Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Krasnie Krilya" atsakās no dalības ULEB Eiropas kausā

Andrejs Siliņš

"Krasnie Krilya" atsakās no dalības ULEB Eiropas kausā
"Krasnie Krilya" mājvietā arī turpmāk būs tikai "MTL Arena"
Foto: bcred.ru

Krievijas basketbola kluba Samaras "Krasnie Krilya" vadība nolēmusi neizmantot iespēju startēt ULEB Eiropas kausa izcīņā, un komanda nākamajā sezonā piedalīsies VTB Vienotajā līgā, kā arī FIBA Izaicinājuma kausā, kur aizvadītajā sezonā izcīnīja uzvaru.

"Krasnie Krilya" aizvadītajā sezonā triumfēja FIBA Izaicinājuma kausā, finālspēlē ar 77:76 apspēlējot Izmiras "Pinar Karsiyaka". Uzvara deva tiesības nākamajā sezonā startēt līmeni augstāk - ULEB Eiropas kausa izcīņā. Sākotnēji klubs apliecināja gatavību startēt Eiropas kausā, norādot, ka mājas spēles aizvadīs Toljati uzceltajā "Lada" arēnā, kas atbilstu nepieciešamajiem standartiem.

Tomēr kluba vadība mainījusi domas un pieņēmusi lēmumu nemētāties pa arēnām nākamsezon, kā mājvietu saglabājot tikai "MTL Arena" ar 3000 līdzjutēju vietu.

""Lada" arēnas piemērošana basketbola vajadzībām prasīs papildu līdzekļus un laiku. Uzturēšanās divās arēnās dažādās pilsētās sagādātu daudz problēmu, tai skaitā mūsu līdzjutējiem. Pie tam dalība ULEB Eiropas kausā prasa palielināt kluba budžetu. Izvērtējot visus plusus un mīnusus, nolēmām, ka paliksim Samarā un nespēlēsim Eiropas kausā. Varbūt šodien speram soli atpakaļ, bet tas ir tikai tāpēc, lai nākotnē spertu divus soļus uz priekšu," informēja kluba prezidents Vladislavs Kapustins.

"Krasnie Krilya" vienība aizvadītajā sezonā startēja arī VTB līgā, kur pēc trešās vietas izcīnīšanas A grupā regulārajā turnīrā, tika līdz ceturtdaļfinālam, piekāpjoties nākamajai čempionei CSKA.

Izmantotie resursi:
"Красные Крылья" (Самарская область) -...