Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga un arodbiedrība beidzot vienojas par algu un līgumiem, trīs klubi balsojuši pret

Agris Suveizda

Eirolīga un arodbiedrība beidzot vienojas par algu un līgumiem, trīs klubi balsojuši pret
Niks Kalatess. Foto: Euroleague.net

ULEB Eirolīga panākusi vienošanos ar Spēlētāju arodbiedrību par finanšu un līgumattiecību nosacījumiem atkarībā no tā, kādu lēmumu līgas vadība pēc mēneša pieņems par sezonas izbeigšanu vai turpināšanu.

Kamēr sacensības ir apturētas, spēlētājiem uz pašu atbildību ir ļauts atgriezties viņu mītnes pilsētās, nosakot, ka spēlētāji seko līdzi valdības un veselības dienestu rekomendācijām. Tāpat tiek apturēta spēlētāju algu izmaksa, kamēr lēmums par sacensību nākotni vēl nav pieņemts.

Ja Eirolīga pieņems lēmumu turpināt sezonu, tad spēlētāju šīs sezonas līgumi tiks automātiski pagarināti līdz 31. jūlijam un klubiem līdz 15. augustam būs jāizmaksā 85% pamatalgas. Savukārt, ja sezona tomēr tiks izbeigta priekšlaicīgi, spēlētāju līgumi šai sezonai tiks uzskatīti par izbeigtiem un klubiem līdz 15. augustam būs jāizmaksā 80% pamatalgas. Ja spēlētājam līgums ir spēkā arī uz nākamo sezonu, atkal spēkā esošs tas kļūs 1. jūlijā.

Kā ziņo grieķu portāls sdna.gr, Eirolīgas vienpadsmit pamatklubu balsojumā pret bijuši trīs – abi Grieķijas klubi Atēnu "Panathinaikos" un Pirejas "Olympiacos", kā ari Telavivas "Maccabi". Dažas komandas par nosacījumiem ar spēlētājiem gribējušas runāt pati un panākt individuālu, nevis centralizētu vienošanos.

Izmantotie resursi:
https://www.elplayers.com/elpa-and-...
https://www.sdna.gr/mpasket/714395_...