Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

FIBA, ULEB un NBA tikušās, lai runātu par Eiropas basketbola apvienošanu

Agris Suveizda

FIBA, ULEB un NBA tikušās, lai runātu par Eiropas basketbola apvienošanu
NBA komisārs Edams Silvers. Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) noliegusi, ka ar Nacionālo basketbola asociāciju (NBA) jau drīzumā varētu izveidot apvienotu līgu, taču apstiprināja, ka ar NBA un savu sāncensi ULEB septembrī sēdusies pie galda, lai runātu par Eiropas basketbola sistēmas nākotni.

Spānijas laikraksts Marca rakstīja, ka FIBA un NBA ir panākušas vienošanos par NBA Eiropas divīzijas izveidi, kas varētu tikt īstenota jau pavisam drīz – jau nākamajā sezonā. Madrides laikraksts vēstīja, ka NBA komisārs Edams Silvers jau ir nosūtījis vēstuli Eirolīgas izpilddirektoram Žordi Bertumeu, informējot par plāniem radīt jaunu turnīru.

Drīz vien informācija par šādu vēstuli tika noraidīta, un arī FIBA noliedza, ka ar NBA grasītos izveidot NBA Eiropas divīziju. Taču FIBA apstiprināja, ka septembra vidū tikusies ar Eirolīgu un ka uz tikšanos, kuras mērķis ir sarunas par Eiropas basketbola apvienošanu, uzaicināta arī NBA, kas ir FIBA ilgtermiņa sabiedrotā. "Pēc diskusijām visas iesaistītās puses vienojās tuvākajos mēnešos aizvadīt regulāras tikšanās," teikts FIBA paziņojumā.

Otrdien Barselonā notika Eirolīgas 13 biedru tikšanās, lai apspriestu līgas pašreizējo stāvokli un iespējamo finansiālās situācijas attīstību nākotnē. Eirolīgas izpilddirektors Bertumeu, kurš vairs nav valdes loceklis, sēdē nepiedalījās.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/nba...
https://sportando.basketball/en/fib...
https://www.eurohoops.net/en/fiba/1...
https://www.eurohoops.net/en/nba-ne...

  +1 [+] [-]

, 2021-10-22 14:53, pirms 2 gadiem
Edams? Nu nopietni??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-10-22 19:19, pirms 2 gadiem
Kaut kā neliekas nopietni.

Kur Eiropā būs tāda auditorija, lai būtu izdevīgs pasākums?

Kāpēc lai NBA komandas vienādi dalītos ar TV līguma naudu ar Eiropas komandām?

     [+] [-]

, 2021-10-22 19:20, pirms 2 gadiem
Trakais kāmis rakstīja: Edams? Nu nopietni??
Nav jau pirmā reize...

     [+] [-]

, 2021-10-22 19:36, pirms 2 gadiem
ja andretti vajag F1, kapēc lai Silvers nedarītu to pašu

     [+] [-]

, 2021-10-22 19:40, pirms 2 gadiem
euroliīga ir naudas drāzēji, kam basis pie vienas vietas, Silvers ar FIBA vienk. šiem muteli aizbāzīs - gribi NBA nespēlē euro....