Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mejerim 12 punkti, ''Hapoel'' piekāpjas FIBA Čempionu līgas finālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mejerim 12 punkti, ''Hapoel'' piekāpjas FIBA Čempionu līgas finālā
Mareks Mejeris FIBA ČL finālā. Foto: FIBA

Šodien par jauno FIBA Čempionu līgas čempioni pirmo reizi kļuva Vācijas komanda ''Telekom Baskets'', kas finālā ar 77:70 pārspēja Mareka Mejera pārstāvēto Jeruzalemes ''Hapoel''. Produktīvu sniegumu demonstrēja Mejeris, kuram 12 punkti un sešas atlēkušās bumbas.

• Šodien pirmo reizi kluba vēsturē par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Vācijas komanda ‘’Telekom Baskets’’, kas finālā ar 77:70 pārspēja Mareka Mejera pārstāvēto Jeruzalemes ‘’Hapoel’. Šis kļuvis arī par lielāko panākumu komandas vēsturē.

• Vācu klubs, kas pusfinālā apspēlēja Malagas ‘’Unicaja’’, labāk iesāka finālu, pirmajā ceturtdaļā iekrājot septiņu punktu pārsvaru.

• Sākoties ceturtajai ceturtdaļai, no pārsvara bija atlikuši tikai divi punkti, taču nelielā vadība tika nosargāta līdz pat spēles beigām.

• ‘’Hapoel’’ rindās otrs rezultatīvākais bija Mejeris, kurš laukumā nospēlēja 21:37 minūtes un devās komandas pamatsastāvā. To laikā Mejerim 12 punkti (1p. 0/1, 2p. 3/4, 3p. 2/3), sešas atlēkušās bumbas un viens bloks.

• Uzvarētājiem grūti apturams aizsardzībā bija ‘’Telekom Baskets’’ līderis Tīdžejs Šortss, kuru atzina par Čempionu līgas sezonas vērtīgāko spēlētāju. Viņš finālā guva 29 punktus un atdeva trīs rezultatīvās piespēles. Šortss kļuva arī par ''Final Four'' MVP.

• Jāatgādina, ka savu leģionāra karjeru Šortss sāka Ventspilī, to pārstāvot 2019./2020. gada sezonā.

• Mejeris kļuva par otru latviešu basketbolistu, kurš spēlējis FIBA Čempionu līgas finālā. Iepriekšējā sezonā tajā spēlēja ‘’Manresa’’ ar Mārci Šteinbergu, arī zaudējot.

• FIBA Čempionu līgā divas reizes titulu un viena miljona naudas balvu ieguvušas ‘’Burgos’’ un ‘’Tenerife’’, bet reizi Boloņas ‘’Virtus’’ un Atēnu AEK.