Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Limoges" pēc 14 gadu pārtraukuma izcīna Francijas čempionu titulu

"Limoges" pēc 14 gadu pārtraukuma izcīna Francijas čempionu titulu
"Limoges" basketbolisti izcīna 2013./14.gada sezonas čempionu titulu
Foto: AFP/Scanpix

Francijas basketbola klubs "Limoges" kļuvis par aizvadītās "Pro A" sezonas čempionu. Sērijā līdz trijām uzvarām "Limoges" trīs spēlēs uzveica "Strasbourg".

Francijas basketbola čempionāta izslēgšanas spēļu finālā šogad cīnījās abas spēcīgākās regulārā čempionāta komandas – "Limoges" un "Strasbourg". Finālsērijā pārāki izrādījās "Limoges" basketbolisti, kas pie Francijas čempionu titula tika pēc 14 gadu pārtraukuma. "Strasbourg" tikmēr otro gadu pēc kārtas zaudēja finālā (līdz trijām uzvarām), četrās spēlēs atzīstot "Nanterre" pārākumu.

Šosezon Strasbūras basketbolisti atzina pretinieku pārākumu trīs mačos, zaudējot ar 65:77, 68:74 un 70:73. Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Limoges" amerikāņu basketbolists (otrā un trešā numura pozīcijā) Alekss Akers, kurš vidēji spēlē guva nepilnus 11 punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

"Limoges" tas bija 10.Francijas tituls kluba vēsturē, tiesa, iepriekšējais izcīnīts vien 2000.gadā. Pagājušajā sezonā Limožas klubs palika 13.vietā regulārajā čempionātā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs, savukārt gadu pirms tam atguva vietu "Pro A" (spēcīgākā līga).

Izcīnītais Francijas čempionu tituls Limožas vienībai pavērs iespēju nākamajā sezonā atgriezties Eirolīgā. Sagaidāms, ka arī Strasbūras klubam pienāksies vieta Eirolīgā.

"Limoges" ar 10 uzvarām ir otrais titulētākais Francijas klubs. ASVEL Francijas čempionātā ir uzvarējis 17 reizes (pēdējā – 2009.gadā). "Limoges" ir arī 1993. gada Eirolīgas čempionvienība.

Izmantotie resursi:
LNB.fr - Site officiel de la Ligue Nationale de...

     [+] [-]

, 2014-06-06 17:45, pirms 10 gadiem
Kurš klubs pieder Parkeram?