Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2801, Did:0, useCase: 3

Kacikaris: "Latvija jāuzvar un jātiek olimpiskās kvalifikācijas turnīrā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kacikaris: "Latvija jāuzvar un jātiek olimpiskās kvalifikācijas turnīrā"
Fotis Kacikaris vada grieķu izlasi
Foto: AFP / Scanpix

"Eurobasket 2015" mazajā pusfinālā Latvijas izlase šodien tiekas ar Grieķijas valstsvienību. Zaudētājs vēl saglabās cerību uz olimpisko kvalifikācijas turnīru, taču ir iespēja jautājumu nokārtot jau šodien. Grieķijas izlases galvenais treneris atzīt, ka mačā pret Latvijas vienību neko nemainīs, salīdzinot iepriekšējo spēli. Savukārt grieķu stūrmaņa palīgs sola konsekvenci aizsardzībā un atlēkušajās bumbās.

Čempionāta ceturtdaļfinālā Latvija piekāpās Francijai (70:84), bet Grieķija zaudēja Spānijai (71:73). Šodienas mazā pusfināla uzvarētājs nopelnīs biļeti uz olimpisko kvalifikācijas turnīru, bet zaudētājs cīnīsies par pēdējo ceļazīmi.

Grieķijas izlases galvenais treneris Fotis Kacikaris: "Pēc zaudējumiem man vienmēr prasa: ko es mainīšu? Tagad neko nemainīšu. Lepojos ar saviem spēlētājiem. Mums jāuzvar nākamā spēle [ar Latviju] un jātiek olimpiskās kvalifikācijas turnīrā."

Galvenā trenera asistents Dimitrioss Priftis: "Šis mums būs grūts mačs, pienākuma spēle, kas ir ļoti svarīga saistībā ar nākamo gadu. Mēs izdarīsim visu iespējamo, lai gūtu panākumu. Latvija ir laba komanda, ļoti bīstama, ko nodemonstrēja pēdējās divās spēlēs - izslēdza Slovēniju un parādīja labu sniegumu mača lielākajā daļā pret mājinieci Franciju. Tā ir komanda, kas daudz paļaujas uz metieniem no perimetra. Vienlaikus ir atlētiska un gara. Izmanto dažādas aizsardzības sistēmas un pretiniekiem sagādā problēmas ar aizsardzības maiņām. Mums ir ļoti svarīgi konsekventi nospēlēt aizsardzībā, kas mums ļautu tikt pie dažiem vienkāršiem punktu guvumiem. Tajā pašā laikā mums jābūt konsekventiem arī atlēkušo bumbu savākšanā, šajā mačā jādomā skaidri un jāsaglabā augsta koncentrēšanās."

Izmantotie resursi:
basket.gr
contra.gr

  +6 [+] [-]

, 2015-09-17 13:10, pirms 9 gadiem
Turās džeki, būs grūti, bet Grieķi ir uzvarami.

  +4 [+] [-]

, 2015-09-17 13:24, pirms 9 gadiem
Induss rakstīja: Turās džeki, būs grūti, bet Grieķi ir uzvarami.
Protams būtu tas forši, bet būsim reālisti. Salīdzini individuāli spēlētajus! Kur mums ir kaut kas vismaz apmēram tāds pats? Es vienkārši esmu pārliecināts, ka tad, ja mēs zaudēsim, te komentāros būs tas pats kas vienmēr - Bagiju atlaist, mūsējiem lūzera psiholoģija utt.

  +5 [+] [-]

, 2015-09-17 13:30, pirms 9 gadiem
srax0 rakstīja: Protams būtu tas forši, bet būsim reālisti. Salīdzini individuāli spēlētajus! Kur mums ir kaut kas vismaz apmēram tāds pats? Es vienkārši esmu pārliecināts, ka tad, ja mēs zaudēsim, te komentāros būs tas pats kas vienmēr - Bagiju atlaist, mūsējiem lūzera psiholoģija utt.
Tā nu tas ir zaudētu kaut vai ASV. LV līdzjutējs nolīdzinātu savējos gar zemi un teiktu, ka visi jāatlaiž, tā ir neizglītotība.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-17 14:12, pirms 9 gadiem
nu, izredzes nav lielas, bet ir! Ja pret Franciju bija 10:90, tad tagad ir 30:70, varbūt pat mazāk. Savulaik, rakstīju, ka vairāk pārbaudes spēlēs jācenšas samērot savi spēciņi ar šādām komandām, kā Grieķija, Serbija, Francija, Spānija. Nākotnē jāakcentē uzsvars uz šādām pārbaudes spēlēm, lai pamatturnīros nedreb kājas un ir skaidrs ko darīt ar bumbu uzbrukumā!

  +1 [+] [-]

, 2015-09-17 14:13, pirms 9 gadiem
Vispār, mums arī ir tāds plāns, Mr Kacirakis

  +1 [+] [-]

, 2015-09-17 14:14, pirms 9 gadiem
Cerams, Timma šodien neap.m.īz.ī.sies, kā tas bija pret Franciju. Baidījās gan iet caurgājienos, gan sisties un iet "kaulā", kā to dara tie paši leiši. Tāds bifelis izaudzis, bet pat tievais Meijeris bija drošāks! Kauns pa visu ģīmi un par visu Latgali!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2015-09-17 14:34, pirms 9 gadiem
Kacikaris: "Latvija jāuzvar un jātiek olimpiskās kvalifikācijas turnīrā
Virsrakstā rupja kļūda-pirmajā vārdā galotnē trūkst burts "i'

  +1 [+] [-]

, 2015-09-17 14:38, pirms 9 gadiem
qwyx rakstīja: Kacikaris: "Latvija jāuzvar un jātiek olimpiskās kvalifikācijas turnīrā
Virsrakstā rupja kļūda-pirmajā vārdā galotnē trūkst burts "i'
jā "i" , tā gan jau domāja, tik skaļi nepateica
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-09-17 14:49, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Timma varēja tikai to, ko viņam atļava un Mejeris nevis Meijeris!!!
bet varbūt Calvin domāja Meieru, tjipa Mārtiņu?

     [+] [-]

, 2015-09-17 14:53, pirms 9 gadiem
Calvin rakstīja: Cerams, Timma šodien neap.m.īz.ī.sies, kā tas bija pret Franciju. Baidījās gan iet caurgājienos, gan sisties un iet "kaulā", kā to dara tie paši leiši. Tāds bifelis izaudzis, bet pat tievais Meijeris bija drošāks! Kauns pa visu ģīmi un par visu Latgali!
Timma ir jaunākais izlasē, kurš regulāri nāk uz maiņu. Šķiet, ka kaut kurā spēlē bija starpa pieciniekā. Viņa rezultāti izlases mačos parādīsies pēc kādiem diviem gadiem

  +1 [+] [-]

, 2015-09-17 15:16, pirms 9 gadiem
Vienīgā cerība ir jauna finanšu krīze. Tikai tad, ja 8 grieķu basketbolisti visu spēles laiku stāvēs rindā pie nestrādājoša bankomāta, lai noņemtu 70 drahmas, mums būs izredzes.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-17 15:42, pirms 9 gadiem
valduks rakstīja: Timma ir jaunākais izlasē, kurš regulāri nāk uz maiņu. Viņa rezultāti izlases mačos parādīsies pēc kādiem diviem gadiem
Timmam jau ir 23 gadi. Nekāds juniors vairs neskaitās. Laiks sākt rādīt, uz ko spējīgs arī šajā līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-17 15:44, pirms 9 gadiem
Grieki ir spartiesi,cinitaji...bus gruuti

  +1 [+] [-]

, 2015-09-17 15:47, pirms 9 gadiem
rihcaa rakstīja: Grieki ir spartiesi,cinitaji...bus gruuti
Grieķi ir atēnieši. Atēnieši lika Sokrātam dzert indi, jo Sokrātam bija simpātijas pret Spartu. Tā, lūk