Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgira" centrs Loverņs varēs šosezon spēlēt, taču izlaidīs vismaz trīs mēnešus

Agris Suveizda

"Žalgira" centrs Loverņs varēs šosezon spēlēt, taču izlaidīs vismaz trīs mēnešus
Žofrē Loverņs. Foto: Euroleague.net

Jāņa Strēlnieka komandas biedrs un Lietuvas basketbola granda Kauņas "Žalgiris" franču garais spēlētājs Žofrē Loverņs kliedējis neskaidrību viņa savainojuma un gaidāmā atlabšanas ilguma sakarā.

Loverņs pleca savainojumu guva 7. oktobrī mājas spēlē pret Sanktpēterburgas "Zenit", saduroties ar sāncenšu lietuviešu centru Arturu Gudaiti. Sākotnēji klubs ziņoja, ka Loverņam būs jāizlaiž 4-6 nedēļas, bet jau drīzumā Lietuvas medijos parādījās runas, ka francūzim varētu nākties izlaist pat visu sezonu.

"Pēc konsultācijas ar vienu no Eiropas labākajiem plecu speciālistiem esmu nolēmis otrdien veikt nelielu operāciju. Tas ir labākais solis manas karjeras turpinājumam. Atgriešanās tiek paredzēta janvāra beigās, kas būtiski neatšķirsies no sākotnējām prognozēm," sociālajos tīklos rakstīja 30 gadus vecais Loverņs.

Eirolīgas sezonā viņš paguva aizvadīt divas spēles, vidēji 18,7 minūtēs tiekot pie 8,5 punktiem un 4,0 atlēkušajām bumbām, bet Lietuvas čempionātā trīs spēlēs un vidēji 18,6 minūtēs sakrāja 9,0 punktus un 7,0 atlēkušās bumbas. Eiropā Loverņs bez Francijas un Lietuvas spēlējis arī Spānijā, Serbijā, Krievijā un Turcijā, bet Nacionālajā basketbola asociācijā viņš Denveras "Nuggets", Oklahomsitijas "Thunder", Čikāgas "Bulls" un Sanantonio "Spurs" kreklā aizvadījis 208 spēles, vidēji 13,6 minūtēs atzīmējoties ar 5,6 punktiem un 3,8 atlēkušajām bumbām. Pārnācis no Stambulas "Fenerbahce", Loverņs Kauņas klubu pārstāv otro sezonu.

Kauņas "Žalgiris" Eirolīgā līdz šim zaudējis visās piecās spēlēs un nākamnedēļ aizvadīs divas izbraukuma spēles pret Telavivas "Maccabi" un Stambulas "Anadolu Efes". Pagaidām vēl nav zināms, vai tajās piedalīsies muskuli savainojušais komandas līderis Jānis Strēlnieks. Lietuvas čempionātā "Žalgiris" uzvarējis visās septiņās spēlēs. Pēc Loverņa traumas "Žalgiris" neslēpa, ka grasās meklēt pastiprinājumu garajā galā, un Sportando lēsa, ka Kauņas kluba ciešā redzeslokā ir latviešu centrs Anžejs Pasečņiks. Lietuviešu žurnālists Jons Miklovs to gan ātri vien noliedza.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/1JOLOLO/status/...