Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

‘’Unics’’ rezultatīvā cīņā pārspēj ‘’Virtus’’ un izcīna Eirolīgas ceļazīmi

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

‘’Unics’’ rezultatīvā cīņā pārspēj ‘’Virtus’’ un izcīna Eirolīgas ceļazīmi
Džamars Smits pret Marko Belinelli. Foto: Giulia Pesino/Virtus

Vakar, 14. aprīlī, ULEB Eirokausa pusfinālsērijas izšķirošajā spēlē Kazaņas ‘’Unics’’ ar 107:100 (21:21, 25:27, 27:19, 34:33) pārspēja Boloņas ‘’Virtus’’. Krievijas klubs iekļuva turnīra finālā, kur spēkosies pret Francijas čempionāta līdervienību ‘’Monaco’’, kā arī izcīnīja tiesības nākamajā sezonā startēt ULEB Eirolīgā.

Sērijas pirmajā mačā uzvaru izcīnīja Boloņas komanda, bet otrajā spēlē ‘’Unics’’ reabilitējās un sagādāja ‘’Virtus’’ klubam pirmo zaudējumu Eirokausa sezonā. Spānijas komandas ‘’Valencia’’ neiekļūšana ULEB Eirolīgas play-off pusfināla izšķirošajai spēlei piedeva vēl lielāku nozīmīgumu - uzvarētājs kvalificējas dalībai prestižākajā Eiropas klubu turnīrā.

Maču veiksmīgāk uzsāka mājinieki - ‘’Virtus’’ komanda. Boloņas vienība pirmajā ceturksnī iekrāja astoņu punktu pārsvaru, bet kazaņieši līdz ceturtdaļas izskaņai izlīdzināja rezultātu. Otrajā desmitminūtē turpinājās līdzvērtīga un saspringta cīņa, taču mājinieki pārtraukumā devās ar divu punktu pārsvaru. Trešās ceturtdaļas ievadā izšķirošo izrāvienu veica Dimitra Prifta trenētie vīri - precīzi grozam uzbruka Džons Brauns un Džamars Smits, izvirzot savu komandu desmit punktu vadībā. Aleksandrs Džordževičs pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura mājinieki nedaudz atguvās. Spēles pamatlaika noslēdzošajā ceturtdaļā ‘’Virtus’’ vairākkārt pietuvojās līdz viena metiena atstatumam, bet 40 sekundes līdz beigām ‘’Unics’’ leģionārs Aizeja Keinens iemeta tālu trejaci, kas pārvilka strīpu ‘’Virtus’’ izredzēm triumfēt spēlē.


‘’Unics’’ iekļūšanu ULEB Eirokausa finālā ar 24 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm kaldināja Džamars Smits, bet Okaro Vaits un Džons Brauns pievienoja attiecīgi 22 un 20 punktus. Ambiciozās ‘’Virtus’’ rindās 25 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles serbu burvim Milošam Teodosičam, savukārt 24 sameta snaiperis Marko Belinelli.

Krievijas komanda trešo reizi spēlēs ULEB Eirokausa finālā - 2010./2011. gada sezonā izdevās triumfēt, bet 2014. gadā finālā ar 0:2 atzina ‘’Valencia’’ pārākumu. Tāpat ‘’Unics’’ nākamajā sezonā startēs ULEB Eirolīgā, kur iepriekš spēlēja 2016./2017. gada sezonā, kad izcīnīja astoņas uzvaras un piedzīvoja 22 zaudējumus.

ULEB Eirokausa finālsērija 27. aprīlī sāksies Kazaņā. Finālsērija norisināsies līdz divām vienas komandas uzvarām.

Nu zināmas 16 no 18 nākamās Eirolīgas sezonas dalībniecēm. Atlikušajām divām komandām tiks piešķirta wildcard. Paredzēts, ka vienu no tām piešķirs Sanktpēterburgas ‘’Zenit’’ vienībai, bet otru iegūs Adrijas līgas čempione. Taču starp kandidātēm uz dalību Eirolīgā ir arī ‘’Valencia’’ un Boloņas ‘’Virtus’’.


Izmantotie resursi:
https://www.eurocupbasketball.com/e...

     [+] [-]

, 2021-04-15 13:42, pirms 3 gadiem
A kas ar Monaco? Tā neiegūst ceļazīmi uz Eirolīgu nākamsezon?

  +1 [+] [-]

, 2021-04-15 13:47, pirms 3 gadiem
Abas finālistes iegūst ceļazīmi, arī Monaco.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-15 15:26, pirms 3 gadiem
Šķiet, ka liels pārsteigums, tomēr Virtus spēlēja mājās, sastāvs iespaidīgs, ambīcijas augstas.
Kāds zinās teikt, kuri šīs sezonas Eirolīgas klubi nākošajā sezonā nespēlēs tur? Kmimki, Partizan?

  +3 [+] [-]

, 2021-04-15 15:45, pirms 3 gadiem
angrybird rakstīja: Šķiet, ka liels pārsteigums, tomēr Virtus spēlēja mājās, sastāvs iespaidīgs, ambīcijas augstas.
Kāds zinās teikt, kuri šīs sezonas Eirolīgas klubi nākošajā sezonā nespēlēs tur? Kmimki, Partizan?
Nākamajā sezonā nespēlēs Khimki un Valencia. Vēl nav skaidra arī Zenit dalība, taču viņiem, visticamāk, piešķirs vienu no divām wildcard.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-15 17:59, pirms 3 gadiem
Virtus izgāšanās. Uzvara Itālijas seria a negarantē dalību Eirolīgā?

     [+] [-]

, 2021-04-15 19:39, pirms 3 gadiem
Dažas dienas atpakaļ bija info, ka briest revolūcija, daļa klubu nav apmierināta ar vadību. Varbūt izdosies norakt. Cik ilgi Eiropā var ņemties ar turnīriem 2 dažādi kantori! FIBA un punkts.

     [+] [-]

, 2021-04-15 20:39, pirms 3 gadiem
Pss,a kapēc Valensia nespēlēs nākamgad Eirolīgā? Tak palika augstā 9 vietā taču,virs Baskonijas,Žalgira,abiem grieķu klubiem,virs Asvela,Albas,Partizana,Maccabi un tāpat nespēlēs.
Par Monaco varēja arī pie raksta ierakstīt,ka tas arī automātiski tiek Eirolīgā nākamgad.Un ja tā,tad nākamsezon Eirolīgā būs divi franču klubi Asvel un Monaco? Alba un Bayern arī?

     [+] [-]

, 2021-04-15 20:58, pirms 3 gadiem
kexx rakstīja: Pss,a kapēc Valensia nespēlēs nākamgad Eirolīgā? Tak palika augstā 9 vietā taču,virs Baskonijas,Žalgira,abiem grieķu klubiem,virs Asvela,Albas,Partizana,Maccabi un tāpat nespēlēs.
Par Monaco varēja arī pie raksta ierakstīt,ka tas arī automātiski tiek Eirolīgā nākamgad.Un ja tā,tad nākamsezon Eirolīgā būs divi franču klubi Asvel un Monaco? Alba un Bayern arī?
Valensijai vajadzēja iekļūt top 8, tad šie dabūtu licenci arī uz nākošo Eirolīgas sezonu. Tādā gadījumā no ULEB kausa celazīmi uz Eirolīgu izcīnītu tikai šīs sezonas ULEB kausa ieguvēja, nevis abas finālistes. Jā, nākošsezon Eirolīgā spēlēs gan Bayern, gan Alba.