Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Aizvadītās sezonas labākais leģionārs Railijs seko Madsena pēdās un spēlēs Grieķijā

Emils Ozerinskis

Aizvadītās sezonas labākais leģionārs Railijs seko Madsena pēdās un spēlēs Grieķijā
Džeilens Railijs. Foto: Basket.lv

Latvijas čempions basketbolā Džeilens Railijs arī jaunajā sezonā spēlēs FIBA Čempionu līgā, pievienojoties Grieķijas kluba Saloniku PAOK rindām.

Aizvadītajā sezonā 29 gadus vecais Džeilens Railijs bija viens no spilgtākajiem "VEF Rīga" leģionāriem, izceļoties Sportacentrs.com tradicionālajā balsojumā un saņemot spožākā leģionāra atzinību. Latvijas - Igaunijas apvienotajā līgā amerikāņu aizsargs palīdzēja VEF basketbolistiem pirmo reizi kļūt par turnīra čempioniem, turnīra gaitā izceļoties ar 15,4 punktiem un 3,5 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt FIBA Čempionu līgā aizsarga rēķinā bija 13,6 punkti un 3,7 rezultatīvas piespēles.

Amerikāņu basketbolists savu nākamo karjeras soli spēris uz Grieķiju, pievienojoties PAOK vienībai, kas tāpat kā "VEF Rīga" spēlēs Čempionu līgas turnīrā. PAOK grupu turnīrā pretī stāsies franču "JDA Dijon" un itāļu "Dinamo Sassari", kā arī kvalifikācijas komanda, kas uzvarēs Malagas grupu.

Nedēļas ievadā kļuva zināms, ka arī cits iepriekšējo sezonu "VEF Rīga" leģionārs Aleksandrs Madsens devies uz Grieķiju un jaunajā sezonā spēlēs Atēnu AEK vienībā. 27 gadus vecais Somijas izlases basketbolists arī spēlēs Čempionu līgā, kur kopā ar AEK cīnīsies pret turku "Pinar Karsiyaka", vāciešu "Telekom Bonn" un itāļu "Reggio Emilia".

Savukārt Reišons Hemondss karjeru turpinās Vācijas Bundeslīgas vienībā "Gottingen".