Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirokauss: Ulma šokē ''Joventut'', ''Olimpija'' izslēdz ''Turk Telekom''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Eirokauss: Ulma šokē ''Joventut'', ''Olimpija'' izslēdz ''Turk Telekom''
Semažs Kristons. Foto: Imago Images/Scanpix

Šovakar ar trīs spēlēm startēja ULEB Eirokausa izslēgšanas spēles. Pārsteigumu sagādāja Vācijas vienība Ulmas ''ratiopharm'', kas viesos uzveica pirmo vietu pamatturnīrā izcīnījušo Badalonas ''Joventut''. Ļubļanas ''Cedevita Olimpija'' mājās no turnīra izslēdza Ankaras ''Turk Telekom''.

• Vācijas Bundeslīgas klubs Ulmas ''ratiopharm'', kas pamatturnīru noslēdza B apakšgrupas astotajā vietā, sagādāja pārsteigumu, astotdaļfinālā no cīņas par Eirolīgas ceļazīmi izsitot Spānijas klubu Badalonas ''Joventut'', kas triumfēja A apakšgrupā - 79:73 (18:17, 14:18, 19:19, 28:19).

• Badalonas kluba pieteikto spēlētāju sarakstā ir arī Latvijas basketbola cerība Krišs Helmanis. Viņš šīvakara mačā nepiedalījās.

• Ulmas komandas uzvaru ar 21 punktu kaldināja Semažs Kristons un Džerons Blosomgeims. Pirmā kontā arī piecas atlēkušās bumbas un sešas piespēles. Dereks Viliss atzīmējās ar 17 punktiem Badalonas vienībā.

• Ceturtdaļfinālā ''ratiopharm'' spēlēs pret Boloņas ''Virtus'' un Kaspara Bērziņa pārstāvētās ''Lietkabelis'' dueļa uzvarētāju, kas Itālijā tiks noskaidrots rītvakar.

• Ļubļanas ''Cedevita Olimpija'' izslēgšanas mačus sāka ar pārliecinošu panākumu pret Ankaras ''Turk Telekom'' - 93:80 (29:16, 31:22, 20:14, 13:28).

• Jaka Blazičs uzvaru kaldināja ar 20 punktiem, savukārt iespaidīgs double-double Alenam Omičam - 15 punkti un 16 atlēkušās bumbas. Turcijas vienībā Džadžuans Džonsons iemeta 16 punktus. Bijušais vefietis Alekss Peress atzīmējās ar deviņiem punktiem un desmit piespēlēm.

• Slovēnijas komandai ceturtdaļfinālā būs jāspēlē pret Rodiona Kuruca ''Partizan'' vai citu turku klubu ''Bursaspor''.

ULEB Eirokausa astotdaļfināli

PārisRez.PārisRez.
Joventut - Ulm73:79Virtus - Lietkabelis
Levallois - VeneziaValencia - Hamburg
Gran Canaria - SlaskMoraBanc Andorra - Buducnost74:64
Cedevita Olimpija - Turk Telekom93:80Partizan - Bursaspor