Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Prometey'' sagrauj grieķu ''Promitheas'' un sasniedz Eirokausa pusfinālu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Prometey'' sagrauj grieķu ''Promitheas'' un sasniedz Eirokausa pusfinālu
Dīdžejs Stefenss. Foto: Prometey BC

ULEB Eirokausa pusfinālā iekļuvusi Rīgā spēlējošā Ukrainas vienība Slobožanskes ''Prometey'', kas ''Arēnā Rīga'' ceturtdaļfinālā sagrāva Grieķijas klubu Patras ''Promitheas'' – 80:57. Ar 17 punktiem mājinieku uzvaru kaldināja atlētiskais Dīdžejs Stefenss.

• Ar 17 punktiem rezultatīvākais ''Prometey'' rindās bija Dīdžejs Stefenss. 14 punktus pievienoja Džians Klavels. Oleksandra Lipovija kontā desmit punkti, savukārt zem groziem saimniekoja Ondržejs Balvins, kurš septiņiem punktiem pievienoja astoņas atlēkušās bumbas.

• Ukrainas granda rindās pirmo spēli kopš 29. marta aizvadīja nigēriešu aizsargs Keilebs Agada, kura kontā nepilnās 15 minūtēs pieci punkti, trīs atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

• Patras komandā desmit gūto punktu robežu pārsniedza tikai Mārča Šteinberga pagājušās sezonas komandas biedrs Spānijā amerikānis Džo Tomasons, kura kontā 15 punkti. Pa astoņiem punktiem sameta Džordžs Kondits, Entonijs Kovens un Mihalis Cairelis.

• Pēc nedēļas ''Arēnā Rīga'' ULEB Eirokausa pusfināla ietvaros viesosies Ankaras ''Turk Telekom'', kas šovakar ceturtajā ceturksnī atspēlējās un uzveica Ulmas ''ratiopharm'' – 86:76.

• Ceturtajā ceturtdaļā ''Turk Telekom'' vācu klubu apspēlēja ar 36:19.

• Turcijas galvaspilsētas klubs šajā sezonā vietējā čempionātā ir pirmajā vietā, apsteidzot Stambulas superklubus ''Fenerbahce'' un ''Anadolu Efes''.

• Turnīra uzvarētāja iegūs ceļazīmi uz nākamās sezonas ULEB Eirolīgu.

Spēles gaita

Pirms paša mača sākuma kļuva skaidrs, ka šovakar laukumā atgriezīsies ''Prometey'' rezultatīvākais basketbolists Eirokausā Keilebs Agada. Ukrainas granda stūrmanis Ronens Ginzburgs nigēriešu aizsargu sūtija laukumā pamatpieciniekā.

Pirmajā ceturksnī precīzs trejacis, slam-dunk un atlētisks caurgājiens padevās Dīdžejam Stefensam. Viņam ar sekmēm uzbrukumā piebalsoja Keilebs Agada, Džians Klavels, Ondržejs Balvins un pirmā play-off mača galvenais varonis Iļja Sidorovs. Ukraiņu kluba sekmes uzbrukumā un teicamā aizsardzība ļāva ātri sasniegt pat divciparu pārsvaru (22:11)

2,4 sekundes līdz pirmās desmitminūtes beigām ''Prometey'' izspēlēja gala autu pēc Patras kluba aizsarga Džo Tomasona precīzā soda metiena. Bumba tika nogādāta pie Klavela, kurš izpildīja metienu no centra, izprovocējot piezīmi – noteikumus pārkāpa iepriekš 2+1 gājienu realizējušais Tomasons. Puertorikānis ceturksni noslēdza ar diviem precīziem sodiņiem trīs mēģinājumos, kas pēc desmit minūtēm atradās priekšā ar deviņu punktu pārsvaru – 25:16.

Otrajā ceturksnī komandu apgriezieni uzbrukumā kritās, tomēr tas netraucēja mājiniekiem lielākoties saglabāt pārsvaru virs desmit punktiem. Ceturkšņa vidū lietuvietis Kulboks trāpīja trīspunktnieku, pēc kura grieķi pietuvojās līdz mīnus deviņi. Mājinieku stūrmanis Ginzburgs pieprasīja pārtraukumu, pēc tā ''Prometey'' atgūstot pārsvaru. Puslaiku ar ļoti sarežģītu un tālu divpunktnieku no laukuma stūra noslēdza Ivans Tkačenko – 43:29.

Pēc puslaika pārtraukuma precīzi Agadas, Klavela un Stefensa metieni ļāva ''Prometey'' atrauties līdz 19 punktu pārsvaram (52:33). Četras minūtes līdz trešās ceturtdaļas izskaņai teicama Ukrainas kluba bumbas kustība pusātrajā pārejā noslēdzās ar samērā brīvu un precīzu Klavela trejaci, kas pirmo reizi šovakar ''Prometey'' deva 21 punkta pārsvaru (57:36).

Ceturtās ceturtdaļas izskaņā Dīdžeja Stefensa trejacis un iespadīgs gaisiņš pēc Isufa Sanona piespēles, un Isufa Sanona trīspunktnieks aizsūtīja nokdaunā ''Promitheas'', mājinieku pārsvaram tuvojoties 30 punktu atzīmei.

Noslēdzošās desmitminūtes otrajā pusē ''Prometey'' arī pārsniedz 30 punktu pārsvaru, ko gan Grieķijas basketbolisti izskaņā nedaudz samazināja. Ukrainas klubs tik un tā pārliecinoši sasniedza ULEB Eirokausa pusfinālu – 80:57.

ULEB Eirokausa ceturtdaļfināli

PārisRezultātsProduktīvākie
Prometey – Promitheas80:57Stefenss 17 – Tomasons 14
Turk Telekom – ratiopharm86:76Grants 20 (7rp) – Duš Santušs 21 (5rp)
Gran Canaria – Paris Basketball22.45
Joventut – Hapoel82:74Brodzianskis 16 – Brauns 21

  +3 [+] [-]

, 2023-04-19 20:56, pirms gada
Te var būt tikai viens Prometejs 😅😂

     [+] [-]

, 2023-04-19 20:58, pirms gada
Ukraiņu klubam spēcīgāks Uguns - Uz Eirolīgu!!

     [+] [-]

, 2023-04-19 21:10, pirms gada
Trīs klubus negribētu dabūt preti Turk Telekom Gran canaria un Hapeol

  -3 [+] [-]

, 2023-04-19 21:14, pirms gada
Kas tie bija par miskastiniekiem no Grieķija?
Pat Ventspils šitos apspeletu

     [+] [-]

, 2023-04-19 21:44, pirms gada
Robis87 rakstīja: Te var būt tikai viens Prometejs 😅😂
Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2023-04-19 22:07, pirms gada
Žēl, ka jau 1/4 bija skaidrs, ka grieķiem play-off ir beidzies... un intrigas nekādas. Bet spēle bija skatāma, līdzjutēji arī kādi 3k... viss labi!

     [+] [-]

, 2023-04-19 22:08, pirms gada
Turk telekom ir nākošie pretinieki. Šie ir Turcijas ligas līderi šobrīd. Tas daudz pasaka par kluba spēku.

     [+] [-]

, 2023-04-19 22:42, pirms gada
Tā saucamie ukraiņi izsmērēja tā saucamos grieķus pa arēnas Rīga parketu bez variantiem! Lai tāpat sokas pusfinālā!

     [+] [-]

, 2023-04-19 23:26, pirms gada
Dažviet lbl3 ir labāka atmosfēra