Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Siliņa "Reggio" otrais zaudējums, Ļaksa un Umbraško pabeidz ar neveiksmi

Andrejs Siliņš

Siliņa "Reggio" otrais zaudējums, Ļaksa un Umbraško pabeidz ar neveiksmi
Ojārs Siliņš
Foto: sportreggio.it

Otrdienas vakarā Ojāra Siliņa pārstāvētā "Grissin Bon Reggio Emilia" izbraukumā piedzīvoja otro neveiksmi FIBA Izaicinājuma kausā, kas gan netraucēja triumfēt E grupā. Tikmēr ar zaudējumu no turnīra izstājās Māra Ļaksas un Jura Umbraško pārstāvētā Rakveres "Tarvas".

"Reggio" Nīderlandē pret grupas pastarīti "Gasterra Flames" spēlēja bez vairākiem pamata rotācijas spēlētājiem - spēlei netika pieteikts Džeimss Vaits un Rimants Kaukēns, savukārt Gregs Brunners laukumā tā arī nedevās. Tā vietā pie teikšanas jau pirmajā ceturtdaļā tika iepriekš mazāk spēlējušie. Pēc uzvarētām pirmajām desmit minūtēm turpinājumā mājinieki izlīdzināja pārņēma vadību un turēja to lielāko spēles daļu. Pēdējā ceturksnī "Gasterra Flames" palielināja pārsvaru, kas beigās sasniedza pat 25 punktus - 85:60.

Ojārs Siliņš "Reggio" rindās laukumā atkal devās pamata pieciniekā, spēlēja 20 minūtes un 50 sekundes, guva trīs punktus (2p. 1/4, s.m. 1/2), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izprovocēja divas piezīmes, pieļāva vienu kļūdu un saņēma četras piezīmes.

Neraugoties uz zaudējumu, "Reggio" svinēja uzvaru E grupā.

E grupas noslēguma tabula

VKomandaUZP
1.Reggio Emilia4210
2.Teho Sport Kotka339
3.Okapi Aalstar339
4.Gasterra Flames248

A grupā Māra Ļaksas un Jura Umbraško pārstāvētā Rakveres "Tarvas" Beļģijā sīvi cīnījās ar Atverpes "Giants", kam uzvara bija ārkārtīgi nepieciešama. Beigu beigās Beļģijas komanda arī izrādījās pārāka - 78:73.

Māris Ļaksa 21 minūtē punktus neguva (2p. 0/2, 3p. 0/2), izcīnīja divas atlēkušās bumbas pārtvēra vienu bumbu, izprovocēja trīs piezīmes un pats saņēma četras. Juris Umbraško 25 minūšu laikā guva 11 punktus (2p. 1/4, 3p. 3/4), atdeva četras rezultatīvas piespēles, izcīnīja trīs bumbas un saņēma divas piezīmes.

Rakverei tas bija piektais zaudējums sešās spēlēs un jau pirms mača bija skaidrs, ka "Tarvas" sezonu šajā turnīrā neturpinās.

A grupas noslēguma tabula

VKomandaUZP
1.Antwerp Giants4210
2.JDA Dijon4210
3.Shoeters Den Bocsh339
4.Rakveres Tarvas157