Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurucs, Bērzs, Latvijas talanti un Eirolīgas ceļazīme: startēs Eirokausa sezona

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kurucs, Bērzs, Latvijas talanti un Eirolīgas ceļazīme: startēs Eirokausa sezona
Rodions Kurucs. Foto: KK Partizan

Jau šovakar ar piecām spēlēm startēs Eiropas klubu līmeņa otrs spēcīgākais turnīrs basketbolā - ULEB Eirokauss. 20 komandas, kuru sastāvos atrodami arī pieci latviešu basketbolisti, sezonas garumā cīnīsies par čempiontitulu un ULEB Eirolīgas ceļazīmi.

# 2021./2022. gada ULEB Eirokausa sezonā spēlēs pieci latviešu basketbolisti - Rodions Kurucs, Kaspars Bērziņš, Artūrs Žagars, Krišs Helmanis un Freds Pauls Bagatskis.

# Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā šajā sezonā tiks ieviests jauns grupu turnīra formāts, 20 komandām tiekot sadalītām divās grupās. Izslēgšanas mačiem jeb Top 16 fāzei kvalificēsies katras grupas astoņas labākās komandas.

# Grupu turnīrs startēs šodien, 19. oktobrī, bet noslēgsies 2022. gada 6. aprīlī.

ULEB Eirokausa grupu sadalījums

A grupaB grupa
Metropolitans 92Ulm
Turk TelekomVirtus
Lokomotiv KubanValencia
JoventutGran Canaria
PartizanBuducnost
Slask WroclawCedevita Olimpija
MoraBanc AndorraJL Bourg
LietkabelisVenezia
TrentoPromitheas
Hamburg TowersBuraspor

# A apakšgrupā Rodions Kurucs un viņa pārstāvētā Belgradas ''Partizan'' starpsezonā kļuva par vienu no apspriestākajām Eiropas komandām. Leģendārā Žeļko Obradoviča vadītā vienība bez latvieša piesaistīja arī NBA spēlējušo Alenu Smailagiču, Eirolīgas bronzas medaļniekus Kevinu Panteru un Zeku Ledeju, kā arī Izraēlas uzlecošo zvaigzni Jamu Madaru.

# Skaļie papildinājumi vasarā Serbijas lielklubu noteikti ierindo starp galvenajiem favorītiem uz ULEB Eirokausa čempiontitulu. Jebkas cits būs vilšanās gan komandas vadībai, gan ambiciozajam trenerim, gan arī allaž prasīgajiem melni-balto līdzjutējiem.

# ''Partizan'' Eirokausa sezonu šovakar uzsāks Vācijā, spēlējot pret turnīra debitanti Hamburas ''Towers'', kuras rindās spēlē Igaunijas izlases centrs Maiks Kalevs Kotsars. Spēles sākums pulksten 20:00.

# Šovakar mačs paredzēts arī Artūra Žagara un Kriša Helmaņa pārstāvētajai Badalonas ''Joventut'', kas viesosies Itālijas ziemeļos un spēlēs pret ''Trento''. Mača sākums 21:00.

# Iespēja redzēt laukumā kādu no gados jaunajiem latviešiem gan ir diezgan maza. Žagars joprojām veic rehabilitācijas procesu, bet Helmanis ACB līgā līdz šim izgājis laukumā tikai vienā mačā.

# Badalonas vienībā starpsezonā atgriezās saspēles vadītājs Gijems Vivess, kā arī fiziski spēcīgais Brendons Pols. Groza apakšu Antem Tomičam un Vladimiram Brodzianskim palīdzēt stiprināt lūkos arī Dereks Viliss. ''Joventut'' šķietami spērusi soli uz priekšu, lai šajā sezonā izdotos pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru.

# A grupā spēlēs arī Kaspars Bērziņš un Paņevēžas ''Lietkabelis''. Lietuvas komanda vasarā mājās no Madrides ''Estudiantes'' atgrieza talantīgo aizsargu Dovīdu Giedraiti, kā arī parakstīja līgumu ar serbu aizsargu Nikola Radiceviču. Tāpat komandu papildinājusi grieķu jaunā cerība Panajotis Kalaicakis. Neraugoties uz sastāva atjaunināšanu, Nenada Čanaka trenētajai komandai iekļūšana izslēgšanas spēlēs būs vērā ņemams sasniegums.

# Bērzs un ''Lietkabelis'' starptautiskā basketbola sezonu atklās rītvakar, kad pulksten 21:15 spēkosies pret Vroclavas ''Slask''.

# Vienīgais latvietis, kurš spēlēs B apakšgrupā, būs 18 gadus vecais Freds Pauls Bagatskis un viņa pārstāvētā ULEB Eirokausa speciāliste ''Valencia'', kas ar četrām trofejām ir turnīra titulētākā vienība.

# Lai arī potītes savainojums liedza Bagatskim vasarā atrādīties Latvijas līdzjutējiem, 204 centimetrus garais basketbolists pēc veselības likstu atrisināšanas jau dažus mēnešus trenējas ar pieaugušo komandu un piedalās pārbaudes spēlēs, kas ļāvis izpelnīties trenera Hoana Penjarojas ievērību un iekļūšanu Eirokausa pieteikumā.

# Pagājušajā sezonā vien Sanktpēterburgas ''Zenit'' uzvara pēdējā Eirolīgas pamatturnīra kārtā liedza Valensijas vienībai iekļūt izslēgšanas mačos, liekot atgriezties otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā.

# Viena no ACB līgas pamatvērtībām starpsezonā pārvilināja vairākus konkurentvienību vadošos basketbolistus - Hasielu Rivero, Viktoru Klaveru un Nenadu Dimitrijeviču, tomēr lielākā izmaiņa ''Valencia'' redzama laukuma malā. Pēc trīs gadiem galvenā trenera amatu pameta Haime Ponsarnau, viņa vietā nākot Hoanam Penjarojam.

# ''Valencia'', kā jau katru gadu, būs starp galvenajām favorītēm uz titulu. Kluba mērķis ir skaidrs - atgriezties ULEB Eirolīgā. Pirmais mačs jau šovakar pret grieķu ''Promitheas'' pulksten 21:30.

# Ārpus latviešu pārstāvētajām komandām īpašas pieminēšanas vērta ir pašreizējā Itālijas čempione un Superkausa ieguvēja Boloņas ''Virtus'', kas spēlēs B grupā un, līdzīgi kā ''Partizan'', starpsezonā izveidoja pamatīgu vētru brīvo aģentu tirgū.

# Boloņas kluba vadība savas ambīcijas atgriezties Eiropas tronī definējusi jau dažus gadus iepriekš, tomēr pēdējās divās sezonās kaut kas traucējis. Šogad komandā joprojām palicis ULEB Eirokausa regulārās sezonas MVP Milošs Teodosičs, bet pilnvērtīgu sezonu aizvadīs Marko Belinelli. Nopietnas pārmaiņas piemeklējušas komandtiltiņu, kur Sašu Džordževiču nomainījis Spānijas izlases galvenais stratēģis Serdžio Skariolo.

# Viens no skaļākajiem papildinājumiem vasarā bija Nikolo Meniona nonākšana ''Virtus'' rindās pēc gana sekmīgas sezonas Goldensteitas ''Warriors''. Tāpat Boloņas klubu perimetrā pastiprināja Eirokausa simboliskā piecinieka aizsargs Aizeja Kordinjē un pagājušajā sezonā NBA debitējušais Taišons Aleksandrs.

# Garajā galā Itālijas basketbola galvaspilsētas komanda bruņojusies tikpat iespaidīgi. Pieredzējušā Ekpes Udo trauma lika piesaistīt Džakaru Sampsonu no Indianas ''Pacers'', bet iepriekš uz Boloņu pārvilināts tika Kevins Hervijs un Muhamadu Žaitē.

# Ievērojamie sastāva pastiprinājumi ''Virtus'' jau trešo sezonu pēc kārtas ierindos starp ULEB Eirokausa galvenajām favorītēm. Arī Boloņā, gluži kā Belgradā, līdzjutēji sagaida tikai čempiontitulu. Ambiciozā ''Virtus'' sezonu uzsāks trešdien ar spēli Turcijā pret ''Buraspor''.

1. kārtas spēles

GrupaDatumsSpēle
A19.10Turk Telekom - Metropolitans 92
A19.10Hamburg Towers - Partizan
A19.10Trento - Joventut
B19.10Valencia - Promitheas
B19.10Gran Canaria - Cedevita
A20.10Lokomotiv - Morabanc
A20.10Slask - Lietkabelis
B20.10Bursaspor - Virtus
B20.10Ratiopharm - Buducnost
B20.10JL Bourg - Umana Reyer

  +1 [+] [-]

, 2021-10-19 10:55, pirms 3 gadiem
Būs interesanti pavērot mūsējo izaugsmi, bet nu skaidrs ir viens, ka Žagaram jātiek vienalga kur, bet lai viņš beidzot tiek spēlēt.

Žēl, ka mums it kā Eiropas basketbola lielvalstij, arī pat te nav savas komandas.

Forši būtu, ja Kurucs te sāktu kārtīgi spridzināt un viņam dotu daudz minūtes!

  +2 [+] [-]

, 2021-10-19 11:13, pirms 3 gadiem
Sochi rakstīja: Būs interesanti pavērot mūsējo izaugsmi, bet nu skaidrs ir viens, ka Žagaram jātiek vienalga kur, bet lai viņš beidzot tiek spēlēt.

Žēl, ka mums it kā Eiropas basketbola lielvalstij, arī pat te nav savas komandas.

Forši būtu, ja Kurucs te sāktu kārtīgi spridzināt un viņam dotu daudz minūtes!
Kāda lielvalsts

  +1 [+] [-]

, 2021-10-19 11:18, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Kāda lielvalsts
tak te puse dzīvo kkādās iedomās kāda mēs basketbola lielvalsts, kas nevar tikt uz eiropas čempionātu? mums ir potenciāls būt lielvalstij šajā sportā, bet ne pagaidām...

  +1 [+] [-]

, 2021-10-19 11:42, pirms 3 gadiem
hockeyekspert2 rakstīja: tak te puse dzīvo kkādās iedomās kāda mēs basketbola lielvalsts, kas nevar tikt uz eiropas čempionātu? mums ir potenciāls būt lielvalstij šajā sportā, bet ne pagaidām...
1)Kur ir lielo vīr/siev izlašu panākumi? Medaļas? Pēdējo 5 gadu nogrieznī?

2)Kādi ir jauniešu sasniegumi? Atkal, pēdējo gadu nogrieznī.

3)Kur ir mūsu klubi? Pakaļā. Aiz Igaunijas.

Te ir jāraud... kāda lielvalsts

     [+] [-]

, 2021-10-19 11:52, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: 1)Kur ir lielo vīr/siev izlašu panākumi? Medaļas? Pēdējo 5 gadu nogrieznī?

2)Kādi ir jauniešu sasniegumi? Atkal, pēdējo gadu nogrieznī.

3)Kur ir mūsu klubi? Pakaļā. Aiz Igaunijas.

Te ir jāraud... kāda lielvalsts
es jau Tev ne reizi neteicu, ka esam lielvalsts

     [+] [-]

, 2021-10-19 11:53, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: 1)Kur ir lielo vīr/siev izlašu panākumi? Medaļas? Pēdējo 5 gadu nogrieznī?

2)Kādi ir jauniešu sasniegumi? Atkal, pēdējo gadu nogrieznī.

3)Kur ir mūsu klubi? Pakaļā. Aiz Igaunijas.

Te ir jāraud... kāda lielvalsts
bet tā tas būs ilgi vēl, kamēr sporta aprindēs cilvēkus neinteresēs sporta attīstība, tikmēr mēs sēdēsim tur, kur tagad atrodamies

     [+] [-]

, 2021-10-19 12:06, pirms 3 gadiem
Ja nebūtu tie stulbie zāģi kvaļos, mēs būtu spicē, jo ar KP ierindā, mēs esam top izlase Eiropā noteikti un arī pasaulē varam mierīgi 10ienā cīnīties

     [+] [-]

, 2021-10-19 12:12, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Ja nebūtu tie stulbie zāģi kvaļos, mēs būtu spicē, jo ar KP ierindā, mēs esam top izlase Eiropā noteikti un arī pasaulē varam mierīgi 10ienā cīnīties
Ja nebūtu nevienu spēli OS zaudējuši, tad būtu zelta medaļas ieguvēji

     [+] [-]

, 2021-10-19 12:40, pirms 3 gadiem
Startēs arī 75. NBA sezona, kāpēc par to nav raksts?

     [+] [-]

, 2021-10-19 12:57, pirms 3 gadiem
san4ito rakstīja: Startēs arī 75. NBA sezona, kāpēc par to nav raksts?
Vēl procesā
Iedošu pāris pēdējos padomus Paulam un tad laidīsim apritē

     [+] [-]

, 2021-10-19 14:19, pirms 3 gadiem
prieks par otra specigaka eiropas klubu basketbola cempja saksanos

jatur ikski par partizan un virtus atgriesanos eiroliga

     [+] [-]

, 2021-10-19 15:50, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Kāda lielvalsts
Es jau tāpēc rakstu "it kā" lielvalsts ar tieši tādu zemtekstu. Skaidrs, ka labākajā sastāvā mēs esam Eiropā top 8, bet apkārtējais fons par to galīgi neliecina.

     [+] [-]

, 2021-10-19 18:03, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Kāda lielvalsts
lielvalsts kas nevar tikt 24! stiprāko Eiropas valstu starpā

     [+] [-]

, 2021-10-19 18:05, pirms 3 gadiem
Rodionam Kurucam būs Over / Under 8 punkti vid sezonā? domāju ka Under