Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pirms FIBA Izaicinājuma kausa Top16 Siliņa "Reggio" pastiprinās ar Kaukēnu

Andris Liepa
Andris Liepa

Pirms FIBA Izaicinājuma kausa Top16 Siliņa "Reggio" pastiprinās ar Kaukēnu
Džeimss Hārdens un Rimants Kaukēns
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Ojāra Siliņa pārstāvētā Itālijas komanda "Grissin Bon Reggio Emilia", kas jau nodrošinājusi vietu FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīrā, veikusi izmaiņas sastāvā - amerikāņu aizsarga Kobija Kārla vietā turpmāk komandā spēlēs lietuviešu veterāns Rimants Kaukēns.

30 gadus vecais Kobijs Kārls Itālijas virslīgā vidēji 21,5 minūtēs guva 5,8 punktus un izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas. FIBA Izaicinājuma kausā slavenā trenera Džordža Kārkla dēlam vidēji 19,3 minūtēs 8,3 punkti. Klubs nesagaidīja no NBA uzspēlējušā Kārla gaidīto pienesumu un pēdējos mačos 196 centimetrus garais aizsargs spēlēja minimāli vai nemaz.

36 gadus vecajam Kaukēnam šī ir atgriešanās Itālijā, jo savulaik kopumā astoņas sezonas pavadītas "Cantu" un Sjēnas "Montepaschi" rindās, bet karjeras laikā spēlēts arī "Lietuvos Rytas", Kauņas "Žalgirī", Madrides "Real" un citos klubos. Sezonu Kaukēns sāka Eirolīgas vienībā Vitorijas "Laboral Kutxa". Tur Eirolīgā Kaukēnam vidēji 12 minūtēs 3,6 punkti un 1,4 bumbas zem groziem.

Kaukēns ir pieckārtējs Itālijas čempions, 2007. gada finālsērijas MVP, divkārtējs Superkausa ieguvējs, bet par Kaukēna nozīmi Sjēnas klubā liecina fakts, ka tas godinājis basketbolista 13. numuru īpašā ceremonijā.

Olimpisko spēļu dalībnieks un Eiropas čempionāta bronzas ieguvējs (2007) Kaukēns "Reggio Emilia" vienībā atgriezis lietuvisko akcentu - pēc pagājušās sezonas karjeru noslēdza Donāts Slaņina, kurš Redžo Emīlijas vienībā nospēlēja pēdējos četrus gadus.

"Reggio Emilia" Itālijā ar četrām uzvarām un pieciem zaudējumiem ieņem 10. pozīciju, bet sestdien centīsies uzlabot situāciju, mājās uzņemot Ernesta Kalves pārstāvēto "Vanoli Cremona". FIBA Izaicinājuma kausā ar četrām uzvarām piecās spēlēs "Reggio" nodrošinājusi pirmo pozīciju E grupā un vietu nākamajā Top16 turnīrā, bet pēdējā kārtā vēl viesos jātiekas ar nīderlandiešu "GasTerra Flames".

Izmantotie resursi:
Sito Ufficiale della Pallacanestro Reggiana - Home

  +1 [+] [-]

, 2013-12-13 11:59, pirms 11 gadiem
labs,katraa ssevis cienosaa komandaa vajag kaadu pieredzeejusu leiti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja