Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Brazdeiķis: ''Pierādījām, ka tie, kuri mūs pirms sezonas norakstīja, kļūdījās''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Brazdeiķis: ''Pierādījām, ka tie, kuri mūs pirms sezonas norakstīja, kļūdījās''
Igns Brazdeiķis. Foto: Žalgiris

Lietuvas basketbola granda Kauņas ''Žalgiris'' spēlētājs Igns Brazdeiķis pēc vienības iekļūšanas ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā pauda, ka tā pierādījusi pretējo tiem, kuri klubu norakstījuši pirms sezonas.

Vakar vietu ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā ar uzvaru pār Minhenes ''Bayern'' nodrošināja Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas ''Žalgiris''. Regulārajā sezonā tā ieņēma septīto vietu, kas tai pretiniekos cīņa par ''Final Four'' dos bijušā vienības trenera Šarūna Jasikēviča vadīto ''Barcelona''.

''Nevaru pat aprakstīt pirmās emocijas,'' pēc spēles ''Žalgiris'' preses dienestam teica viens no komandas līderiem Igns Brazdeiķis. ''Pirms sezonas daudzi mūs norakstīja, neparedzot vietu izslēgšanas spēlēs. Mēs pierādījām, ka viņi kļūdījās. Bija vienreizēji redzēt to atbalstu, kāds šodien no mūsu fanu puses bija Minhenē. Likās, ka spēlējam savā laukumā, lai gan salīdzināt ar atmosfēru ''Žalgirio arēnā'' īsti nevar,'' turpināja basketbolists.

Izšķirošajā mačā Brazdeiķis 29 minūtēs guva deviņus punktus, izcīnīja trīs bumbas zem groziem un atdeva vienu piespēli. Viņš pauda, ka nezina, kad sāksies ceturtdaļfināla sērija, taču ''Žalgiris'' spēlētāji būs gatavi cīņai par vēl augstākiem mērķiem. ''Visas sezonas garumā ieguldījām ļoti lielu darbu. Viens otram uzticējāmies un tas ir rezultējies. Šobrīd varam nedaudz atzīmēt panākumu, taču jau pavisam drīz ir ceturtdaļfināla sērija. Nezinu, kad tā sāksies, taču mēs būsim gatavi.''

Pirmo spēli pret ''Barcelona'' Kauņas ''Žalgiris'' aizvadīs 26. aprīlī Spānijas pilsētā. Divas dienas vēlāk Barselonā gaidāma sērijas otrā spēle, bet Kauņā mači plānoti 3. maijā un nepieciešamības gadījumā arī 5. maijā. Piektās spēles gadījumā Barselonā viss izšķirsies 9. maijā. Uz spēlēm Kauņā vietējie līdzjutēji jau pēc iekļūšanas ceturtdaļfinālā ātri vien izpirkuši biļetes. Jāmin, ka Kauņā šajā sezonā notiks arī ''Final Four''.