Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Izskatījās, ka spēlētāji laukumā vienkārši izdzīvo"

Rolands Eliņš

Gailītis: "Izskatījās, ka spēlētāji laukumā vienkārši izdzīvo"
Jānis Gailītis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Pēc otrā zaudējuma Francijas "Dijon" komandai, kas "VEF Rīga" nozīmēja izstāšanos no FIBA Čempionu līgas, komandas galvenais treneris Jānis Gailītis izteicās, ka spēle nav sanākusi tāda, kādu viņa komanda vēlējusies, un pretinieki prata izmantot viņu kļūdas.

"Manuprāt, šī nebija spēle, ko līdzjutēji vēlējās redzēt," teica Jānis Gailītis. "Abu komandu kondīcijas un spēles kvalitātes dēļ, izskatījās, ka spēlētāji laukumā vienkārši izdzīvo. Pretinieki bija nedaudz gudrāki un pieredzējušāki un prata labāk izmantot mūsu kļūdas. Manuprāt, mums neizdevās atrast to vienu spēlētāju, kurš uzkurinātu pārējo komandu un sniegtu tai enerģiju."

"Nevienu nevēlos vainot, visi cīnījās un centās visa turnīra gaitā," sacīja Gailītis. "Mums jākļūst labākiem kā komandai un organizācijai, un mūsu klubam šosezon ir arī citi mērķi citos turnīros, uz kuriem tagad jākoncentrējas."

Gailītis piekrita, ka spēles sākums aizvadīts ļoti slikti, tāpat kā trešās ceturtdaļas sākums: "Ja jūs spēlējat kārtis, tad tas ir apmēram šādi – tev ir rokās kalps, tu to izspēlē galdā, bet izrādās, ka tas ir tikai trijnieks. Man bija žēl skatīties uz spēlētājiem, jo daudziem šodien laukumā bija redzama tikai ēna. Viņi paši zina labāk, kāpēc tā, taču izskatījās, ka esam laukumā tikai tāpēc, lai nekļūdītos un izdzīvotu."

VEF treneris norādīja, ka iniciatīvu centies uzņemties Railijs, taču viņa centieni atspoguļojās arī kļūdu statistikā: "Deviņas kļūdas vienam spēlētājam – šajā līmenī tas ir ārkārtīgi daudz. Viņš centās paveikt lietas varbūt pārāk individuāli, un iniciatīva varbūt arī nebija slikta, taču dažos momentos tas varbūt nebija tas, kas bija vajadzīgs."

Preses konferencē tika vaicāts, vai pēc izstāšanās no Eirokausiem būs pārmaiņas sastāvā, un Gailītis norādīja, ka par to vajadzētu būt skaidrībai jau tuvākajā laikā. Saņēmis tiešu jautājumu par leģionāru sniegumu, Gailītis atzina, ka ir neapmierināts ar Vokera parādīto spēli un ka gaidījis vairāk no Karija.

"Nezinu, ko teikt. Zaudējām mājas spēli, kurā mums vajadzēja uzvarēt," tikmēr pēc mača teica Māris Gulbis. "Mums trūka enerģijas, nespējām dominēt tā, kā parasti to darām mājas spēlēs. Ļāvām viņiem tikt pie pārāk daudzām atlēkušajām bumbām pie sava groza. Centāmies atspēlēties, taču katrreiz kāda stulba kļūda mūs atmeta atpakaļ. Beidzās laiks un zaudējām."

Gulbis šajā mačā iemeta 18 punktus un bija rezultatīvākais VEF spēlētājs šajā sērijā, taču viņš par to tikai rūgti pasmējās: "Man tas neko nenozīmē. Šajā vecumā vairs neskatos statistikā, skatos uz to, vai mēs uzvaram vai nē."