Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vai ULEB Eiropas kausu iegūs VEF uzvarēta komanda?

Andrejs Siliņš

Vai ULEB Eiropas kausu iegūs VEF uzvarēta komanda?
Kazaņas "Unics" līdzjutēji gaida komandas ieiešanu Eirolīgā
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Šovakar pulksten 21:45 Itālijas pilsētas Trevīzo "Palaverde" arēnā sāksies ULEB Eiropas kausa izcīņas finālspēle, kurā tiksies ambiciozā Kazaņas "Unics" un Seviļas "Cajasol" - vienība, kuru regulārās sezonas turnīrā uzveica Rīgas VEF komanda. Mačā par trešo vietu jau 19:00 mājiniece Trevīzo "Benetton" tiksies ar Zagrebas "Cedevita".

Skaists punkts "Benetton" ērai uz Eiropas skatuves neizdevās...

Lai kā noslēgtos šī sezona Trevīzo basketbola komandai Itālijas čempionāta A Sērijā (pagaidām ceturtā vieta), no nākamās sezonas komandu vairs neatbalstīs apģērbu ražotājforma "Benetton", kas nesusi vienības vārdu jau no 1982. gada. Desmit gadus vēlāk izdevās tikt pie pirmā Itālijas čempiontitula, bet 1993. gadā ar Toniju Kukoču sastāvā spēlēts Eirolīgas finālā. Pēc šīs sezonas "Benetton" atvadīsies no Trevīzo ģenerālsponsora goda. Pieci Itālijas čempiontituli, astoņi kausi, četri Superkausi un divi Saportas kausi - šāda bilance Trevīzo bijusi "Benetton" laikos, tāpat kā daudz izaudzinātu talantu.

Jauno basketbolistu veidošana labi atspoguļojas arī vakardienas pusfināla mačā pret "Cajasol" - pamata pieciniekā devās divi 19 un 20 gadus veci jaunieši. Alesandro Džentile laukumā pavadīja trešo lielāko spēles laiku un izmeta 12 metienus, kas bija lielākais rādītājs komandā, bet Donātam Motejūnam šoreiz klusāks mačs (4+4). Pretī "Benetton" šovakar stāsies krietni pieredzējušāki vīri no Zagrebas, kas vakar bez lielām ierunām atzina "Unics" pārākumu (66:87). Individuāli veiksmīgāku maču aizvadīja aizsargi Damjans Rudežs un Breisijs Raits (attiecīgi 16 un 15 punkti), kā arī saspēlnieks Dontejs Dreipers - 11 punkti, septiņas bumbas un piecas piespēles. "Benetton" galvenais treneris Jasmins Repeša jau atklājis kārtis - tagad jāgatavojas Itālijas čempionāta svarīgākajiem mačiem, tamdēļ laukumā šodien tiks visi 12 spēlei pieteiktie basketbolisti...

Krievu ambīcijas vai spāņu talants?

To, ka finālā spēlēs komanda no Kazankas upes ietekas kreisā krasta, paredzēja daudzi, taču mājinieku neiekļūšana finālā gan bija pārsteigums. Un to sastrādāja komanda, kas šajā sezonā viesojusies arī Rīgā - Seviļas "Cajasol". Līdzīgi kā "Benetton", arī "Cajasol" orientējas uz jaunu talantu piesaistīšanu un attīstīšanu. Viens no viņiem - Tomašs Satoranskis - kā ierasts, devās pamatā, spēlēja aptuveni 30 minūtes, iemeta sešus punktus, atdeva trīs piespēles. Šis 19 gadus vecais čehs desmit punktus šajā sezonā iemeta Rīgas VEF grozā.

Rīdzinieki Spānijā zaudēja, bet jau tad bija manāms, ka komanda ir ņemama, un Arēnā Rīga otrā apļa cīņā tas arī pierādījās (83:82). "Mums izdevās labs sākums un jau no spēles pirmajām minūtē izdevās apturēt viņu galvenos spēlētājus," pēc uzvaras pusfinālā pār "Benetton" sacīja pieminētais Satoranskis. Komandas galvenais treneris Hoans Plaza pēc uzvaras pusfinālā pār mājinieci norādīja, ka spēlēšana šajā turnīrā vien jau ir kas tāds, par ko sapņots: "Tomēr esam šeit ieradušies, lai cīnītos par titulu. Pēdējo divu gadu laikā esam paveikuši milzīgu darbu." Seviļas ierocis cīņai pret Trevīzo bija ciešā darbība aizsardzībā un, ja to izdosies nodemonstrēt otro dienu pēc kārtas, iespējas pastāvēs arī šodien.

"Pirms trim gadiem spējām aizcīnīties tikai līdz pusfinālam, šodien - spēlēsim finālā. Mums ir liela iespēja izcīnīt Eiropas kausu un nav svarīgi, pret ko mēs spēlēsim finālā," vēl nezinot fināla pretinieku vakar pēc uzvaras pusfinālā uz komandas ambīcijām un mērķiem norādīja "Unics" uzbrucējs Vladimirs Veremejenko.

Vai VEF varēs lepoties, ka uzvarējusi Eiropas kausa ieguvēju?

  • 17

  • 26


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja