris.

"Pēc spēles pret Somiju (serbi uzvarēja somus astotdaļfinālā ar 94:81) piegāju pie [Francijas tiesneša] Gorana Radoņiča un pavaicāju, vai viņi vēlas mūs izslēgt no turnīra. Skaidrs, ka notika dažas lietas, par kurām nosūtīsim viņiem video atskaiti," turpināja treneris. "Uz četrām Serbijas spēlēm tika nozīmēts viens un tas pats tiesnesis. Grieķis [Kristos] Kristodulu ir lielisks tiesnesis, bet man nav saprotams, kāpēc viņš tiesāja četras mūsu spēles. Nav skaidrs, kāpēc spānis [Emīlio Peress] tiesāja mūsu pusfinālu. Nav skaidrs, kāpēc grib atņemt sportistiem tiesības cīnīties par medaļām. No otras puses tas padara mūsu izaicinājumu tikai lielāku."

Tāpat Džordževičs atklāja Francijas izlases saspēles vadītāja Tonija Pārkera it kā teiktos vārdus serbu aizsargam Milošam Teodosičam: "Jūs tiekat tik tālu vienmēr, bet kopumā tik un tā jūs nerespektē."

Serbija pusfinālā atzina Lietuvas pārākumu ar 64:67, bet cīņā par trešo vietu piekāpās mājiniecei Francijai.

Vienīgais Latvijas tiesnesis šajā čempionātā Oļegs Latiševs tiesāja Serbijas un Čehijas cīņu ceturtdaļfinālā, kā arī Serbijas un Lietuvas cīņu pusfinālā.

Izmantotie resursi:
Home - Eurohoops

  -4 [+] [-]

, 2015-09-23 14:34, pirms 9 gadiem
Beidz čīkstēt un priecājies par Pasaules čempja 2.vietu

  +2 [+] [-]

, 2015-09-23 14:35, pirms 9 gadiem
Bērnudārzs!

     [+] [-]

, 2015-09-23 14:52, pirms 9 gadiem
Latiševs notiesāja par labu Leišiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-23 15:00, pirms 9 gadiem
pilnībā piekrītu sašam, mums jau ar spēlē ar čehiju, ja nebūtu iejaukušies tiesnešu mafija,būtu bijusi tīra vinne!

  +5 [+] [-]

, 2015-09-23 15:04, pirms 9 gadiem
ja godīgi, vienīgā uzkrītošā lieta bija "Gazola aizsardzība". pārāk daudz epizožu atkārtojumos nevarēja saprast, kur tieši ir pārkāpumspret viņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-09-23 15:10, pirms 9 gadiem
Saša noteikti brīvajā laikā raksta anonīmos komentārus par illuminati un 9/11 inside job. Tiesnešu vainošana savas komandas neveiksmēs ir mīksuma pazīme.

     [+] [-]

, 2015-09-23 15:11, pirms 9 gadiem
Es kaut kā neatceros, ka serbi sūdzējās, kad 2009. pakāsa spāņiem finālā. Es kaut kā neatceros, ka pagājušogad PČ finālā pret ASV viņi pēc tam kaut ko čīkstēja.
Reāli - nu nebija viņi labāki par leišiem, tāpēc arī zaudēja, būtu Bogdanovičs iemetis to pēdējo gājienu uz grozu, kas to zina, kā būtu beidzies.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-23 15:11, pirms 9 gadiem
Vispār jau Teodosičam ir talants norakt svarīgās spēles. Pret lietuviešiem tieši viņa spēle nevis tiesneši izšķīra spēles rezultātu.

     [+] [-]

, 2015-09-23 15:15, pirms 9 gadiem
Sebiem vienmeer peec zaudeeshanas iet 'FIBA mafia, FIBA mafia' teksti!

  +1 [+] [-]

, 2015-09-23 15:17, pirms 9 gadiem
prosto tur tajā valstī pie viņiem līdzjutēji pret sāpīgām zaudēm attiecas daudz emocionālāk. ir publiski jāmeklē vainīgie, attaisnojums, nav jau nekāda latvija, kur visi ir tādi saprotoši un toleranti. tur var pēc smagām zaudēm varētu būt bailīgi atrasties uz ielas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-09-23 15:26, pirms 9 gadiem
nesaki vis, serbijā noteikti ir trakāk, tas ir apmēram, kā krievu un gruzīnu krustojums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-09-23 16:30, pirms 9 gadiem
FIBA ir paliela miskaste un taisa ko un kā viņiem vajag. Neko nesaku par tiesāšanu Serbijas sakarā, bet kopumā viedoklis pareizs. Ir spēlētāji pret kuriem nosvilps visu un vēl vairāk un ir pārējie, kuriem reizēm nenosvilps pat to kas ir.

Kaut vai U18 LV, LV pret Horvātiju, kas tur spēles beigās notika, piedavām tiesneša acu priekšā!!!
Cita lieta, ka mēs lienam visādām organizācijām un savienībām bez smērēšanas un tāpēc neaizstāvam savas tiesības. Ir jāiet un jāsit dūri galdā, nevis jānodur galva un jānoklusē. Un ko viņi mums izdarīs, neatļaus rīkot kādu turnīru Svarīgāk reizēm parādīt savu nostāju un neļaut kāpt uz galvas!

  +1 [+] [-]

, 2015-09-23 16:46, pirms 9 gadiem
Ar tiesnešiem ir jāstrādā...tas nenozīmē, , ka jānes koferis ar naudu uz viesnīcas numuru...ir jāstrādā tā, lai tiesnesim nebūtu šaubu strīdīgā epizodē, kam par labu lemt...
..bet te iepriekš minētā epizode, kad U18 pusfinālā Rīgā (!!) tiesnesis nefiksēja nostaigāts un LV zaudēja horvātiem - Šnepam kā organizatoram vajadzēja vismaz publiski atvainoties LV basketbola saimei par savu slikto darbu ..

  +3 [+] [-]

, 2015-09-23 16:55, pirms 9 gadiem
hantele rakstīja: Sebiem vienmeer peec zaudeeshanas iet 'FIBA mafia, FIBA mafia' teksti!
Tāpēc, ka pašiem laba pieredze, kad 1995 Stankovičs savu tiesnesi uz finālu atveda un Lietuvu notiesāja. Šeit pusinālā ar pret Raduloviču vismaz 3x nosvilpa, kad piezīmes nebija. Radulovičs grūž pretinieku un pats krīt...riebjas dienvidslāvi ar savu tēlošanu...

  +2 [+] [-]

, 2015-09-23 17:59, pirms 9 gadiem
LATIŠEVU studijā, lai paskaidro kāpēc pret GAZOLU ir tie murgainie sodi. Gobers twitterī rakstīja par tiesāšanu un daudziem ir ko pateikt par Spāņiem. Protams Serbiem par to vejadzētu paklusēt paši cik ilgi dzīvoja FIBA aizsardzības paspārnē.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-23 18:08, pirms 9 gadiem
Izskatās,ka ne tikai Serbu fani turpina bimbāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-23 19:11, pirms 9 gadiem
777ARAMISS777 rakstīja: Tāpēc, ka pašiem laba pieredze, kad 1995 Stankovičs savu tiesnesi uz finālu atveda un Lietuvu notiesāja. Šeit pusinālā ar pret Raduloviču vismaz 3x nosvilpa, kad piezīmes nebija. Radulovičs grūž pretinieku un pats krīt...riebjas dienvidslāvi ar savu tēlošanu...
Kas tas tāds par Raduloviču? Ienāci no hokeja sadaļas un no Radulova atvasināji? Es zinu tikai tādu Raduļicu Serbijas izlasē. Vārdā sauktu par Miroslavu.

     [+] [-]

, 2015-09-23 19:18, pirms 9 gadiem
par serbu radu rakstiem runājot.
18.gs. krievi veica genocīdu pret čerkesiem - gruzīnu ziemeļu kaimiņiem, lai tiktu pie Melnās jūras. Rezultātā pāris miljoni esot pametuši savu zemi, miruši ceļā, un daļa nonāca Serbijas teritorijā.

Ja kāds ir redzējis foto slaveno serbu zinātnieku Nikolu Teslu, tad 0% no slāva sejas vaibstiem. vai ne?

Stāsts ir par krievu maskavas valsts nepārtraukto genocīdu pret saviem kaimiņiem. Tāda ir tā krievija - genocīds, iznīcība, asimilācija 1000 gadu garumā.

tādsnesportists rakstīja: nesaki vis, serbijā noteikti ir trakāk, tas ir apmēram, kā krievu un gruzīnu krustojums

     [+] [-]

, 2015-09-23 19:58, pirms 9 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Tāda paša paranoja par "negodīgajiem tiesnešiem" kā Latvijā. Visos sporta veidos.
varēji jau droši rakstīt spilgto Liepājas piemēru : )))))

     [+] [-]

, 2015-09-23 20:13, pirms 9 gadiem
Serbu treneris nedaudz parspile... Kas attiecas uz Teodosicu, tad si zvaigzne abos pedejos macos vairak izskatijas pec keka lampinas, un liela mera tas bija Serbijas neveiksmu celonis.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-23 20:22, pirms 9 gadiem
USA*Alex rakstīja: Tiesáshana nav péc FIBA noteikumiem, bet gan péc kaut kádas FIBA noteikumu interpretácijas. Nerunájot par sodiem, netiek svilpts nostaigáts, 3 sekundes, nepareizs dribls, iekápshana soda laukumá soda metienu/brívmetienu laiká pirms laika. Uzkrítoshi! Degradé skurpulozu noteikumu ievéroshanu. Un, jo lieláks stárs, jo vairák dríkst kljúdíties. Skumji!
Lieliski tiesāja čempionātā. Tas ir tieši tas, ko es gribētu beidzot redzēt arī Latvijā. 1) Izbeigt bezjēdzīgās svilpes par noskrietiem uz pirmā soļa, kas nedod nekādas priekšrocības. Nevajag bojāt spēli, un Eiropas čempionātā tiesneši uzskatāmi to arī nedarīja; 2) Nesvilpt tehnisko brāķi (nepareizs dribls utt.) situācijās, kad atkal tas nedod nekādas priekšrocības. Nebojāt spēli ar liekām svilpēm; 3) Konsekventi svilpt sodus, kad tehniskāks un meistarīgāks spēlētājs mēģina apspēlēt, bet pretinieks viņu "ņem uz fizisko". Gazola piemērs ir klasika!!! Nu nav groza apakšā garajiem ar sumo jānodarbojas. Ir jāspēlē basketbols. Nedrīkst priekšroka būt spēlētājam, kas visu laiku izmanto neatļautu kontaktu, lai nobremzētu tādus meistarus kā Gazols. Iegrūdi mugurā - sods, izvirzīji gurnu - sods, pieliki priekšā celi - sods, izstiepi priekšā roku, lai sameklētu kontaktu - atkal sods! Tad mēs arī beigu beigās iegūsim skaistu spēli, kur dominē uzbrukums nevis mūžīga fiziska laušanās soda laukumā, jo pēc pirmajiem 3-4 sodiem jebkurš normāls treneris liks savai komandai "sākt spēlēt basketbolu". Jā, piekrītu, ka dažas labas komandas trenerim LBL tas varētu nepatikt. Bet tas jau ir cits jautājums. Godīgi teikšu, ka mani vienkārši sajūsmināja tiesāšana Eiropas čempionātā, jo tas bija tas basketbols, kas MAN PATĪK.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-23 21:28, pirms 9 gadiem
Saprotu ,ka Džordževičam tuvāki ir 80 -90 -2000 sākums ,kad FIBA vadībā daudz ko noteica Balkānu mafija.

     [+] [-]

, 2015-09-23 22:30, pirms 9 gadiem
Tas labi, ar šādiem izteikumiem viņš var ietekmēt FIBA lēmumu par olimpisko kvalifikācijas turnīra rīkošanu, jo serbi gatavojas tam pieteikties un, ja viņi to iegūst, mēs (Latvija) arī esam kvalifikācijā.