Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" piekto sezonu pēc kārtas iekļauta Čempionu līgas pamatturnīrā

Agris Suveizda

"VEF Rīga" piekto sezonu pēc kārtas iekļauta Čempionu līgas pamatturnīrā
"VEF Rīga" kapteinis Artis Ate. Foto: FIBA

FIBA Čempionu līga publicējusi gaidāmās sezonas pamatturnīra un kvalifikācijas dalībnieces. Grupu turnīrā iekļauts arī Latvijas spēcīgākais klubs "VEF Rīga".

FIBA ziņo, ka saņēma kopumā 63 pieteikumus Čempionu līgas sezonai. Līgas valde šodien apstiprināja 29 pamatturnīra dalībnieces, bet par pārējām trim ceļazīmēm kvalifikācijā cīnīsies vēl 24 komandas. Tādējādi 10 klubi palika bešā. Atlase notiks no 25. septembra līdz 1. oktobrim, bet regulārā sezona sāksies 17. oktobrī. Formāts būs identisks iepriekšējai sezonai – astoņas grupas pa četrām komandām, divi apļi, pirmās vietas tiks otrajā grupu turnīrā, bet otrās un trešās vietas izspēlēs pārspēļu kārtu. Pēc tam ceturtdaļfināls un finālčetrinieks, kas plānots maijā.

Piekto sezonu pēc kārtas Čempionu līgas pamatturnīrā vajadzētu piedalīties Latvijas spēcīgākajai komandai "VEF Rīga", kas atrodama starp 29 regulārās sezonas dalībniecēm. Divās sezonās VEF izstājusies pirmajā posmā, vienreiz – pārspēļu posmā, bet 2020./21. g. sezonā spēlēja otrajā grupu turnīrā. VEF kopējā bilance ir 8-32. Pagājušajā sezonā ar 1-5 rīdzinieki palika pēdējie grupā aiz "Manresa", Lisabonas "Benfica" un "Limoges".

Pamatturnīrā pašlaik ir pārstāvētas 14 valstis, no kurām kuplākais komandu skaits ir Turcijai (5), Spānijai (4), Grieķijai (4) un Vācijai (3). Pamatturnīrā spēlēs visas četras pagājušā finālčetrinieka dalībnieces (Bonnas "Telekom Baskets", Jeruzalemes "Hapoel", "Tenerife" un Malagas "Unicaja"), tāpat klāt nākuši ULEB Eirokausa klubi "Bursaspor" un "Promitheas". Vieta pamatturnīrā ir arī Lietuvas vicečempionei Viļņas "Rytas", bet kvalifikācijā spēlēs Igaunijas čempions Tallinas "Kalev"/"Cramo" un arī Lietuvas "Jonava".

Čempionu līgas izloze gaidāma 5. jūlijā.

Pamatturnīrs

ValstsSkKomandas
Turcija5Bursaspor; Darussafaka; Galatasaray; Pinar Karsiyaka; Tofas Bursa
Spānija4Tenerife; Rio Breogan; Murcia; Unicaja
Grieķija4AEK; PAOK; Peristeri; Promitheas
Vācija3EWE Baskets; Ludwigsburg; Telekom Baskets
Itālija2Derthona; Dinamo Sassari
Francija2Dijon; Le Mans
Izraēla2Hapoel Jerusalem; Hapoel Holon
Ungārija1Falco
Beļģija1Oostende
Bosnija un Herc.1Igokea
Polija1Sczcecin
Čehija1Opava
Lietuva1Rytas
Latvija1VEF Rīga

Izmantotie resursi:
https://www.championsleague.basketb...

     [+] [-]

, 2023-06-27 22:33, pirms 10 mēnešiem
Nez kas notiek ar komandas komplektēšanu, Brooks it kā ir otrais gads līgumā, varbūt kāds izpērk? Varēja kāds painteresēties

     [+] [-]

, 2023-06-28 00:09, pirms 10 mēnešiem
tas tikai joks, tāpat kā līga

     [+] [-]

, 2023-06-28 10:19, pirms 10 mēnešiem
Kopējā bilance turnīrā tikai 8-32? Man likās, ka bija tā kaut kur pa vidu. Lai veicas. Vienīgais Latvijas klubs Eirokausos.