Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ukrainas grands "Prometey" Rīgā uzņems soli no Eirolīgas palikušo ''Bursaspor''

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ukrainas grands "Prometey" Rīgā uzņems soli no Eirolīgas palikušo ''Bursaspor''
"Prometey" basketbolisti. Foto: prometeybc.com

Šovakar ULEB Eirokausa mājas spēli "Arēnā Rīga" aizvadīs Ukrainas klubs "Prometey", kas pulksten 19:00 spēkosies pret grupas līdervienību "Bursaspor" no Turcijas, kas pagājušajā sezonā piedzīvoja zaudējumu turnīra finālā, paliekot soli no dalības Eirolīgā.

Biļetes uz spēli iespējams iegādāties šeit.

• Krievijas vērstās karadarbības dēļ Ukrainas labākais basketbola klubs "Prometey" šosezon mājas radis Rīgā.

• Ukraiņi spēlē ne tikai Eirokausā, bet arī Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā, kur ar bilanci 5-0 ir vienīgā komanda bez zaudējumiem.

• Komandu pārstāv atraktīvais dankeris Dīdžejs Stefenss, kurš uzvarā pret "VEF Rīga" iespaidīgi pieteicās sezonas spilgtākajai epizodei.

• Uz Eiropas skatuves "Prometey" kāpa ar 82:71 uzvaru pret Paņevežas "Lietkabeli", bet pirms nedēļas viesos cieta sakāvi 70:104 pret itāļu "Brescia".

• Tikmēr "Bursaspor" ir Eirokausa A grupas līdere desmit komandu konkurencē ar divām uzvarām divos mačos (81:73 viesos pret Ļubļanas "Cedevita Olimpija" un 81:72 mājās pret Badalonas "Joventut").

• Aizvadītajās spēlēs komandas rezultatīvākie basketbolisti bijuši Onuralps Bitims, Dereks Nīdhems, Jigitčans Saibirs un Entonijs Klemonss. Turcijas izlases basketbolisti caurmērā sakrājuši 17 un 15 punktus, bet Nīdhems, kurš iepriekš palīdzējis aizlikt kāju priekšā Latvijas izlasei 2019. gada FIBA Pasaules kausa kvalifikācijā, guvis 16 punktus un atdevis 4,5 piespēles. Klemonsa kontā caurmērā 12,5 punkti.

• Arī Turcijas čempionātā sniegums bijis bez kritumiem – četras uzvaras pēc kārtas un vienāds punktu skaits ar Stambulas "Fenerbahce".

• Pagājušajā svētdienā Bursas vienība arī pārsteidza iepriekšējo divu sezonu ULEB Eirolīgas čempioni Stambulas ''Anadolu Efes'', savā laukumā uzvarot ar 88:86.

• Pagājušajā sezonā Dušana Alimpijeviča vadītā komanda pārsteidza Eiropu, sasniedzot ULEB Eirokausa finālu, kurā gan atzina Boloņas ''Virtus'' pārākumu ar 67:80. Ceļā uz finālu turki izslēdza Belgradas ''Partizan'', Ļubļanas ''Cedevita Olimpija'' un ''MoraBanc Andorra'' vienības.

A grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Bursaspor2-0+17
2.Bourg en Bresse2-0+9
3.Germani Brescia1-1+17
4.Joventut1-1+8
5.ratiopharm Ulm1-1-3
6.Lietkabelis1-1-7
7.Prometey1-1-23
8.Cluj-Napoca1-2+10
9.Umana Reyer1-2-2
10.Cedevita Olimpija0-2-26